2018. december 5., szerda

Acsai Roland: Csonthavazás

~~~ Recenzió ~~~


Egy kicsit megkésve, de hozom Acsai Roland: Csonthavazás c. könyvről a véleményemet. Már egye ideje, kiolvastam a könyvet, de mostanra tudtam igazán megírni a véleményemet róla.   Ezúton is köszönöm a szerzőnek és a Napkút Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam.


Acsai Roland: Csonthavazás



Tartalom:

„Per kihajolt emeleti szobája ablakán. A párkányon megroppant valami a keze alatt. Felnézett az égre, és észrevette a fehéren hulló csontokat.”
Az elképzelt város elképzelt emberei nem tudják, miért hullanak csontok az égből, de egyesek azt rebesgetik, hogy az égben a jó és a rossz angyalok csatája zajlik, ami hatással van a város lakóinak – különösen Per, Ethümia és Hanna – életére. 
Vagy talán fordítva? A földi harcok, tettek és döntések hatnak az égben zajló küzdelmekre?
Hamarosan kiderül.
„Valamiféle apokalipszis történt, amit az emberiség szinte nem is vett észre. Nem a nap aludt ki, nem söpört végig a világon szökőár, vagy éhínség. De Per tudta, hogy apokalipszis utáni időszakot élnek. 
Talán nem a bolygó apokalipszise volt ez, csupán a léleké. 
Nem is egy léleké, soké, és ezek az apró, magányos és személyes apokalipszisek összeadódtak. 
Talán ezért hullott hó helyett csont az égből.”



Véleményem
4/5

A történet eleje kicsit nehezen indult be, de később, ahogy haladtam az olvasással egészen tetszett. Inkább kellemesen telt el az olvasás... Nem éreztem, hogy nagyon unalmas lenne, hanem inkább olyan volt, mint egy esti nasi. Minden este egy - egy fejezetet olvastam, és amikor vége volt csak forgattam a kis könyvet. És azt kérdeztem magamtól, ennyi? Nincs több? Szívesen olvastam volna még. Tetszett az, hogy a jó és a rossz harcát mutatja be az emberek és az angyalok közt. Minden megtett út egy döntéssel kezdődik, avagy lesz vége.
Adott a történetben egy kislány, aki elvesztette az édesapját, eközben ismerkedik meg Perrel, majd később csatlakozik hozzá Ethümia. Pernek is meg kellett hoznia maga döntését, hogy jó vagy rossz útra lép.  Az osztag és a szerzetesek közt dúl egy háború, mely az osztag csonthavazást szeretne, míg a másik fél havat. És itt csöppen bele a kislány Hanna, Per és Ethümia. Ők hárman különös kalandba keverednek, mire elérik az úti céljukat. Érdekes volt elolvasni a történetet, igencsak elgondolkodtam azon, hogy a döntések, amiket hozunk az életben mennyire hat a lelkünkre, a hitünkre. Hiszen a hit nélkül mit is érhet az élet. Igaz? Pernek ezzel kell szembenéznie a hitével.
Kedveltem Ethümia karaktert, mert annyira ártatlannak látszik benne, a történetben. Egy szóval fordulatos és kalandokban van részük a főszereplőknek. S végén derül ki mi is a nagy szerepe a kislánynak az egész történetben, Csonthavazásban.

Szívből tudom ajánlani a könyvet, azoknak, akik szeretnek sorok közt olvasni és kedvelik ezt a disztópia műfajt.

Kedvenc idézetek:







A könyvet itt tudjátok beszerezni: