2023. szeptember 24., vasárnap

Szeles Judit: Libegő - ("Műsorok jönnek és mennek, ellibbennek valahová, de maga az Írás – ha szerencséje van – rögzül itt: a Gutenberg-galaxisban.")

Szeles Judit
Libegő

Megjelenik szeptemberben!


Prae Kiadó – Vár Ucca Műhely, 2023


Szerkesztette: Balázs Attila

Borító: Vár Ucca Műhely


Könyvbemutató a Kis Présházban

2023. szeptember 27-én 19 órától.

(Budapest XI., Bartók Béla út 44.)

Szeles Judittal Fenyvesi Ottó beszélget.

Esemény

A kötetről

 

Az Újvidéki Rádió beszélős-zenélős, mintegy libegő-lebegő műsora hetente egyszer jelentkezett közel egy óra terjedelemben Balázs Attila szerkesztésében és az ő vezetésével. E Libegő irodalmi részében Szeles Judit volt a legfőbb támasza. A messzi északi világból hetente küldött egy príma, felolvasott, saját írást. Beszámolókkal a történtekről, reflexiókkal a világról, elegyével jelennek és múltnak. Meg sok mindennek, ami eszébe jutott, amit éppen átélt. Visszafogott stílusban, ám azon belül egyre felszabadultabban hozta ezeket, úgyhogy olyan hallgatóságot kerített magának, amely megjegyezte őt, és hiányolta, ha véletlenül éppen nem volt, mert éppen zárva tartott a Szeles Mesebolt.

Műsorok jönnek és mennek, ellibbennek valahová, de maga az Írás – ha szerencséje van – rögzül itt: a Gutenberg-galaxisban.

A szerzőről

A szerző portréját Martin Larsson készítette.


Szeles Judit 1969-ben született Csengerben. 2003 óta Svédországban él. Művei: Ilyen svéd (2015, FISZ, versek), Szextáns (2018, JAK, versek), Ibsen a konyhában (2022, Prae Kiadó, próza). 2019-ben elnyerte a Merítés-díjat a Szextáns című verseskötetéért. A könyvben szereplő szövegek az Újvidéki Rádió Libegő című műsorában hangoztak el, 2015 és 2021 között.


Megrendelhető a kiadó webáruházában!

Prae Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése