2020. február 23., vasárnap

General Press Kiadó újdonságai - " Ez a kiadó is kedvencem lesz. Tele jobbnál jobb krimi és thriller könyvekkel."

General Press Kiadótól nemrég kaptam kézhez Jeffrey Acher: Párbaj c. könyvét és arra gondoltam, hogy szétnézek milyen könyveik, vannak, amiket én magam jó szívvel ajánlhatom nektek. Néhány számomra érdekes és igen csak felkeltette a kíváncsiságom egy – egy könyv. Vannak sorozatok és vannak egy kötetek is. A könyveknél Újdonság,(Ú) jelzést fogok kitenni, ami azt jelenti, hogy friss megjelenés.Ahogy elnézem a kiadó oldalán lévő könyveket lesz mit megmutatnom nektek. Van itt romantikus történetek, krimi és thriller is. Szóval mindenki megtalálja magának,kedvére való olvasmányt.




Chris Carter:
Keresztes gyilkos
(Robert Hunter 1.)


Tartalom:

HUNYD LE A SZEMED. 

VÁR A HALÁL. 
Los Angeles egyik elhagyatott házában egy kegyetlenül meggyilkolt fiatal nő holttestére bukkannak. A két fakaróhoz kötözött meztelen áldozat arcáról lenyúzták a bőrt – miközben még élt. Tarkójába különös kettős keresztet véstek – ez a keresztes gyilkosként ismertté vált pszichopata jele. 
Pedig ez lehetetlen, hiszen a keresztes gyilkost két éve elfogták és kivégezték. Talán az egyik követője tette? Vagy Robert Hunter gyilkossági nyomozó kénytelen szembenézni az elképzelhetetlennel? Lehet, hogy az igazi keresztes gyilkos még mindig odakint ólálkodik, és gúnyt űz Hunterből, aki képtelen elkapni? 
Robert Hunter és zöldfülű társa egy minden képzeletet felülmúló rémálomban találja magát…


Chris Carter:
Kivégzés
(Robert Hunter 2.)


Tartalom:

Robert Hunter és Carlos Garcia hajnalban érkeznek a tetthelyre. A helyszínelőszalagok mögött egy fehér templom húzódik meg a lámpák fényében. Képeslapra való látvány így, karácsony előtt. Ami azonban az épületben várja a két nyomozót, cseppet sem az: mindenhol vér, összefröcskölt padló, vérben ázó oltár és egy holttest reverendában, kutyafejjel a nyakán. Ki és miért változtatta mészárszékké a katolikus templomot? Mit jelent a holttest mellkasára festett szám? Nem ő lenne az első áldozat, netán újabbak következnek?
A Hunter-Garcia-páros egy brutális sorozatgyilkos nyomába ered, vállt vállnak vetve, sokszor feletteseik parancsa ellenében haladnak előre megállíthatatlanul, hátha valakit még megmenthetnek a rémálomtól. A gyilkos ugyanis nem mást akar, mint valóra váltani az áldozatai rémálmát – mert ismeri a múltjukat, a titkaikat, a legnagyobb félelmüket, és tudja, hogyan fokozza még tovább a rettegést. A végsőkig.

Chris Carter:
Vadász
(Robert Hunter 3.)


Tartalom:

Ha ​azt hiszed, biztonságban vagy… nem árt, ha újragondolod
Los Angeles egyik használaton kívüli hentesboltjában ismeretlen nő holttestére bukkannak. A helyszínen nem tudják megállapítani a halál okát. Nincs sem vérfolt, sem lövedék vagy kés okozta seb, a fején és a felsőtestén sem éktelenkedik dudor vagy horzsolás, sem fojtogatásra utaló vérömleny a nyakán. A testén egyetlen sérülés sem látszik, a száját leszámítva: azt ugyanis a gyilkos összevarrta. Pontosabban szólva: nem csak azt varrta össze… Amikor a testet a Los Angeles Megyei Halottkémi Hivatalba szállítják, hogy elvégezzék rajta a boncolást, az ügyeletes patológus elszörnyedve szembesül a borzalommal. 

A felfedezés és az azt követő tragédia olyannyira sokkolja a rendőrséget, hogy a különösen kegyetlen esetekre specializálódott Robert Hunter nyomozóra bízzák az ügyet. Kisvártatva kiderül, hogy nem egyszeri gyilkossággal van dolguk – úgy tűnik, valaki sorra szedi az áldozatait a harmincas éveik elején járó, hosszú, fekete hajú, fehér bőrű nők köréből. Megfigyeli őket, megvárja a kínálkozó alkalmat, majd kegyetlenül lecsap rájuk. Hunter a társával, Carlos Garciával karöltve kíméletlen hajszát indít a megszállott gyilkos ellen, és csak remélhetik, hogy sikerül becserkészniük a fenevadat, mielőtt ő venné célba őket…

Chris Carter:
A halál szobra
(Robert Hunter 4.)


Tartalom:

Azért ​vagyok itt, hogy műalkotást készítsek belőled! 

Ha Robert Hunternek tíz nem fogadott hívása van a szabadnapján, az általában nem sok jót jelent. Egy forró nyári nap reggelén is azért keresik ennyire kitartóan a nyomozót, mert gyilkosság történt Los Angeles egyik előkelő negyedében. Az áldozat a köztiszteletben álló ügyész, Derek Nicholson, akivel a saját ágyában végeztek, méghozzá szinte felfoghatatlan kegyetlenséggel. A bűncselekménynek ráadásul látszólag semmi értelme, a férfi ugyanis halálos betegségben szenvedett, és már csak hetei voltak hátra. Mégsem ez a legfurcsább az esetben, hanem a helyszínen talált vérfagyasztó alkotás: egy bizarr szobor, amelyhez hasonlót korábban még a tapasztalt Hunter és Garcia nyomozók sem láttak. 
És nem ez az egyetlen brutális haláleset a környéken. Mivel azonban semmilyen kapcsolatot nem sikerül felfedezni az áldozatok között, a rendőrség különleges egysége értetlenül áll az ügy előtt. Talán egy titkos bosszúhadjárat folyik a város tisztes polgárai ellen? Esetleg a gyilkos az általa készített művekkel üzen a rendőrségnek? A legfontosabb kérdés azonban az, hogy sikerül-e elkapniuk a nyomozóknak a Szobrászt, mielőtt lecsap a következő áldozatára…


Chris Carter:
Halállista
(Robert Hunter 5.)


Tartalom:
„Válasszon, ​nyomozó: tűz vagy víz.
Robert Hunter, a Los Angeles-i rendőrség gyilkossági osztályának nyomozóját egy ismeretlen telefonáló arra kéri, hogy látogasson el egy honlapra, amely élőben közvetíti egy üvegtartályba zárt, megkötözött férfi utolsó perceit. A hívó azonban nem elégszik meg azzal, hogy Hunter tanúja legyen a szerencsétlen haláltusájának: azt akarja, hogy részt vegyen az áldozat kivégzésében. A nyomozónak kell eldöntenie, hogyan érjen véget a férfi élete. Hunternek nincs más választása, mint hogy tehetetlenül végignézi a gyilkosságot, a rendőrség ugyanis az FBI-jal karöltve hiába próbálja meg lenyomozni az adást vagy a telefonáló tartózkodási helyét. A gyilkos igazi informatikus zseninek bizonyul, aki minden lehetséges nyomot eltüntet maga után, így Hunter és a társa, Garcia nyomozó számára óriási fejtörést jelent, hogyan kezdjen neki a tettes kézre kerítésének. A telefon azonban hamarosan újra megszólal. Ugyanaz a hang, de egy másik honlap és egy másik áldozat. Ráadásul a gyilkos ezúttal változtat a játékszabályokon: egyfajta morbid valóságshow-t talál ki, amelyben a weboldal minden látogatója szavazhat az áldozat sorsáról…

Chris Carter:
Egy gonosz elme (Ú)
(Robert Hunter 6.)


Tartalom:
Ha ​eszébe jutsz… meghalsz.
Egy bizarr baleset folytán egy még bizarrabb gyilkosságra derül fény egy amerikai kisvárosban. A férfira azonban, akit a kettős gyilkosság vádjával letartóztatnak, hamarosan egy még sokkolóbb gyanú árnyéka vetül: legalább huszonöt éve folyamatosan rabolja el, kínozza és csonkítja meg az áldozatait. A gyanúsított azt állítja, ártatlanul keveredett bele az egészbe, és egy titokzatos idegen követte el a bűntényeket. De vajon lehet-e hinni neki?
Az FBI azonnal nyomozni kezd az ügyben, nemsokára azonban külső segítséget kell kérniük. A sorozatgyilkosokra specializálódott, elismert kriminálpszichológust, Robert Huntert bízzák meg azzal, hogy hallgassa ki a gyanúsítottat. Ez a nyomozó számára az eddigi pályafutása során kapott legnehezebb feladatnak bizonyul. A kihallgatás alatt ugyanis borzasztó titkok kerülnek napvilágra, amilyenekre senki sem számított. A legnagyobb titok mégis a gyilkos kilétét fedi, akinek az elkapásához Hunternek a saját magát kísértő démonokkal is szembe kell néznie…

Jeffrey Archer:
Párban (Ú)
(Kane & Abel 1.)


Tartalom:
Ugyanazon ​a napon, 1906. április 18-án látja meg a napvilágot két újszülött – egyikük Bostonban, egy milliomoscsalád sarjaként, másikuk egy eldugott lengyelországi faluban. Két évtized múltán útjaik Amerikában találkoznak: William Kane, a fiatal, nagyreményű bankár, és Abel Rosnowski, az apátlan-anyátlan árva, nincstelen lengyel bevándorló. Mindketten elszánt harcot folytatnak a pénzért, a sikerért… A ragyogóan megírt történet hat évtizedet ölel fel, s két olyan kimagasló egyéniségről szól, akiknek a végzete úgy rendelte, hogy megmentsék – és tönkretegyék egymás életét. Jeffrey Archer (A tizenegyedik parancsolat, A szerencse fiai, Tökéletes másolat, A vörös király) remekműve, amelyet első kiadása óta milliók olvastak szerte a világon, egyaránt bővelkedik drámai jelenetekben, kalandokban, nagy összecsapásokban és megrázó mozzanatokban. Egymást követik a váratlan fordulatok, egészen a legutolsó mondat végső csattanójáig. A történet pedig folytatódik Archer ugyancsak nagy sikerű A tékozló lány című kötetében.

Michael Robotham
Fulladás (Ú)


Tartalom:

Az áldozat 

A tizenöt éves Jodie Sheehan gyönyörű, kedves és tehetséges műkorcsolyázó. A környék lakóit megrázza, amikor egy elhagyatott gyalogút mellett megtalálják a holttestét. A rendőrségen óriási a nyomás, egyhamar elő is állítják a feltételezett elkövetőt. Valami azonban nem stimmel a férfi vallomásával… 
A nyomozó 
Cyrus Haven igazságügyi pszichológust kérik fel szakértőként az ügyben. Ahogy sorra felkeresi az áldozat hozzátartozóit és ismerőseit, egyre világosabb lesz számára, hogy Jodie nem az a lány volt, akinek ismerték. 
Az igazlátó 
Ahogy Evie Cormac sem. A rejtélyes múltú lány egy szigorúan zárt nevelőintézetben várja, hogy a bíróság elismerje a nagykorúságát, és végre önálló életet kezdhessen. Különleges képessége van ahhoz, hogy megállapítsa, hazudnak-e az emberek. Ez az adottsága Cyrus segítségére lehet a nyomozásban. Miközben leleplezi mások titkait, a saját inkognitóját a végsőkig védelmezi.


David Baldacci:
Az irgalom útja (Ú)
(Atlee Pine 1.)


Tartalom:

Atlee Pine emlékezetébe beleégett, ahogy az emberrabló dermesztő ritmusra szavalja a kiszámolót, így választva a hatéves Atlee és az ikertestvére, Mercy között. Atlee soha többé nem látta a nővérét… 

Három évtizeddel az után a félelmetes éjszaka után Atlee Pine az FBI ügynökeként az Egyesült Államok délnyugati részén, a kietlen vadonban teljesít szolgálatot. Ő az egyedüli ügynök az arizonai Shattered Rockban, amelyhez a Grand Canyon is tartozik. 
Így amikor egy turista eltűnik a szurdokban, az öszvérét pedig megtalálják kibelezve, Pine lát neki a nyomozásnak. Hamarosan nyilvánvalóvá válik, hogy a férfit nem elsősorban a táj szépsége érdekelte: sokkal rejtélyesebb küldetésben járt. Ahogy a nő elkezdi összerakni a kirakós darabkáit, lassan egy rémisztő összeesküvés képe rajzolódik ki – ám ekkor hirtelen elveszik tőle az ügyet. Megéri-e vajon kockára tenni a karrierjét azért, hogy megtalálja az eltűnt férfit, és kiderítse az igazságot?


Ingar Johnsrud
Követők
(Fredrik Beier 1.)


Tartalom:

Oslo, ​napjainkban: Fredrik Beier főfelügyelő egy eltűnési ügyben, egy politikus lánya után nyomoz. Az eset azonban hirtelen fordulatot vesz, amikor az Isten Fénye elnevezésű szekta több tagját is lemészárolják, és a fiatal nő, aki szintén a hívők egyike, nincs a holtak között. Hová tűnhettek a gyülekezet életben maradt tagjai? És vajon milyen munka folyt a szekta rejtett laboratóriumában? 

Bécs, 1937: megalakul a Bécsi Testvériség, a nemzetközi csoport fajkutatással foglalkozik. A negyvenes években a testvériség feje, Elias Brinch egy norvég hadifogolytáborban folytatja a kísérleteit. Mire bukkanhatott és milyen eredményeket érhetett el, ha kapcsolat látszik felsejleni a mostani gyilkossági ügyek és az évtizedekkel ezelőtti háborús bűnök között? 

Ingar Johnsrud
Kalüpszó
(Fredrik Beier 2.)


Tartalom:

Fredrik ​Beier főfelügyelő élete széthullani látszik: öngyilkossági kísérlet gyanújával kórházba kerül, majd a munkahelyi pszichológussal igyekszik feltérképezni azt a bizonyos éjszakát. Hiába. Nem emlékszik semmire. Mi történhetett a kocsmában töltött este után? Miért viselkedik furcsán a társa, talán egy titkot őriz, és miért szabotálja az éppen folyó nyomozásukat? Mintha fantomot, fantomokat üldöznének két összefonódó gyilkossági ügyben. Az egyik áldozatot kegyetlenül megkínozták, a másik halálát véletlen balesetnek álcázták, és úgy tűnik, a szálak messzire vezetnek: a hírszerzésig, egy agyontitkolt katonai akcióig. És egy olyan felfedezésig, amely mindent megváltoztathat: egy már nem létező vírus szedi újra az áldozatait. Egy vírus, ami 1980 óta most először támad megint, napjaink Norvégiájában. Beier így már nem csak az emlékeiért harcol – azért is küzdenie kell, hogy minden belső és külső fenyegetést legyőzve megmenthessen másokat, megmenthesse az övéit.

Ingar Johnsrud:
Kereszt (Ú)
(Fredrik Beier 3.)


Tartalom:


A ​norvég kormány egyik legmegbízhatóbb tanácsadóját, a fegyvercsempészettel kapcsolatban nyomozó Henry Falckot holtan találják egy oslói autómosóban. Valaki ágyékon lőtte, és a sorsára hagyta. A férfira korábban a média is felfigyelt. Egy ismert tévériporternek, aki rá akart jönni Falck titkaira, a gyilkosságot követően nyoma vész. Az esetben nyomozó Fredrik Beier főfelügyelő számára akkor válik igazán személyessé az ügy, amikor kiderül, hogy a riportert nemcsak a halott férfi, hanem a főfelügyelő apjának a múltja is érdekelte. És jóformán mindent tudott róla… 

A nyomozás előrehaladtával Fredrik egyre világosabban látja, hogy az ügy megoldását ő maga, illetve a családja múltja jelenti. Csakhogy a rendőrségen valaki szisztematikusan aláássa a munkáját. Ráadásul egy olyan ellenséggel kell felvennie a harcot, aki egy lépéssel mintha mindig előtte járna. A hazugságok hálójában pedig minden és mindenki gyanússá válik. Vajon kiben bízhat igazán?

A könyveket itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése