2020. május 21., csütörtök

Nagy Károly: A föld védelmében - "Kedvencet avattam, ezt mindenkinek el kell olvasnia, aki szereti a sci-fi történeteket."

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném köszönetet mondani Novum Publishing Kiadónak és Nagy Károly írónak, hogy lehetőséget adott, hogy elolvashassam ezt a fantasztikus könyv A föld védelmében. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy kedvenc férfi író van számomra. S jelenleg Nagy Károly az etalon. Zseniális művet hozott össze. Bízom benne, hogy egyszer lesz lehetőségem a könyvet személyesen is dedikáltatni. Mert számomra sokat érne.



Nagy Károly:
A föld védelmében



Tartalom:
2017-ben megelevenedik az emberiség legnagyobb rémálma: kitör a harmadik világháború. Nemzet -  nemzet ellen, ember - ember ellen. Hackertámadások, bombák, véres harctéri küzdelmek zajlanak, végül az egyik ország beveti nukleáris fegyvereit, és megjelennek az égbolton az atombombák gombafelhői. Senki nem érti, hogyan fajult a helyzet idáig, azonban apró, ám egyre nyilvánvalóbb jelek utalnak arra, hogy nemcsak az emberben rejlő agresszivitás felelős a káoszért. Tizenkét emberben a Föld tizenkét pontján van valami közös: különleges képességekkel bírnak. Ők azok, akik rájönnek, hogy sokkal nagyobb a tét, mint a történelem során megvívott háborúkban: nem kevesebb, mint a Föld jövője. Vajon sikerül megmenteniük a bolygót a földönkívüli támadóktól, vagy az emberiség sorsa bevégeztetett?


Véleményem
5/5

Sokáig gondolkodtam azon, hogy hogyan írjak véleményt erről a könyvről. Így azt teszem, hogy ki írom nyomokban spoilert fog tartalmazni. Csak így tudom kellően, őszintén elmondani a könyvről a véleményemet.

Károly! Ne hagyja abba az írást! Ez a könyv fantasztikus! Imádom! Pont ilyen könyvet szeretek olvasni. S végre nem csak filmként, de könyvben is lehet ilyet olvasni, földönkívülek inváziójáról. Etalon!

Annyira filmszerűen hatott ez a történet. Sőt! Inkább el tudnék képzelni ebből egy 4 évados sorozatot. Volna benne potenciál. Eszméletlen... Az egész, ahogy kezdődött, majd ami a vége felé... Waoo!

Pörgős, izgalmas cselekményekkel tarkított sci - fi volt a javából. Egy kis politikai cselszövés, emberi hiúság, kapzsiság mind-mind megtalálható ebben a történetben. Ez a történet sok szempontból érdekes dolgokat tár fel. Az emberei kapzsiságot, hogy mennyire kizsákmányolják a földben található kincseket. Az író képes ezt úgy megírni, hogy ne csak szórakoztasson, hanem elgondolkodhasson az ember, hogy mennyire könnyű elveszíteni azt a dolgot, ami mindennapivá válik az ember számára, a Szabadságot, az Akaratot.

Amikor kitört a háború és néhány jelentben Magyarország is jelen volt, a Parlament, az olyan élethűen ábrázolta az író. Az egyik ilyen jelenet viszont nagyon szívemig hatolt. Amikor behatoltak a Parlamentben és mindenkit lemészároltak. Köztük Roth miniszterelnököt. .
A háborús egyes részei valósághűen lettek ábrázolva, nem csak oda-oda írogatva van, hanem tényleg részletekig menően leírva van. Teljesen magam előtt láttam az egész jelenetet a fejembe.
Ráadásul meg kell, hogy említsem azt a tényt is, hogy nem egy olyan bátor katonákból lesznek a hősök, hanem hétköznapi emberek, akik mintsem tudtak a világ egyes dolgairól. Ebben a csapatban mindenféle származású, etnikumú és foglalkozású emberek vannak. Akik később végén lesznek igazán csak hősök, emberiség megmentőik.

Azért belegondolva az egészben, mi lett volna, ha tényleg kitörne egy ilyen háború… Akaratlanul is eszembe jutott ez az eshetőség, olvasás közben. Borsódzott is a hátam ebbe a gondolatban. Károly tökéletesen keveri a háborús történetet a sci-fivel és a fantasy elemekkel. Ezzel a történettel a kedvencemmé vált és abszolút újra olvasós lesz a könyv. Történet végére kiderül, hogy valójában nem is az emberek lesznek az ellenségek. Hanem olyan valaki, akiknek a technológiájuk fejlettebbek az emberekké. Ezután már csak az a kérdés. Mi lesz most? Mit fognak tenni? Összefognak vagy továbbra is egymás ellen harcolnak?

Aki kézbe veszi ezt a könyvet, annak vigyáznia kell, hogy nem tudja félre tenni vagy, ha mégis akkor alig várja majd, hogy folytathassa tovább. Számomra olyan volt, mint egy kis esti sorozat, alig vártam, hogy folytathassam. Direkt lassan olvastam, húztam halasztottam, hogy ne legyen vége. De sajnos ennek is eljött az ideje. Mindenesetre újra fogom olvasni. S bízom benne, hogy Nagy Károly nem áll meg ennél az egy könyvnél, hanem tovább ír, más történeteket talál ki.


A könyvet itt tudod beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése