2020. március 7., szombat

General Press Kiadó márciusi ajánlatai

Új rovatot indítok nektek, aminek a címe: Havi ajánló. General Press Kiadó márciusi könyv ajánlatát hozom el nektek. Szoktam kapni emailben ajánlatokat, friss újdonságokat egyes kiadóktól. Gondolkoztam azon, mi lenne, ha blogomon is feltenném nektek. Így minden hónapban egy-egy kiadó újdonságát fogom elhozni. Kiadónál érdekes könyvekről kaptam ajánlatokat, amik engem is felkeltette az érdeklődésem. Csak hát az a gond, ezzel, hogy én első kötettől szeretek olvasni. David Baldacci könyv az Amos Decker sorozat régóta vágyott könyv nekem. A sorozat negyedik része márciusban jelenik. S emellett egy régóta olvasott kedvenc sorozatom is immár 18. részénél tart. Még régebben mikor könyvtárba jártam, akkor elkezdtem olvasni Pendergast sorozatot olvasni. Akkor csak pár könyvhez tudtam hozzá jutni, de már akkor imádtam a történetet s a szerző párost.

Íme tehát az ajánlat General Press Kiadó jóvoltából. 
A címek alatt pedig megjelenési dátumok is vannak.David Baldacci:
Bukottak
(Amos Decker 4.)
(2020.március 16.)


Tartalom:

Amos Decker és FBI-os kolléganője, Alex Jamison épp a nő testvérét látogatják meg Baronville-ben. A rozsdaövezetben fekvő egykori bányászváros barátságtalan hely: hatalmas a munkanélküliség, és a reményvesztett lakosok nagy része a kábítószerben keres menedéket. Decker mindössze négy órát tölt a városban, amikor egy rémisztő kettős gyilkosság színhelyén találja magát. Csakhamar kiderül, hogy az elmúlt hetekben négy másik, bizarr emberölés is történt, így nyilvánvalóvá válik számára: valami baljós folyik Baronville-ben, amivel a rendőrség nem tud, vagy nem akar mit kezdeni.
Decker beleveti magát a nyomozásba, és hamarosan rájön, hogy a gyilkosságok egy sokkal nagyobb összeesküvés apró darabkái, egy olyan összeesküvésé, amely immár a hozzá közel állók életét is fenyegeti… Ráadásul ezúttal mintha a csalhatatlannak hitt memóriája is cserben hagyná.


Brigitte Riebe:
Csodás idők
(Berlin nővérei)
(2020. március.30.)


Tartalom:

Berlin, 1952. Miközben nővére, Rike a berlini család luxusáruházának igazgatásában találja meg a hivatását, Silvie a második világháború vészterhes évei után csak egyetlen dolgot akar: élvezni az életet. Az önmegvalósítás útjára lépve pedig a családi vállalkozás helyett olyan karriert épít, amire mindig is vágyott – riporter lesz a nyugat-berlini rádiónál. Hamarosan azonban rádöbben, hogy ez nem elég a boldogsághoz. A magánéletében ugyanis nem olyan sikeres, mint a munkában, és a harmincadik születésnapjához közeledve nem érti, miért nem találta még meg az igazit. Ekkor a benne dúló szenvedély egy olyan férfi karjába űzi, aki hozzá hasonlóan habzsolja az életet. Amikor pedig viharfelhők kezdenek gyülekezni a családi áruház felett, Silvie-nek át kell gondolnia az övéihez és az élethez való viszonyát, és rá kell jönnie, mi is az, amire valójában vágyik. De vajon sikerül-e megtalálnia az egyensúlyt a munka és a család között, és elindul-e a boldogság felé vezető úton? 

Az ötvenes években játszódó nagy sikerű családregény-trilógia második részében folytatódik a Thalheim család fordulatokban gazdag története. 


Julien Sandrel:
A csodák könyve
(2020.március 31.)


Tartalom:

Louis tizenkét éves. Ma reggel meg akarja osztani az anyjával a legfontosabb titkát: hogy életében először szerelmes. Thelma azonban, mint mindig, a munkájával van elfoglalva. A dühös és csalódott fiú felpattan a gördeszkájára, és leszáguld egy lejtőn. Az alján azonban belerohan egy teherautóba.
A prognózis komor. Ha négy héten belül Louis nem tér magához a kómából, már nem várható javulás az állapotában. Thelma kétségbeesve tér haza a kórházból, és a fia szobájában talál egy kis füzetet. Benne Louis felsorolta az összes „csodáját”, vagyis azokat a tapasztalatokat, amelyeket az életében át szeretne élni.
Thelma úgy dönt, hogy oldalról oldalra haladva elvégzi ezeket a csodákat. Ha Louis meghallja a kalandjait, meglátja, milyen szép az élet. Talán ez segít neki visszatérni. És ha négy héten belül Louis-nak meg kell halnia, akkor Thelma a csodák könyvén keresztül éli azt az életet, amelyről a fia álmodott.
De nem olyan könnyű egy tinédzser álmait megvalósítani, amikor az ember már kinőtt a kamaszkorból... 

Világsikerek sorozata:

Douglas Preston – Lee Child:
Halotti versek
(Pendergast 18.)
(2020.március 12.)


Tartalom:

Az FBI New York-i irodájának az élére új vezető kerül. Walter Pickett a kinevezéssel élete nagy lehetősége előtt áll, ám a karrierjére a „belső ellenség”, a szokatlan módszereiről ismert A. X. L. Pendergast jelenti a legnagyobb veszélyt. A különc különleges ügynöknek ezért egy nem várt nehézséggel is meg kell birkóznia: őrszemként egy állandó partnert kap maga mellé.
Pendergastot és társát, Coldmoon ügynököt Miami Beachbe rendelik, ahol az elkövetési módból ítélve egy vérszomjas pszichopata garázdálkodik: az áldozatok szívét kivágja, és egy rejtélyes, kézírásos levél kíséretében a helyi sírok egyikére helyezi. A kiválasztott síremlékek mindegyikében egykor öngyilkosságot elkövető nők nyugszanak.
Pendergast nem mindennapi módszereivel egyhamar kapcsolatot talál az esetek között. A brutális új bűncselekmények csak a felszín; a mélyben egy összeesküvés évtizedek óta szedi az áldozatait. Vajon sikerül véget vetnie a gyilkosságsorozatnak? 

Utánnyomások

Sven Nordqvist:
Pettson horgászni megy
(Pettson és Findusz)
(2020. március. 16.)


Tartalom:

        Rosszkedvem van, és nyugalmat szeretnék! – fakad ki egy õszi reggelen Pettson. Findusz rögtön azon kezd morfondírozni, mivel is vidíthatná fel morcos gazdáját.
– Elmehetnénk horgászni – javasolja végül –, attól biztos jókedved lesz.
Pettson azonban nem akar kimozdulni. Kint minden hideg és nyirkos, pedig fel kéne ásni a krumpliföldet, és a tüzelõ is elfogyott. Ám a kandúrt nem akármilyen fából faragták: kitalálja, mitõl múlik el az öreg rosszkedve, sõt talán még arra is sikerül rávennie, hogy munka helyett vele játsszon... 

Sven Nordqvist:
Tűzijáték a rókának
(Pettson és Findusz)
(2020. március 10.)


Tartalom:

Pettson és a kandúrja, Findusz békésen éldegélnek vidéki házukban. Ám egy nap híre megy, hogy róka ólálkodik a tyúkólak körül. Az öreg és a macska mindent latba vetnek, hogy feltartóztassák a betolakodót: áltyúkot készítenek, tűzijátékot rendeznek, szellemesdit játszanak... De vajon mit szól ehhez a ravaszdi? 

A könyveket itt tudjátok beszerezni:
General Press Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése