2018. december 30., vasárnap

Bálint Erika: Adj esélyt!

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném meg köszönni Könyvmolyképző Kiadónak és Bálint Erika szerzőnek, hogy elolvashattam, az Adj esélyt! c. könyvet. Ami számomra kedvencem lett. A szerzőnek ez az első kötete és azt kell, hogy mondjam ez eddig legjobb KMK – s könyv, amit olvastam. Szívből tudom ajánlani nektek.


Bálint Erika
Adj esélyt!



Tartalom:

 Szavak, melyek fontosabbak, mint élet…
Adorján évekig hazugságban élt. Ismert orvosként azt tette, amit a társadalom elvárt tőle: megnősült és gyereke lett. Ám találkozott egy férfival, és elhagyta a feleségét, hogy szabadon szerethessen egy olyan korban, amikor ez megbocsáthatatlan volt. 
Évekkel később, amikor kiderül, hogy halálos beteg, versenyt fut az idővel, és már bármit megadna, hogy megismerhesse a fiát. 
Fia, Tomi egy olyan főiskolán tanul, ahová anyja kényszerítette, és csak magában dédelgeti az álmot, hogy szakács legyen. Életét felborítja a hír, hogy az apja életben van, sőt, találkozni szeretne vele. 
Vajon képes lesz megbirkózni a feltörő érzéseivel? 
Szeretet és gyűlölet tánca zajlik közöttük, és az anya között. 
Van megbocsátás? Meghallják-e egymást, mielőtt túl késő lenne? 
Egy különleges, megkapó és hiteles regény a rendkívüli történetek kedvelőinek.

Kövesd a különleges karakterek sorsát!


Véleményem
5/5

Ma reggel 6 - kor fejeztem be, az Adj esélyt! c. könyvet, s alig  tudok szóhoz jutni. Egyszerre kétségbe ejtő és fájdalmas történet. Egy apáról, aki kiderül, hogy beteg. Egy anyáról, aki gyűlöli a volt férjét és egy fiúról, aki abban, hitben élt, hogy meghalt az apja. És egy titok, ami összeköti a családot. Izgultam és reménykedtem, hogy Adorjánnak sikerüljön megbékülni a fiával.  Nem könnyű a helyzete. Hiszen félt, hogy mit fog szólni, hogy ő mi valójában, ami gúzsba kötötte az életét.  Számomra ez egy gyönyörű történet. Mindenkinek meg volt az adott pillanata a jeleneteknél, a történéseknél. Évát nem szívleltem. Önző és csak magára gondolt. Senki és semmi nem érdekelte. Kíváncsi lennék, hogy továbbiakban mit gondol Egonról, a testvéréről most, hogy a titka kiderült. Megérte eltiltani a fiát apjától a titok miatt?
Köszönöm a szerzőnek Bálint Erikának a lehetőséget. Színvonalas, egyedi történetet kaptam. Volt mondanivalója a történetnek. Adj esélyt! Bármikor, bárkinek megérdemel egy második esélyt.
Tomi történet végére felfogja, hogy az apja mindig is szerette őt, de a körülmények a titka, nem tette lehetővé, hogy mellette maradjon.
Bátran ajánlom nektek e csodás könyvet. Vétek lenne kihagyni.


Kedvenc idézet





A könyvet itt tudjátok beszerezni: