2022. október 15., szombat

Előolvasás: N. Simon Barbara: A szerelem ára (Érted 2.) - ("Izgalom, rejtély és családi titkok-fonódások tarkítják a történetet. Nem egy szirupos, csöpögős romantikus könyvet kaptam. Hanem egy élettel teli történetet. Mely oldalról oldalra változnak, fejlődnek a karakterek.")

Szeretném megköszönni N. Simon Barbarának, hogy előolvashattam megjelenés előtt Érted sorozat 2. részét A szerelem ára című könyvét. Nagyon, nagyon megörültem a felkérésének, mert az első részt imádtam. Ez a kötet még jobb, izgalmasabb, viccesebb és tüzesebb. Újabb kedvenc párost avattam Karola és Péter. Imádom őket.


N. Simon Barbara:
A szerelem ára
(Érted 2.)


Tartalom:

Pénz ​és hatalom. Titkok a múltból. Szenvedély.
Nyitrai Péter budapesti elit klubja nem csak a féktelen szórakozásra ad lehetőséget a leggazdagabbak számára. Helyet biztosít a piszkos alkuk megkötésére, kapcsolatok építésére. Péter egy hacker barátja segítségével bejut a felső tízezer gazembereinek otthonába, titkos információkat szerez, amivel később pénzt csikar ki tőlük. Csakhogy a rendszer működéséhez szüksége van még valakire. Valakire, aki elég merész és talpraesett ahhoz, hogy a bűvkörébe vonja a kiszemelt áldozatokat.
Darvasi Karola gyönyörű nő, térdre borulnak előtte a férfiak. Elszántan keresi a kiutat a nélkülözésből, amiben gyerekkora óta él. Leleményessége és pimaszsága az, amire Péternek szüksége van. A férfinak nincs más választása, alkut kell kötnie vele.
Karola túl eleven, és Péter nem bírja elviselni a nőből áradó tüzet. Ők ketten két teljesen különböző személyiség. Az együtt töltött idő azonban mindkettejüket átformálja, és rájönnek, hogy bár teljesen más világban élnek, több hasonlóság is van köztük.
Amikor minden összeomlik körülöttük, akkor jönnek rá, hogy van valami, ami a világ összes pénzénél többet ér.

Hogyan szelídíthető meg az, aki megszelídíthetetlen?
Két összetört lélek meggyógyíthatja egymást?
Mekkora árat követel az igaz szerelem?

Véleményem
5/5

Ha rajtam múlna nem 5 csillagot adnék, hanem 10-20-at. Imádom. Már nagyon vártam az írónőtől a következő könyvét. Az első részt is szerettem, de ez felül múlta. Karola nem semmi egy nőszemély. Imádnivaló kis vadóc, aki szeretetre vágyik, ölelésre, tartozni valahova. Péter, hát igen. Világért se vallaná be a vágyait, hogy ő is szeretne megállni, békére lelni, mint testileg-lelkileg. Mindketten meggyötörte az élet, de talpra álltak.

Szeretem, amikor egy történetben elgondolkodtató, már-már filozofikus gondolatokat lehet olvasni. Ilyenkor megállok, és arra gondolok, de ez mennyire igaz... ?! Péter eleinte érdekes fazon volt,nem néztem volna ki belőle, hogy ilyen mély gondolatai van. Mély érzelmeket érezhet, olyan hideg, számítónak gondoltam. De Karola érkezése eléggé felborítja az életét és az érzéseit.

Karola a kedvencem. Tetszik a stílusa, ahogy az életről vélekedik és nem az a sajnáltató csaj. Lezser, bohókás, vicces, szabadszájú. Péter tökéletes ellentéte, de mégis vonzzák egymást. Kiegészítik egymást.

Izgalom, rejtély és családi titkok-fonódások tarkítják a történetet. Nem egy szirupos, csöpögős romantikus könyvet kaptam. Hanem egy élettel teli történetet. Mely oldalról oldalra változnak, fejlődnek a karakterek. Péter iránymutatást ad Karolának, Karola pedig érzelmeket, életet visz Péter életében, mindketten tanulnak egymástól. Ezért olyan jó ez a könyv.

És megint előbújt az énem... Nick. Nos, kaphatna külön történetet? Naa? Tudom meg se jelent vagy alig, de máris követelem a következőt. Hát igen!

Imádom, ahogy írod a történetet. Látszik, hogy van benne sok kutató munka, főleg High-tech világából. Ez is tetszik, nagyon. Nem lenne hülyeség ezen a vonalon újabb történetet írni. Bírnám. Bónusz novella. Teljesen levett a lábamról. Köszönöm. Hát nem is tudom, mit mondhatnék még. Túl sokat nem szeretnék, mert akkor kikotyognék. Vagy esetleg mondhatom év legjobbja ez a könyv. Alig egy másfél nap alatt olvastam ki. Vittem magammal mindenhová. Kis híján elfelejtettem felszállni a buszra, majd leszállni, ahogy elértem a célomat. Ennyire magával ragadott a történet. Szó szerint kizártam a világot olvasás közben. Csak ők Karola és Péter volt. Kíváncsi lennék lesz-e még folytatása. Nagyon örülnék, ha lenne Érted sorozatnak további folytatásai. Szeretem az írónő stílusát, az írását, hogy nemcsak üres frázisokat ír, hanem mély gondolatokat is belesző.

Még egyszer köszönöm a lehetőséget, hogy elolvashattam. Mindenképp szeretném nyomtatottat belőle az első rész mellé.

A könyvet itt tudjátok előjegyezni:

N.Simon Barbara webshop

N.Simon Barbara írói oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése