2020. május 30., szombat

Sylvia River: Reményhajsza (Reményajsza 4.) - ( Tele akcióval, drámával, érzelmekkel,mindenkinek szívből ajánlom. A cím most kivételesen illik erre a történetre.)

Köszönöm Sylvia River írónőnek, hogy elolvashattam Reményhajsza 4. részét. Ezután már nagyon várom az 5. rész. Kíváncsi vagyok, hogyan és miként folytatódik a történet. Sok szál el lett varrva, de nyitott is sokat. Nem fogok panaszkodni, ez a történet továbbra s nagy élmény,akciódús.

Sylvia River:
Reményhajsza
(Reményajsza 4.)



Tartalom:

Még ​szinte visszhangzik hőseink és a történetüket olvasó – valószínűleg szinte egyszerre elhangzó – elégedett „Végre!” sóhaja, máris új bonyodalmak érkeznek a Reményhajsza-hagyományoknak megfelelően. 
A felbukkanó probléma ijesztően váratlan, meglepően új, Bonnie és John eddig nem is találkozott még csak hasonlóval sem. Ez az ellenség maga a Gonosz, hiszen elsősorban azt készül elpusztítani, ami talán a legfontosabb: a hitet egymásban és önmagukban. A Gonosz kegyetlen, immár nem elégszik meg a küzdelemmel, verítékkel, könnyel, vérrel; hatalmas árat szabva, áldozatra vár. 
A segítség késik és mire beindul a gépezet, már az a fő kérdés, útját lehet-e még állni valahogy, vagy most valóban utoléri őket a vég… 
A kötetben a régi ismerősök mellett új szereplők is felbukkannak, például a rég elfelejtett, ügyes (nem is kettős, sokkal inkább többes) ügynök; néhány jól rejtőzködő, ravasz, kifinomult gyilkos; nem beszélve a pénzéhes, gátlástalan politikusokról és az őket szolgáló, vakon parancsokat követő szervezetekről. 
A sorozat negyedik része ugyanolyan recept alapján készült, mint elődei: végy sok szereplőt és történetszálat, fűszerezd váratlan fordulatokkal, adj hozzá izgalmakat, egy csipetnyi romantikát és főzd, amíg összeérnek az „ízek”. A kondért tedd az asztal közepére és kívánj hozzá jó étvágyat! Ne aggódj, hiába hatalmas az adag, aki belekóstol, addig falja, amíg tart!

Véleményem
5/5

Alig pihenték ki az előző akciót, de már jön egy újabb balsejtelem. Hiszen John főnöke jött, látott és vitte az énekes magával.
Már vártam nagyon, hogy 3.rész után mivel tudja Sylvia lekötni az olvasót a 4.részben.
Ebben a 4. részben minden volt, ami felelhető a történetben és most kivételes oda hat a címe is a történetre. Ebben az akciódús események közepette Bonnie-t nem szívleltem. Ennyire naív még soha nem volt egyik részben sem. Johnnál, meg szószerint elgurult nála a gyógyszer. Ilyen húzást csinálni. Másképpen nem is lehetett volna megvédeni. A többiek hozták a szokásos vicces formájukat. Akcióztak egyet-kettőt...
Sok új és régi szereplők visszatértek, köztük Kevin Davis. Elején nem csíptem a fazont, de végére... Sylvia, most miért kellett így elbánnod vele?? Már kezdtem megkedvelni,bírni a fazont. Hülyeségeivel együtt.
Aztán ott volt Orosz és Mexikói ügy.  Ahogy olvastam egyre izgalmasabb és csavarokat tett bele a történetben...
Igazán nem merek többet írni, mert hajlamos vagyok spoilerként írni... Mondjuk, megemlíteném, hogy hiányzik Rico és a többiek,Diane is, a maga fura viselkedése is.
Nagyon jól össze lett rakva a történet, nem lehetett lyukra futni. Minden részhez a végére kiderültek a dolgok, illetve nyitott új szálakat a következő 5. részében.
Arra én is kiváncsi vagyok Sean mit lép majd. S ugye ott van Ethan Ross is... Őt bírtam nagyon. Kedvelhető figura, tetszett, ahogy John mellé állt.

Jeffnek az a mániája, hogy egy olyan képzési tematikát rak össze, amiben már mindenféle van. Konkrétabban: szeretné rávenni a fickót arra, hogy ossza meg vele a tudását. Esetleg még a csávó terrorista-alvezér életszakaszából, adódó tapasztalatból is szívesen merítene. Ti meg szépen megtanulnátok, amit kiszedett a srácból. Fél terrorista, részben brit, enyhén amerikai,kicsit légiós,hangyányit orosz és még a jó ég tudja, hogy milyen terrorelhárító kommandós képzést kapnátok majd valamikor, ha lesz rá mindenkinek érkezése.

Tetszett, hogy Ethan végre nem rossz fiús oldalát mutatta, hanem tényleg képes jó dolgokra és bízom benne, hogy ez így is marad.
Voltak olyan karakterek, akiket nem bírtam itt van mindjárt Elena és Kolja.. Nah, Kolja olyan volt, mintha Telly Savalast látnám magam előtt. Pedig tudjuk, nem illene rá a karakter.
Mindenesetre Sylvia nagyot alkotott a negyedik részben, és kíváncsian várom az 5. részt, hogy mit hoz ki. Sok kérdésem van a történettel kapcsolatban, pl az, hogy Kevin felépül-e Richie kibékül-e a feleségével és mi lesz Ethan-al Kristyvel kapcsolatban…  ésatöbbi, ésatöbbi.

– Esküszöm… nem, nem jó – visszakozott Ewan. – Becsületszavamra…ez sem jó. – harapta el a kezdődő mondatot az egykori terrorista. – Tehát megígérem, megfogadom, hogy a lehetőségért cserébe mindent megteszek. 
– Nagyon hülye vagy, O'Donell. – csóválta meg a fejét Kenderson.”


Szóval Sylvia, hajrá, írd a következőt, mert kell a folytatás. Imádtam mindensorát, volt benne romantika, akció és sok – sok idegállapot, jó kis csapkodás események fényében, nem egyszer mondtam, hogy egyesek nem normálisak. Sylvia történeteit nagyon szeretem, és nem tudom elégszer elmondani, hogy számomra ez a sorozat olyan, mintha filmet néznék. (Tényleg még nem keresték fel a producerek? Pedig megérné egy forgatást. )


Mindenesetre annak ajánlom, aki nagyon szereti az akciót, krimit és a romantikát. Nem lehet egy percet sem letenni, sőt unatkozni sem fog az olvasó.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése