2020. február 20., csütörtök

Palotás Petra: Igazgyöngyök - " Lélekmelengető történetek az ezerarcú szeretetről."

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és Palotás Petra Írónőnek, hogy elolvashattam ezt a csodálatos novelláskötetét az Igazgyöngyök címmel.Egyszerű, de mégis tele van olyan gondolatokkal, tettekkel, ami elgondolkodtat. Petra egy igazi útravalót írt az élet meg annyi szépségről, barátságról, szerelemről és szeretettről.Egyúttal szeretném, megköszön,i, hogy blogom neve felkerülhetett az írónő könyvének hátuljára. Nekem megtiszteltetés oda felkerülni. Álmomban nem gondoltam volna, hogy egyszer felkerülhet. Köszönöm!


Palotás Petra:
Igazgyöngyök



Tartalom:
Lélekmelengető történetek az ezerarcú szeretetről
Ki ne szeretne a rohanó, kapkodó világunkban olykor megpihenni néhány pillanatra, hogy egy csésze forró tea társaságában elmerüljön egy könyv lapjai között? Ez a kötet több tucatnyi, érzelmekkel teli novellát köt csokorba: melegséget, mosolyt vagy éppen könnyeket fakasztó írásokat, olyan érzelemkovácsoló történeteket, amelyeket a valós élet ihletett. Születésnapok, szentesték, szerelmek vagy éppen végső búcsúk… Remény, öröm, megbocsátás, vágy vagy akár félelem…
Palotás Petra jól ismert, kifinomult és érzelmes stílusában olyan hétköznapi csodákat, gondolatokat és pillanatképeket hoz el legújabb művében az olvasóknak, amelyek, mint a tenger mélyén lapuló igazgyöngyök, csak arra várnak, hogy megmutathassák a szépségüket.

Véleményem
5/5

Elolvastam az írónőtől a Vénasszonyok nyarát, Szárnyaszegett pillangók 1-2 könyveket, de ezt a könyv egyszerűen imádtam. Őszintén megmondom, egy kezemen meg tudom számolni, hogy eddig hány novellás történetet olvastam. De ez a novellákkal összegyűjtött írások nagyon tetszettek. Mindegyik történet egy gyöngyszem. Mindegyik történet mutat valamit, tanít minket. Ha valaki picit ráér a sorok között, kitalálhatja, mit szeretne az írónő átadni nekünk.  A molyon befejezetnek állítottam be, de még sem végeztem. Felénél járok, és nem szeretném befejezni. Olyan jó esténként nem csak krimiket olvasni, vagy romantikus történeteket elővenni. Hanem egy igazi novellát olvasni ebből a könyvből. Az életről, szerelemről, barátságról, a döntéseinkről szólnak ezek a történetek. Amikor elmegyek, valamerre viszem magammal. Szeretem ezt a történetet, ez a könyvet. Petra utat talált hozzám, hogy szerethessem a novellákat, hogy végre megértsem, van olyan jó, mint egy 300 oldalas történet. Köszönöm Petra, hogy megmutattad ezt nekem. Amikor kezembe fogtam a könyvet, akkor még nem gondoltam bele, hogy ennyire elnyeri a tetszésemet. Nem gondoltam volna, hogy megváltozik a hozzáállásom a novellás történetekhez. Most is itt van mellettem és arra vár, hogy bele lapozzak és elolvassam egy – egy történetet. Igazából kedvenc történetem nincs, mert mindegyik tudd adni pluszt, amiért megkedveljem.
Szívből merem ajánlani azoknak az olvasóknak, akik idegenkednek a novelláktól. Megéri elolvasni őket és okulni belőle.
Még egyszer köszönöm a könyvet! Élmény elolvasni és bízom benne, hogy nem az utolsó lesz Petrától!


A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése