2023. szeptember 21., csütörtök

Diana Soto: Kitka Bence Balatonalján (Kitka Bence 1.) - ( "(...) szívből ajánlom minden olyan olvasónak, aki ki szeretne lépni a szürke hétköznapokból a taposó malomból. Aki egy szuper, kalandos regényt keres, akkor pont ez való neked/nektek.")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Diana Soto írónőnek, hogy lehetőségem nyílt elolvasni Kitka Bence Balatonalján (Kitka Bence 1.) című mese ifjúsági regényét. Mely szívből tudom ajánlani minden korosztálynak.

Köszönöm Scolar Kid kiadónak is, hogy recenziót biztosított számomra. 

Diana Soto
Kitka Bence Balatonalján
(Kitka Bence 1.)

Tartalom

A tizenkét éves Kitka Bence sok mindenben hasonlít a többi hatodikos srácra. Eléggé zavarja, hogy nem nőtt nagyra, kifejezetten szeret telefonozni, playstationözni, még a biciklizés is oké, és van egy nővére, Réka, akivel kölcsönösen idegesítik egymást. Amikor az édesanyjuk azt találja ki, hogy töltsék a tavaszi szünetet a Balatonon, Bence nincs igazán elragadtatva az ötlettől. De aztán az unalmasnak induló családi kirándulás váratlan fordulatot vesz, és a testvérek egy csapásra a balatoni mondák varázslatos világába csöppennek újdonsült barátjukkal, Mátéval együtt. Balatonalja pedig különleges lényeket, titkokat és veszélyeket rejt – és korántsem biztos, hogy könnyű lesz visszatérni a birodalmak egyszerre mesés és ijesztő föld alatti szövevényéből a való világba.


Véleményem
5/5

Nagyon ritkán olvasok mesekönyvet, s megint ritka az olyan könyv, ami igényesen van kiadva. Gyönyörű borító, illusztrált képek belülről, ami még élvezetesebbé teszi az olvasást. Főleg, ha anyuka olvas fel gyermekének. Pont ez jutott eszembe, hogy milyen élmény lehetne gyerekeknek egy ilyen szép könyv.

De nemcsak a külső ragadta meg a figyelmem, hanem a történet is. Hiszen akár felnőtt fejjel is olvasható, sőt igazán szórakoztató, kikapcsolódást tud nyújtani. Számomra igazán feltöltött lelkileg ez a kaland.

Hiszen ez a történet szól a kalandokról, bátorságról, különleges helyekről,világokról, testvéri szeretetről. Ha egyszer nekem lesz gyermekem, ebből a könyvből olvasnék fel.
Gyerekként mindig is akartam kistestvért, egy öcsköst. Pont olyan, mint Bencét. Hiába félt, kalandvágya és a kíváncsisága nagyobb volt.

Őszintén nagyon meglepett, hogy Diana Soto felajánlott egy recenzió példányt. Mikor megláttam a könyvet, nem számítottam arra, hogy el is fogom majd olvasni. Felnőtt fejjel ráadásul. Nagyon tetszett.  Bárki elolvashatja kortól függetlenül, cseppet sem lesz unalmas, és nem érzi, hogy kimondottan gyerekeknek lett volna írva. Ez a könyv mindenkihez szól. Még van vissza pár fejezet, de már most sajnálom, hogy véget Bence története és a kalandjai a barátaival és testvérével. Szóval, szívből ajánlom minden olyan olvasónak, aki ki szeretne lépni a szürke hétköznapokból a taposó malomból. Aki egy szuper, kalandos regényt keres, akkor pont ez való neked/nektek.
A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése