2020. február 8., szombat

Dr. Váczi István: Kapitány voltam (Válogatás a rendőrség életének titkaiból) - "Ez az a könyv,amit mindenkinek ajánlom, akik, megkérdezik, mit csinál egy rendőr? "

Karácsonykor kaptam anyukámtól ezt a könyvet Dr. Váczi István: Kapitány voltam c. novellás könyvet. Fergeteges és igazán érdekes történetet olvashattam rendőrök nem mindennapi munkájáról. Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez nem regény, hanem sok – sok kis történet az író életéből, eseményeiből, amikor rendőrként dolgozott/dolgozik. Ezt a történetet még tavaly láttam a molyon és volt lehetőség beleolvasni a könyvben. Akkor eldöntöttem kell ez a könyv. Így karácsonyra meg is kaptam.


Dr. Váczi István:
Kapitány voltam
 (Válogatás a rendőrség életének titkaiból)


Tartalom:

 Dr. Váczi István vagyok, 25 évet szolgáltam a rendőrségen. Közel 13 éven át voltam rendőrkapitány , ezredesként szereltem le.
Ebben a könyvben olyan valós rendőrségi történeteket írtam meg, amelyek eddig soha sehol nem jelentek meg. Azoknak ajánlom, akik szeretik a humort, akik szeretnének a rendőrség szigorú és kemény álarca mögé nézni.
Hiszen a legjobb rendőr vicceket az élet írja….

Véleményem
5/5

Érdekes, abszurdum és vicces világot tár elénk az író, aki maga is rendőr volt sokáig. Igencsak csapkodtam fejem és gondoltam egy cifrát magamba, mikor elolvastam. Nem semmi ezek a rendőrök. Érdekes munkát végeznek annyi szent.  
Mikor olvastam a molyon részletet ebből a könyvből, már akkor tudtam, kell nekem ez a könyv. Muszáj elolvasnom. Annyit nevettem, hogy az arcom is belefájdult. Hihetetlen! Legjobb vicceket mindig az élet tud produkálni. Mondják az emberek, manapság. Ugye?
Alig tudtam letenni, hamar kiolvastam. Humoros és nagyon szórakoztató történet volt számomra. Ez a történet abszolút az élet írja, mert egy ilyen elképesztő dolgokat kizártnak tartom, hogy ki legyenek találva. Néhány történet a kedvencemmé vált, jókat mosolyogtam, nevettem rajtuk néhol a homlokomhoz, csaptam. Te jó ég! felkiáltással…

Néhány történet, ami nekem kedvenceim voltak:

 Lovak vágtatnak a főúton
 Eltűnt a kígyó
 Lefújom ezeket a kutyákat
A felakasztott betörők
A fogászat és a vödörnyi kézigránát
 A 259-es bilincs
Az ittas vezető és a Dianás cukorka

Ezek a részek voltak számomra kedvenceim. Azt hiszem ezeket után nagyon figyelni, fogom lesz-e folytatása, ha igen mikor. Mindenképp szeretném a következő kötetet megvásárolni. Szívből merem ajánlani mindenkinek, aki kíváncsi a rendőrség ügyes – bajos dolgaikról.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése