2020. február 25., kedd

Sienna Cole: Elmejáték - " Mindenkinek ajánlani tudom, el kell olvasni. Mestermű!"

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és Sienna Cole-nak , hogy elolvashattam az Elmejáték c. könyvét. Ezt a könyvet mindenképpen ajánlanám minden tanárnak, felnőttnek és gyereknek. Életszagú megírt, megrendítő történet az iskolai bántalmazásról. Sajnos nem lehet eleget beszélni róla. Napjainkban is elterjedőben van gyerekek közötti bántalmazások, mint verbális, mint fizikai módon. Sienna zseniálisan vegyítette szórakoztatást és bántalmazás témáját ebben a könyvben. Bővebben lentebb olvashatod a véleményemet a könyvről.


Sienna Cole:
Elmejáték



Tartalom:
 „Élni ​vagy túlélni”
Tim Ellis látszólag ugyanolyan, mint minden tizenhét éves iskolás srác: szereti a zenét, rajong a videójátékokért, és próbálja megtalálni önmagát. Egy nap azonban állig felfegyverkezve érkezik az iskolába, és brutálisan kivégzi négy osztálytársát. A kiérkező rendőrség kereszttüzében őt is életveszélyes lövés éri, minek következtében kómába esik.
Mike Marshall nyomozó magabiztosan lát neki az egyszerűnek látszó ügynek, azonban hamar fény derül rá, hogy a gyilkosság gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak a vártnál. Ráadásul felbukkan egy koronatanú is, aki a tragédia okozta sokk miatt kihallgathatatlan. Marshall nyomozó szokatlan módszerhez folyamodik: egy, az iskolai lövöldözések lélektanában jártas pszichiáter, dr. Miranda Crane segítségét kéri.
Vajon kik a felelősök abban, hogy a merénylet megtörténhetett? Ártatlanok-e az áldozatok? Van-e remény a gyilkos számára? Mike Marshall és dr. Miranda Crane óriási nyomás alatt dolgozva versenyt fut az idővel, és miközben lépésről lépésre felfejtik a szálakat, olyan megrázó titkokra bukkannak, melyekre még ők sem számítottak.

Véleményem
5/5

Sienna Cole ismét nagyot alkotott. Elképesztő módon valósághűen írta meg a történetet.Minden tanárnak, felnőttnek és minden gyereknek egyszer el kell olvasnia. Tudniuk kell mi az iskolai bántalmazás. Hogyan hat lelkileg a másik gyereknek. Jó lenne, ha olyan világban élnénk, ahol nem lennének ezek a tortúrák. Teljes mértékben együttérzek Timmel. Iszonyú rossz belegondolni miken mehetett keresztül.
Írónő zseniálisan megírt egy történetet, mely az olvasó óhatatlanul bele tudja érezni magát a főszereplő helyzetében.
Ez a történet attól jó, hogy nem minden fikció, nyomokban valósághű, igaz történet van benne.
Olvastam már az írónőtől Négyszáz szabadság, Lefelé a folyón, majd a Reményszimfóniáját, de messze menőkig ez a könyv nagy etalon tőle. Egyre jobban és jobban ír. Szinte már tanítani kellene a kezdő íróknak a titkos fortélyaira. Ezt a zsánert le ne cseréld Sienna, ez illik hozzád. Nagyon jó vagy ebben. A könyvben volt egy mondata Timnak, amivel egyetértettem és szívemig hatolt:

„Szerintem az a boldogság, ha elfogadnak olyannak, amilyen vagy.”

Ez az a mondat volt, amiért bejelöltem a könyvben. Ez annyira igaz, hogy érdemes lenne megfontolni. Mindenki más, de mindenkiben van valami különlegesség. Olvasás közben nem igazán tudtam napirendre térni, a felett, hogy nem lehetett észrevenni a gondokat, bajokat. Ez is közrejátszik a körülmények, családok, hogy nem figyelnek egymásra. Viszont ne csak Tim legyen a központi téma, mindjárt rögvest itt van Mike Marshall nyomozó, a kedvencem, és persze Dr. Miranda Crane, aki nem kevesebb szerepe jutott, hogy felgöngyölítse az ügyet. Tetszett a szócsatájuk és az is, hogy Miranda kész felvállalni az érzelmeit Mike-al szemben. Szerintem jó páros lennének.

Szóval ez a történet nagyon ott van, és szívből merem ajánlani azoknak, akik igazán ütős történetre vágyik. Igazi krimi-thriller a javából!


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése