2022. október 12., szerda

A csütörtöki nyomozóklub legújabb rejtélye. Richard Osman Az eltévedt golyó (The BulletThatMissed) - ("Karácsony előtt limitált példányszámban díszdoboz kiadásban is megvásárolható!")

Richard Osman A csütörtöki nyomozóklub című első regényével sorra döntötte meg az angol könyvpiac rekordjait. A regény több mint 1 millió példányos eladásával 2020 legnagyobb debütálása volt Angliában, szerte a világon óriási szakmai és közönségsikert aratott.

Steven Spielberg produkciós cége vásárolta meg a sorozat megfilmesítésének jogait.

2021-ben Richard Osman kapta az év írójának járó elismerést a British Book Awards (Brit Könyvdíjak) díjátadóján.

A férfi, aki kétszer halt meg című második regénye eladási rekordjaival ismét felrobbantotta az angol könyvpiacot.Az elmúlt öt év egyik legnagyobb nyitó fogyását jegyzi.

Osman harmadik könyve, Az eltévedt golyó újabb hatalmas kereskedelmi robbanás a könyvpiacon.


Fordította: Orosz Anna

Megjelenik november 22-én!

Karácsony előtt limitált példányszámban díszdoboz kiadásban is

megvásárolható!

Agave Könyvek Kiadó

 Fülszöveg


Négy valószerűtlen barát.
Egy gyilkosság holttest nélkül.
És egy váratlanul felbukkanó ellenség…
Isten hozott a csütörtöki nyomozóklubban!

Egy újabb átlagos csütörtöki nap, amikor a dolgoknak végre vissza kellene térniük a megszokott kerékvágásba. 

Csakhogy a csütörtöki nyomozóklub mágnesként vonzza a bajt. Egy tíz évvel ezelőtti megoldatlan bűntény szálai egy helyi híradós sztárhoz vezetnek, és egy olyan gyilkossági ügyhöz, amely holttestnek és magyarázatnak is híján van.

Eközben egy váratlanul felbukkanó új ellenség keresztezi Elizabeth útját, és választás elé kényszeríti: gyilkolnia kell, vagy meghal.

Miközben a megoldatlan bűntény újabb és újabb fordulatokat tartogat, Elizabeth a lelkiismeretével (és egy pisztollyal) viaskodik, Joyce, Ron és Ibrahim pedig régi és újdonsült barátokkal együtt nyomoznak. Vajon képesek lesznek megoldani a rejtélyt és megmenteni Elizabethet, mielőtt a gyilkos újra lecsap?Blörbök

„Rafinált, emberséges, szívet melengető, megható és NAGYON vicces.”
Marian Keyes

„Izgalmas, megható történet, amin hangosan nevettem.”
Mark Billingham

„Érzelmes, zseniálisan csavaros és hihetetlenül vicces.”
Jeffery Deaver

„Igazán szórakoztató.”
Kate Atkinson

„Szívet melengető, bölcs és rafinált.”
Val McDermid

„Osman egyre jobb.”
Shari Lapena

„Egyszerre humoros és megható.”
Harlan Coben

„Fantasztikus élmény!”
The Guardian

„Fordulatos, rafinált szórakozás!”
Sunday Express

A szerzőről

Richard Osman író, producer és televíziós műsorvezető. Az első két regénye, A csütörtöki nyomozóklub és A férfi, aki kétszer halt meg világszerte több millió példányban kelt el, és több könyveladási rekordot is megdöntött. Az eltévedt golyó a harmadik könyve, Angliában újabb htalmaskereskedelmi robbanás a könyvpiacon. Osman jelenleg Londonban él barátnőjével és Liesllel, a macskával.

Részlet a kötetből


21.
Joyce


„Heather Garbuttot meggyilkolták.
Mármint a csalót, nem a hokijátékost.
A zárkájában találtak rá, ahol rendkívül csúnya halált halt. Chris nem akart belemenni a részletekbe, de azt elárulta, hogy kötőtűk is közrejátszottak benne. Heather hátrahagyott egy üzenetet az egyik fiókban:

MEG FOGNAK ÖLNI. CSAK CONNIE JOHNSON SEGÍTHET RAJTAM.

Amiből két dologra lehet következtetni.
Heathert meggyilkolták. De vajon kicsoda, és miért? Merő véletlenségből történt ilyen hamar azután, hogy nyomozni kezdtünk?
Connie Johnsonnak vannak információi. De vajon milyen információi?
Elizabeth felvetette, hogy Ibrahimnak érdemes lenne újabb látogatást tennie a Darwell börtönben, és ezúttal kissé alaposabbnak lennie. Képzelhetik,
Ibrahim ezt hogy fogadta.
És persze van itt még egy kérdés. Vajon ugyanaz ölte meg Heather
Garbuttot, aki annak idején Bethany Waitest?
Ron felvetette, mi van, ha Connie Johnson ölte meg Heather Garbuttot.
Abban egyetértettünk, hogy kétségtelenül volt rá lehetősége. De mi lett volna az indítéka?
Szóval bőven van min gondolkodnunk. És mi pont ezt szeretjük.
Chris nagyon izgatott volt, hogy találkozott Mike Waghornnal. Mielőtt távozott, ezt mondta Mike-nak: „Valószínűleg nem emlékszik, de egyszer megszondáztattam magát. Színjózan volt.” Mike megköszönte neki, hogy tette a dolgát.
Holnap zoomolni fogunk Joannával. Szeretnénk megtudni, sikerült-e
kiderítenie valamit HeatherGarbutt pénzügyi kimutatásaiból, de szerintem azokat a fenyegető üzeneteket sem kellene elhanyagolnunk, amiket Bethany kapott. Tudom, elég kíméletesnek tűnnek, de a zaklatás is mindig így kezdődik. Egyik pillanatban még csak mindenki utál téged, a következőben pedig lelöknek egy szikla tetejéről. Ezt most túldramatizálom, de ugye értik, hova akarok kilyukadni? Elfajulhatnak a dolgok.
Vajon ki küldhette az üzeneteket? Egy féltékeny szerető? Valaki a szerkesztőségből?
FionaClemence?
Őszintén szólva, nem lenne murisabb ezt kinyomozni, mint azt az áfacsalást? Megkérem majd Elizabethet, hadd járjak utána egy-két dolognak.
Lefogadom, Pauline tud egyet s mást azokból az időkből, és remek módja lenne, hogy egy kissé jobban megismerjem, ha kifaggathatom.
Nem állítom, hogy biztosan velünk marad, de tény, hogy Ron arcán ma hidratálókrém volt. Maradt belőle egy kicsi a füle mögött, mert nem kente el rendesen. Először a banános pite, most meg a hidratálókrém.
Ennél többet nem is kell mondanom.
Alan most toppant be lógó nyelvvel a szobába, és a farka az ajtófélfát csapkodja. Tudom, néha túl sok észt tulajdonítunk a kutyáinknak,  dekomolyan az az érzésem, mintha Alan gyilkosságot szimatolna.”

Előrendelhető a kiadó webáruházában!

Richard Osman: Az eltévedt golyó ( A csütörtöki nyomozókluk 3.)

Richard Osman kötetei az Agave Kiadónál

Richard Osman köteteiNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése