2020. március 1., vasárnap

Jeffrey Archer: Párbaj (Kane & Abel 1.) - " Hiába telt el 40 év,újabb rajongója akadt az írónak.Akarom a következőt, azonnal. Fogva tart engem ez a sorozat."

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném, megköszönni General Press Kiadónak és Jeffrey Archer írónak, hogy lehetőségem nyílt elolvasni Párbaj (Kane & Abel 1.) c. könyvét. Mely 40 év távlatából is ugyanúgy izgalmas, fordulatos és pörgős cselekményként is olvasható a történet. Az első könyv volt számomra az írótól és szívesen olvasnék még tőle. Ezzel, történettel, magával ragadt és végig fenntartotta a figyelmem. A könyv sorozatként jelent meg, mely kettő követi továbbiakban és azt kell, hogy mondjam egyre kíváncsibb, vagyok többi kötetekre.

Jeffrey Archer:
Párbaj
(Kane & Abel 1.)



Tartalom:

Ugyanazon ​a napon, 1906. április 18-án látja meg a napvilágot két újszülött – egyikük Bostonban, egy milliomoscsalád sarjaként, másikuk egy eldugott lengyelországi faluban. Két évtized múltán útjaik Amerikában találkoznak: William Kane, a fiatal, nagyreményű bankár, és Abel Rosnowski, az apátlan-anyátlan árva, nincstelen lengyel bevándorló. Mindketten elszánt harcot folytatnak a pénzért, a sikerért… A ragyogóan megírt történet hat évtizedet ölel fel, s két olyan kimagasló egyéniségről szól, akiknek a végzete úgy rendelte, hogy megmentsék – és tönkretegyék egymás életét. Jeffrey Archer (A tizenegyedik parancsolat, A szerencse fiai, Tökéletes másolat, A vörös király) remekműve, amelyet első kiadása óta milliók olvastak szerte a világon, egyaránt bővelkedik drámai jelenetekben, kalandokban, nagy összecsapásokban és megrázó mozzanatokban. Egymást követik a váratlan fordulatok, egészen a legutolsó mondat végső csattanójáig. A történet pedig folytatódik Archer ugyancsak nagy sikerű A tékozló lány című kötetében.

Véleményem
5/5

Sokszor eszembe jut, hogy az emberrel mennyi minden történik, amikor megszületik, és amikor meghal. Az életben sok – sok kis állomások színesítik az életünket.  Nem tudok hibát találni, azt sem tudom mondani, hogy unalmas lenne. Az első betűtől az utolsókig beszippantott. Nem tudtam elszakadni, olvastatta magát ez a történet, Abel és Kane mindketten egyszerre születtek, de más helyen. Míg Kane gazdag család sarjaként, addig Abel egy elhagyott helyen született, kinek anyja születésekor meghalt, majd egy lengyel család fogadta be. S innentől kezdődik mindkettőjük élete. Sok év után egyszer csak találkoznak egymással és ezzel a találkozással megpecsételődőt a sorsuk. Itt kezdődik számukra a párbaj. Eleinte kedveltem Abelt, szimpatikus volt, de ahogy haladt a történet már annyira unszimpatikus volt számomra. Igazából minden félreértés miatt alakult egymással szemben a gyűlölet. Matthew-t sajnáltam nagyon. Nem gondoltam, hogy történet vége felé nem lesz már. Kedvencem volt végig.  Volt egy kettő irritáló karakter, akiket nem sajnáltam, hogy elmentek.  
Sosem gondoltam, volna hogy az emberi sorsok ennyire sokrétűek. Ennyi minden történhet egy életen keresztül. Hihetetlen, hogy ez a 608 oldalas könyvben ennyi mindent megtörtént, nem éreztem, azt hogy az író feleslegesen írt volna, hogy kitöltse az űrt.  A történet vége pedig, igazán méltóan lett vége, ahogy kell. S jöhet a következő generáció története…


Amikor a molyon olvastam a könyvről, hogy miről is szólhat címkeként kém, kémregényként lett feltüntetve. Szerintem találóbb lenne, gazdasági, családregényként jelölni. Ez csak egy rövid észrevétel részemről.
Nos, ezek után tuti, hogy fogok még olvasni az írótól könyvet, mert így nem lehet vége. Nagyon, nem.  Akarom a következőt, azonnal. Fogva tart engem ez a történet sorozat.
Szívből ajánlom nektek ezt a fantasztikus könyvet. Hiába telt el 40 év, író tudd még rajongókat szerezni magának. Engem megtalált az egyszer biztos. 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése