2020. május 5., kedd

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad (Léggömbök 2.) -("Mindenkinek kijár a második esély a boldogságra, a szerelemre.)

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm Ciceró Könyvstúdió Kiadónak és Hajdú-Antal Zsuzsanna írónőnek, hogy elolvashattam Léggömbök következő könyvét az Utánad címmel. Ez a kötet viszont tényleg önállóan is olvasható. Sőt! Amennyire megszerettem a Léggömböt, annyira imádtam a második részt. Kellett nagyon a folytatás. S szerintem ennek is kell majd.


Hajdú-Antal Zsuzsanna
Utánad
(Léggömbök 2.)


Tartalom:

„Váratlanul átkulcsolta a karjait a derekamon, és felkapott. 
Mintha egy örökkévalóságig néztem volna le a magasból a homlokára, a piercingjén megcsillanó fényekre; orra és szája megszokott formájára, és képtelen voltam eldönteni, hogy bosszantónak tartom-e minden egyes megnyilvánulását, vagy éppen ezek jelentik számomra a biztonságot.”
A tizenkilenc éves Dorka Budapesten kap munkát, hogy támogatni tudja a családját. A lánynak nem csak a nagyvárosi léttel kell megbarátkoznia, hanem az önállósággal járó kihívásokkal is. 
Új ismerősei alaposan felforgatják Dorka megszokott világát, aki egy régi barát feltűnésének köszönhetően rádöbben, hogy ideje letennie a múlt súlyos terheit, és felvállalnia élete legfontosabb szerepét, mielőtt túl késő lenne…


Véleményem
5/5

Ezek után szinte biztosra vehető, hogy kell ez a kötet a polcomra. Mindkettő... S ráadásul legszívesebben 10 csillagot adnék erre a könyvre. Nagyon élveztem az olvasását. Megtudhatjuk, hogy Dorka miként dolgozza fel az őt ért veszteségeket, mi lesz vele ezután.
Átjött az - az érzés, amit akkor érzünk, ha valakit elvesztettük. Végig kíséri a történetben a gyász feldolgozásának az összes lépései a tagadás, harag, alkudozás, depresszió és végül az elfogadás. Ez mind jelen van a könyvben. Itt jön képbe Janika, aki valamilyen módon, de mindig hatott Dorkára. Utánad kötetben nagyon beleéltem magam, egyik percben még mosolyogtam, másik percben már szomorú voltam. Meg kell, hogy említsem Domát valahogy kevés jelenet volt, ha volt is nem sok vizet zavart. Érdekes volt, hogy ennyire nem érdekelte mi van öccse barátnőjével és annak gyermekével. Mégis csak rokonok... Vagy, nem? Voltak kedvelhető karakterek pl Puma érdekes volt, meg Dorka főnöke, hihetetlen egy pali. Olyan érdekes volt számomra..  Ebben a kötetben jó volt közelebbről is megismerni Janikát és végre megtudtam, hogy Vicának mi is volt a baja, bár nem így és nem akkor kellett volna hisztit levágnia. De mindegy is. Nem igazán kedveltem és örültem, hogy nem volt benne.
Gyönyörű történet egy második szerelem kibontakozása, elfogadása és kitartás egymás mellett. Hiszen történjen bármi ők, ketten együtt lesznek. Még, ha saját maguk nem mernek kockáztatni. Lépésről – lépésre ismerkedtek meg egymással és épült fel a szerelem közöttük. Dorkának kellett idő mire rájött, hogy mi történhetett Matyi és Jani között. Zsuzsanna finoman beleszőtte a történetben, az újrakezdésről, fájdalomról, családról és arról is , hogy mindenkinek kijár a második esély a boldogságra, a szerelemre. Pont ez teszi olyan különlegessé ezt a történetet. Míg az első részben a diák szerelemről szólt addig, a második részben a családról és az összetartozásról szól, második esélyről.

Köszönöm, hogy elolvashattam. Ajánlom minden korosztálynak ezt a könyvet. Megéri elolvasni.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése