2018. december 27., csütörtök

Sipos Gergő: Hirám koporsója

Szeretném megköszönni Sipos Gergő Szerzőnek, hogy elolvashattam Hirám koporsója c. könyvét. Igazán izgalmas és rejtvényekkel teli volt a történet. Azt kell, hogy mondjam Dan Brown és Steve Berry szerelemgyereke lett ez a könyv. Pontosan olyan stílusban íródott és élveztem minden egyes pillanatát, ahogy rejtély kibontakozik előttem. Köszönöm az élményt!


Sipos Gergő
Hirám koporsója
  


Tartalom

Hirám mester építette Jeruzsálem templomát, és fektette le alapjait valami titokzatosnak, amit úgy hívnak: szabadkőművesség. 
Évezredekkel később, a 19. század derekán Pest-Buda egyik dohos pincéjében őriznek egy titokzatos ládát, amelyet “Hirám koporsójának” neveznek, és erőszakkal lehetetlen hozzáférni tartalmához. Zárját egy olyan rejtvény megoldása nyitja, amely a szóbeszéd szerint, magának az ördögnek elméjében fogant. Amikor pedig az ifjú Ferenc József császár hajtóvadászatot indít a szabadkőművesek ellen, mindennél sürgősebbé válik a láda felnyitása. 
Fenyvessy Márton, az 1848–1849-es honvédsereg egykori őrnagya, a titkosírások, a rejtjelezés és a katonai kémkedés szakértője vállalja, hogy alámerül az ősi tudományok, a szabadkőműves szimbolika, a mágia és okkultizmus mélyére, hogy tulajdon lelkét kínálja fel cserébe Hirám koporsójának kulcsáért.


Véleményem
5/5

Ez a könyv egyszerre hasonít Dan Brown és Steve Berry történeteire. Csak annyiban különbözik, hogy nem titkos ügynök-könyvtáros és nem egyetemi professzor az illető. Hanem egy ízig - vérig kalandor és katona az 1848-49-es időszakában. Nagyon élveztem az olvasást, mert minden egyes lapjain újabb titokra derült fény. De miről is van szó? Adott egy láda, vagyis koporsó, ahol egy lakattal és rejtvénnyel van lezárva. A ládát Hirám koporsónak is nevezik és nem akárki nyíthatja azt ki. Hanem olyan embernek, aki ismeri ősi tudományok, a szabadkőműves szimbolika, a mágia és okkultizmus rejtélyeit, titkait. S elég bátor, hogy meg is oldja. Fenyvessy Márton a titkok tudója és kalandor elvállalja a felkérést. Részletről, részletre, mondatokról, mondatokra épülve találja meg a rejtvény kulcsát, amely elvezethet ahhoz, hogy ki tudják-e nyitni a ládát. Ahogy végére értem az olvasásnak kicsit másra számítottam. Kissé olyan voltam, mint Fenyvessy Márton, hisz ő is másra számított.  Viszont sajnáltam, hogy ilyen rövid lett a történet. Szívesen olvastam volna még. Bátran ajánlom azoknak, akik olvasták már Steve Berry, Dan Brown könyveit. Ebben, könyvben abszolút nem ér csalódás.  Volt egy pont a történetben, amikor lélegzett visszafojtva vártam, hogy mi lesz. Az a rész, amikor Márton a láda alá bújik és megpróbálja kinyitni a koporsót… Nah, ott aztán volt izgalom rendesen.Csak kérdezem, nem lesz folytatása esetleg?

Ezt a történetet megéri elolvasni. Köszönöm még egyszer.


A könyvet itt tudjátok beszerezni: