2020. május 1., péntek

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök (Léggömbök 1.) - "Fiatalság,bolondság. Mondják az idősebbek, de nem mindig igaz."

Hálásan köszönöm Ciceró Könyvstudiónak és Hajdú-Antal Zsuzsanna írónőnek, hogy lehetőségem nyílt elolvasni Léggömbök (Léggömbök 1.) című könyvét. Már nagyon vártam és nagyon megérte.  Ezzel a kötettel kedvencemmé vált az írónő. Nagyon szerettem olvasni, és most döbbentem rá, hogy ennyi év után mennyire hiányzik az iskola és az osztálytársaim.


Hajdú-Antal Zsuzsanna:
Léggömbök
(Léggömbök 1.)



Tartalom:

A nehezen barátkozó Dorka (becenevén Indián) egy szűkös panellakásban él nagyhangú édesapja és túlérzékeny édesanyja egyetlen gyermekeként, míg osztálytársa, a hideg jómódban felnövő, szelíd Matyi életének legnagyobb eredménye, hogy alacsony termete ellenére a középiskola legjobb kosarasaként tartják számon. 
Dorka és Matyi szerelme viharos erővel csap le mindkettejükre, és Dorkának nem csak meg kell tartania Matyi súlyos titkát, de hamarosan szembe is kell néznie a felnőtté válás nehézségeivel. 

Véleményem
5/5

Megérte várnom erre a könyvre. Nem gondoltam, hogy rögvest magába fog szippantani. Nagyon bele tudtam képzelni Matyi helyzetében. Annyira sajnáltam őt.
Dorka végtelenül csendes, visszahúzódó lány volt, amíg Matyival össze nem jött. Mintha kinyílt volna számára a világ. Igazi diák szerelem az övék. De sors kegyetlenül bánt velük.
Még most is gondolkodom, hogyan is írjam meg a véleményemet. Mert akárhogy írnám is spoiler lenne.
De igyekszem nem ki kotyogni belőle. Egy élmény volt számomra elolvasni. Rájöttem, hogy ennyi év után mennyire hiányzik az iskola, az osztálytársaim. Eszembe jutott, hogy milyen bolond gyerekek voltunk.
Azaz érzés volt bennem, amikor olvastam, mintha újra suliba lettem volna. Vidám, humoros, csínytevések, mind ez jellemezte.
De valahogy olyan sötét árnyék húzódott végig a történeten, mintha nem boldog vége lenne...
Tetszettek a viccek, jókat nevettem. Bírtam Riddick tanár urat! Végére egész jó fej lett, szerintem.
Végig nézhetjük egy fiú és egy lány esetlen, bátortalan szerelem alakulását, hogy aztán végére beteljesül-e a szerelmük vagy sem.
Ez a történet végig járja fiatalok minden lépéseiket, érzéseiket és a gondolataikat, amit egy tinédzser végig megy. Dorka nem is gondolta volna, hogy Matyi milyen ajándékkal hagyta magára. Egy olyan ajándék, ami örök időkre magához láncolja, rá fog emlékeztetni.

Azt meg végképp nem gondoltam, hogy végén pityeregni fogok. Kell ide zsebi, ha valaki el szeretné olvasni ezt a könyvet. Miután befejeztem olyan üresség támadt bennem, mint ahogy Dorkában is. Mintha nem így kellett volna megtörténnie, de mégis megtörtént.


Kedves olvasó! Készülj fel lelkileg. Egyszerre fogsz nevetni és sírni. Örömet és bánatot fog okozni ez a történet. Egy igazi diák szerelem történetét meséli el ez a kötet. Nem egyszerű letenni és befejezni. Nem lehet csak úgy elmenni, feltenni a polcra, hogy na én ezt kiolvastam. Érezni, forgatni kell a történetet nem félre söpörni. 

Ezek után tovább folytatom Utánad c. könyvét és még több könyvét, fogom elolvasni és ajánlani mindenkinek, hogy érdemes kezetekbe fogni Hajdú-Antal Zsuzsa köteteit. 


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése