2020. február 27., csütörtök

Exkluzív beleolvasó -Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában (Rózsakői rejtélyek 1.)

Újra itt Beleolvasó rovat, ezúttal Megyeri Judit: Holttest azAmbróziában (Rózsakői rejtélyek 1.) c. könyvből hozok exkluzív részletet belőle. Igyekszem mindennap megosztani belőle egy-egy részletet. A részletet az írónő engedélyével osztom meg.

A könyvet elő lehet rendelni NewLine Kiadó oldalán.
Megjelenik 2020. március. 20.

Megyeri Judit:
Holttest az Ambróziában
(Rózsakői rejtélyek 1.)



Részlet a hamarosan megjelenő könyvéből
ENGEDÉLLYEL

1. rész

Neked én, nekem te, egymásnak teremtve… – szólt a telefonból egyre hangosabban. Flóra a takaróval viaskodva tapogatózott a készülék után, és nagy nehezen sikerült leállítania az ébresztőt. Nyögve visszafúrta arcát a párnába. Miért is használja még mindig ezt az átkozott zenét?!
Kimászott az ágyból és megborzongott, amikor csupasz talpa a hűvös parkettához ért. Május végéhez képest meglepően hideg volt az idő, ő pedig nyitva felejtette éjszakára az ablakot. A takaró alatt fel sem tűnt, mennyire kihűlt a szoba, a pizsama helyett használt férfipólóban viszont annál inkább. Dideregve ment a fürdőszobába, hogy felmelegedjen a forró zuhany alatt.
Negyedóra múlva, immár felöltözve lépett be a konyhába, aztán egy pillanatra meg is torpant, olyan elhagyatottnak érezte a helyiséget az apja nélkül. A pulton nem gőzölgött a kávé, nem illatoztak friss péksütemények, és a tévé sem zümmögött.
Flóra levett egy bögrét a mosogató feletti polcról, majd bekapcsolta a kávéfőzőt. Amíg a kávéra várt, kibámult az ablakon; a fák ágait zöld levelek borították, a kerítés mellett sorakozó orgonabokrokon a lila virágok kezdtek megbarnulni. Hová a fenébe tűnt az elmúlt néhány hónap? Mintha csak tegnap ért volna véget az a borzalmas december…
Megcsörrent a mobilja, és Flóra fellélegzett. Nem kellett a kijelzőre néznie, anélkül is tudta, hogy Liza keresi. Csipkelődve szólt bele a telefonba.
– Ilyen korán, ráadásul szombat reggel? Ennyire pocsék volt a tegnap esti buli?
– Épp ellenkezőleg – válaszolt Liza kásás hangon. – Beveszek egy aszpirint, és megyek vissza aludni, de addig beszéljünk. Legfeljebb elfelejtem, miről dumáltunk.
Flóra a füle és a válla közé ékelte a mobilt, és kivette a tejet a hűtőből.
– Később is hívhattál volna, ugye tudod? Nem hinném, hogy túl elfoglalt leszek.
– Akkor meg minek rendelt haza az apád?
– Fogalmam sincs – vallotta be Flóra, és leült az asztalhoz a poharával. – Szerintem, tudja, hogy a kávézó flottul működik nélküle is, és nem lesz rám semmi szükség. De ha azt akarja, hogy itt legyek, amíg elutazik, akkor rajtam ne múljon. Végül is baromira ráérek.

Azt már nem tette hozzá, hiszen Liza is pontosan tisztában volt vele, hogy Flóra sosem mondott nemet az apjának. Az anyja még gyerekkorában meghalt, azóta Flóra és az apja egy csapatot alkottak. Egy szorosan összetartó csapatot.

Folytatása holnap lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése