2020. május 26., kedd

Fayer Sándor: Ördögi kör - "Mit is mondhatnék.. Egy gyöngyszemet kaptam kézhez. "

Köszönöm Fayer Sándor írónak, hogy lehetőségem nyílt elolvasnom idén megjelent első kötetét Ördögi kör címmel. Az egyszer biztos, hogy a további köteteire is figyelni fogok, ezzel a kötettel megnyert magának egy rajongót. Alig 2-3 nap alatt olvastam ki ezt a könyvet, és igazán úgy érzem, hogy ez függővéges volt számomra. 
Örgödi kör könyvet az Atheneaum Kiadónál lehet beszerezni.


Fayer Sándor:
Ördögi kör



Tartalom:

Az ​Ördögi kör katonai miliőfestése és szakmai fordulatai meggyőzhetnek minket arról, hogy Fayer Sándor története nem pusztán fikció. Ezt a regényt olyasvalaki írta, aki a közeget úgy ismeri, mint a tenyerét: benne mozog, évtizedeken keresztül erről szóltak a mindennapjai. 
Főhőse, Tamás, ez a folyton bunyókba keveredő karrierkatona mindent megtesz azért, hogy a világ ne változtathassa meg. Csakhogy Afganisztán megcsavarja az embert… egy borzalmas élmény hatására Tamás rájön, ő amerikaivá akar lenni, célja a legendás Delta Force. De persze a mondás itt is áll: „Vigyázz, mit kívánsz!” Tamást újra és újra Afganisztánba vezénylik, s immár a tengerészgyalogság színeiben, és számot kell vetnie azzal, hogy immár egyetlen tizedmásodpercre sincs biztonságban az élete. 
„Lecsupaszított, de rendkívül hatékony, olvasmányos a forma, pont amilyennek lennie kell, mert ebben a könyvben egy hasonló lendülettel megélt életről van szó. Többek közt ettől lesz az Ördögi körből az egyik legérdekesebb idén megjelent magyar regény.”

Véleményem
5/5

Mit is mondhatnék.. Egy gyöngyszemet kaptam kézhez.
Hátborzongató volt elolvasni ezt a történetet. Ez a történet, egy katona életéről szól, akinek feltett szándéka Delta Force csapatba bejutni. De előtte meg kellett mutatnia a rátermettségét, hogy valóban oda való-e.  Olvashatunk a gondolatairól, érzéseiről és a tetteiről. Mit, hogyan tett háborúban és azon kívül. Érdekes volt olvasnom, hogy egyes táborok milyenek, mennyi nemzetiségű katonák vannak ott. Irgalmatlanul keveset tudunk az olyan országról, mint Afganisztán és azon belül Kabul. Amiket tudunk, mint a tv-ből van, hírekből szól. A történetet olvasva, az jutott eszembe, hogy az ember lelke mennyire torzul el a harcoktól az, hogy épp, hogy megúszta. Tamás élete egy hajszálon függött és innentől már nyomon lehet követni az élete alakulását.

"Nem hiszem el, hogy erről a kibaszott helyről 
mindig csak mentőhelikopterrel tudok elmenni!”

Végig olvashatjuk miként zajlik egy bevetés, hogyan úsznak meg egy-egy napot anélkül, hogy ott hagyná az ember fogát. Társaik elvesztését, hogyan, miként lehet feldolgozni.
Őszintén meg mondom ehhez hasonló történetet, nem olvastam idáig. Hogy csak a fantáziámra hagyatkozhatok, az elképzeléseimhez. Eddig mindig valamilyen filmet, sorozatot vagy dokumentumfilmet láttam hasonlót. Külön örülök, hogy végre könyvben is van erről történet. Hiánypótló, szerintem.
Tamást miután kiszabadították és csatlakozott később USA tengerészgyalogsághoz az élete kezd merőben megváltozni, ez viszont számomra tetszett. A Luciferes részt nem igazán értettem csak a legvégén. Akkor gyúlt világosság a fejemben… Szóval, ezért volt ott a barlangban Lucifer.
A vége valahogy föggővégesnek éreztem, mintha lenne később folytatása, egy mondat miatt érzem így.
Egy kis apróságot azért még a lapok legvégén tettem volna pl: Rövidítések jelentései.Sajnos voltak számomra ismeretlen rövidítések.

Kiknek tudnám ajánlani? Azoknak, akik oda vannak az akciófilmekért, akkor ezt a könyvet simán ajánlom. Érdemes elolvasni, mert nagyon olvastatja az embert, pörgős, sodródó történet, amivel nem lehet megunni. Egy percre se tudnád letenni, mert folyton azon jár az agyad,mint csinál megint Tamás. 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:
Fayer Sándor Szerzői Oldala 
(A szerző oldalán nem szerezhető be a könyv.
Líra,Libri és Bookline oldalakon igen.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése