2020. május 25., hétfő

Sam Wilberry: Csillagvizsgáló - “.... minden korosztálynak szívesen ajánlom ezt a könyvet, aki szívesen olvasna ifjúsági regényt.”

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm Szivárványálom Könyvek Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam Sam Wilberrytől a Csillagvizsgáló című könyvet. Először vehettem kézben az írótól a könyvet, eddig nem volt szerencsém olvasni. Ezek után szívesen olvasnék még tőle. Az biztos, hogy tehetséges, látszik, érződik a kötetében, hogy nagyon jól ír.


Sam Wilberry:
Csillagvizsgáló
  


Tartalom:
“Nem csak egy Univerzumban létezünk, hanem mi magunk is azok vagyunk.”
Édesanyja váratlan halála kifordítja a négy sarkából Aaron világát. A fiú létrehoz egy blogot, ahol kiírhatja a fájdalmát, ahol önmaga lehet, és szép lassan felépül egy olyan közösség, akiknek mindent elmondhat.
Lehet-e az írott szó valódi gyógyír? Milyen út vezet az önmegvalósításig?
A blogbejegyzéseken keresztül Aaron lelke legyezőként nyílik ki, és mutatja meg az érzéseit, a gyászt, a félelmeket, a kimondatlan titkokat. És amikor rátalál a boldogság, csak egyetlen feladata van: megőrizni azt.


Véleményem
5/5

Nem tudom van-e Magyarországon gyász tanácsadó, de ha van, oda adnám ezt a könyvet érdemes, lenne elolvasni.
Egy olyan fiúról szól a történet, aki elvesztette az édesanyját.  Feldolgozni sosem könnyű, de elengedni sem. Tudom, mert mindkét nagyszülőmet vesztettem el évekkel ezelőtt. 
Aaron az írásban,blogolásban kereste a vigaszt, a gyász feldolgozásában. Egy végtelenül szomorkás történet volt számomra és egyszerre inspirálóan is hatott rám.
Köszönöm, Sam! Régóta halogatott ötletemet valósíthattam meg. A történet által kaptam egy kis lökést, hogy megtehessem.

Úgy érzem ez a történet mindenkihez, szól. Annyira egyszerű mondanivalója van mindenkihez, hogy sokszor meg kellett állnom és megkérdeznem magamtól, hogy tényleg egy fiatal srác írta ezeket? Bölcs gondolatok egy 15 éves sráctól, aki édesanyját elvesztette. Őszintén egyáltalán fel lehet dolgozni? Elfogadni? Elengedni? Nem tudom.

Sorról sorra veszi Aaron az anyukája emlékeit, bepillantást enged, hogy milyen volt az édesanyja számára. Menetközben becsatlakozik az apukája és annak barátnője Tania is.

Olvasás közben elgondolkodtam, vajon én mit érezhetnék, ha anyukámat elveszíteném? Erre inkább nem is akarom tudni a választ.
Voltak vicces, humoros helyzetek. Mélyen szántó gondolatok, érzések, amivel azonosulni tudtam, illetve kedvenc idézeteim is vannak belőlük. S ezek az érzések, gondolatok később jön rá Aaron, hogy mitől más, miben különbözik a többiektől. Ahogy rájön már más színben, látja a világot.
Viszont egy kis apróságot szeretnék megemlíteni az azt, hogy kevés szó esik az édesapjáról, Taniaról illetve Tonyról és a barátairól. Szívesen olvastam volna még, hogy a szülei milyenek voltak, boldogok voltak vagy szomorúak? Hogyan élte meg azt, hogy szülinapján halt meg az Édesanyja… Tania-val mennyire lettek jóban stb. Ahogy az utolsó lapokhoz értem, nagyon sajnáltam, hogy nincs tovább. Szívesen olvastam volna még, túl hamar vége lett az egész.


Mindenesetre minden korosztálynak szívesen ajánlom ezt a könyvet, aki szívesen olvasna ifjúsági regényt. Szerintem ezt a könyvet egyszer valamikor újra fogom olvasni. Érdemes többször kézbe venni, forgatni a könyvet. 

Kedvenc idézeteim:







A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése