2020. május 29., péntek

Beleolvasó:Aurora Lewis Turner: Névtelenek (Bolygókeringő trilógia 1.)

Hahó, újra beleolvasót hoztam el nektek. Ezúttal Aurora Lewis Turner: Névtelenek c. könyvéből fogok majd hozni hetente egy kis részletet. Bízom benne, hogy tetszeni. Nekem meg van a könyv, és hamarosan elkezdem én is olvasni, elmesélem nektek, hogy tetszett-e vagy sem.


Aurora Lewis Turner:
Névtelenek
(Bolygókeringő trilógia 1.)


A Föld halott. Már több mint 2000 éve az. Az emberiség maradéka áldott tudatlanságban él hat Föld-szerű bolygón. Ők nem is sejtik, hogy vannak mások rajtuk kívül… Olyanok, mint én, Auróra. Olyanok, akik különleges erőkkel bírnak… ők a névtelenek. Két út van tehát; vagy az ő érdekeiket szolgálva titkon vadászunk a fajtánkra, vagy futunk, és így mi leszünk a vad. Én így futottam egyenesen Lloyd, egy medveerejű zsoldos karjaiba… Így kezdődött a keringőnk. A Névtelenek a Bolygókeringő trilógia első könyve.

Engedéllyel

3. fejezet
A Hetedik Bolygó

Auróra sokáig csak állt, és nem hitt a szemének, ugyanis egy igencsak lepukkant kocsmában találta magát. Különféle, nem túl bizalomgerjesztő emberek nyüzsögtek körülötte, főleg férfiak. Többségük bőrruhát viselt, terjedelmes szakálluk és hosszú hajuk volt, mind motorosoknak tűntek. A levegő bűzlött az alkoholtól és az izzadtságtól, mivel a bár közepén egy harcteret alakítottak ki, amiben éppen egy fizetett meccs keretein belül laposra vertek egy hasonló kinézetű keménylegényt.
Auróra hirtelen egy lökést érzett a vállán, ami majdnem a padlóra terítette őt. Megfordult, és észrevette, ahogy egy kövér férfi két nagy korsó sörrel egyensúlyozott a tömegben. Nem igazán fért el ott, így egymás után lökte arrébb az előtte állókat. Ahogy a ketrecharc a végéhez közeledett, a zsivaj egyre erősödött körülöttük. Auróra egy nagyot nyelt, miközben észrevette, hogy néhányan már kiszúrták őt a tömegben, hiszen egy cseppet sem illett közéjük. Rövid sortot viselt egy spagettipántos toppal, a lábán pedig ujjbedugós papucsot. Egyáltalán nem illett arra a helyre, ami persze nem lehetett meglepő, hiszen nem úgy készült, hogy azon az estén egy idegen világ idegen bárjában találja majd magát. Nagyot nyelt, körülnézett, és kiszúrt magának egy nőt, aki miniszoknyát, hosszú bakancsot és szegecses bőrkabátot viselt, miközben hangosan kokettált az egyik félrészeg vendéggel. Erre egy furcsa ötlet szállta meg az elméjét, odalépett a pulthoz, ahonnan aztán elvett egy alkoholtól átitatott szalvétát, majd, amikor a kocsmáros odafordult hozzá, hogy megkérdezze, mit inna, kölcsönkért tőle egy tollat. Az némán szolgálta ki a lányt, aki ezután megfordult, és a falon lógó mosdó felirat felé vette az irányt. Rettenetes állapotok uralkodtak abban a helyiségben; a falakat mindenféle felirattal firkálták tele, egyetemes bűz terjengett a környéken, a WC-kagylók leszaggatva álltak, miközben a higiéniának ott nyoma sem látszódott. Auróra ennek ellenére bevette magát az egyik fülkébe, amelyet még csak bezárni sem lehetett, majd remegő kézzel kezdett írni. Amint végzett, kilépett az előtérbe, mire a falon lógó, törött tükörben meglátta magát. Immár fekete topot viselt fekete miniszoknyával és acélbetétes bakanccsal. Így már jobban hasonlított ahhoz a nőhöz, akit az előbb látott a bárban, ezért a kocsma hangulatához is jobban illhetett. A zsebébe nyúlt, ahonnan előhúzott néhány ismeretlen bankjegyet, amivel a bárpulthoz indult. Úgy érezte, hogy itt az ideje inni valamit, hiszen olyannak tűnt az egész, mintha egy furcsa álomba cseppent volna. Nagy levegőt vett, végül elszánva magát ismét a nyüzsgő tömegben lavírozott a nagydarab, félrészeg emberek között.
Odament a pulthoz, de ahelyett, hogy nyíltan megkérdezte volna, hogy hol van egyáltalán, rendelt egy gin-tonikot. Valami azt súgta neki belülről, hogy nem volt teljesen jó ötlet inni, de eközben úgy érezte, hogy mégis ez kellett ahhoz, hogy kitisztuljanak a gondolatai. Vissza, sajnos, már nem mehetett, hiszen tudta, hogy ott csak katonák várnák őt. Ekkor eszébe jutott Nikki, akiről még mindig nem tudott semmit, így az ijedtségét hirtelen aggodalom váltotta fel. Azt is tudta, hogy senkinek nem beszélhetett arról, hogy milyen új képességei születtek. Bár elfogadni nagyon nehéz volt, legbelül tisztában lett azzal, hogy az eddig ismert élete véglegesen és visszavonhatatlanul megváltozott. Azt viszont nem is sejtette, hogy mit kellene tennie, hogy mihez kezdjen ezután.


Ha kíváncsi vagy a többi részletre, akkor itt be tudod szerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése