2018. december 28., péntek

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: Rácz - Stefán Tibor

Az Ismerjük meg közelebbről a szerzőket következő rovatában Rácz – Stefán Tibor szerzővel készítettem interjút. Akinek nemrég jelent meg Élni akarok! és a Kapcsolatpróba c. könyve a Mikrofonpróba következő története. A szerzőtől Túl szép és Élni akarok! c. könyvét olvastam már tőle. Igazán tehetséges szerzőnek tartom és egyik legjobb könyve számomra Élni akarok! lett. Fogadjátok szeretettel tőlem az interjút Rácz – Stefán Tiborral.







1. Miért pont Rácz - Stefán Tibor az írói neved?

Sosem akartam írói álnevet, köszöntem szépen, nekem tetszik a saját nevem. Viszont a megjelenés előtti hónapokban tudtam meg, hogy van már egy Rácz Tibor nevű szerző, akinek magánkiadásban jelent meg könyve.

A kiadóm jelezte, ha akarok, maradhatok saját néven, de nem szerettem volna, ha összekevernek a másik Rácz Tiborral.

Anyukám lánykori vezetékneve volt a Stefán, így lettem Rácz-Stefán, amit utólag nagyon jó ötletnek tartok, mert így legalább mindkét szülőm képviseltetve van az írói nevemben.



2. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Szerintem ugyanúgy, mint mások. Erős késztetést éreztem, hogy írhassak valamit. Az elején nehezen ment, a történeteket hamar meguntam, nem tudtam jól kezelni a történetszálakat.

sok idő és gyakorlás kellett ahhoz, hogy egyáltalán az első kéziratom be tudjam fejezni - ami azóta is a fiókban van .

3. Írásod célja.

Problémafeldolgozó könyveket írok, így nagyon reménykedem benne, hogy a történeteim segítenek az embereknek, és a szórakozás mellett reményt is adnak az olvasónak.



4. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Éppen a mostani karácsonyi vacsorán mondta egy, szerettem, hogy milyen büszke rám, amiért nem segélyen élek, jó munkám van, és négy év alatt megjelent öt könyvem. Hogy milyen jó neki az, ha a munkahelyén elkérik tőle a könyveim, és büszke, amikor Facebookon látja, mennyien szeretitek az írásaim.

Meg kell mondjam, mikor ezt meghallottam, majdnem elsírtam magam a meghatottságtól. Egyszerűen jó érzés tudni, hogy a családom büszke rád.



5. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

Ó, mindenképpen szeretnék! Az új kéziratomból már csak 7 fejezet van hátra, ezt még idén meg is írom.

Ez a történet most egy LMBT regény, amiben a főhősöm, Hunor menthetetlenül szerelmes a bátyja legjobb barátjába, Gergőbe. És hogy mi a csavar a történetben, az egyelőre maradjon titok.



6. Vannak-e további terveid?

Bőven vannak még további regény ötleteim, sőt, a fiókomban van két olyan kézirat is, amiket a kiadóm visszaküldött, hogy dolgozzak még rajtuk. (Bizony, nem fogadnak el mindig mindent elsőre, és ez így van jól). Jövőre nagy eséllyel eme kettő közül írom majd át valamelyiket, és nagyon motoszkál a fejemben pár új történet is

Köszönöm Rácz – Stefán Tibornak, hogy elkészülhetett az interjú. További sok sikert kívánok.



A könyveket itt tudjátok beszerezni.