2022. október 21., péntek

Előolvasás: Jud Meyrin: Boldogságra kényszerítve - ("Szívből ajánlom minden Jud Meyrin rajongóknak, és azoknak is , akik most ismerkednek írónő munkásságával!.")

Szeretném megköszönni Jud Meyrin írónőnek, hogy elolvashattam a következő legújabb regényét Boldogságra kényszerítve címmel. Ezt a történetet még az fb oldalán olvastam egy-egy részletet belőle. Akkor még nem gondoltam, hogy ez a történet könyv formájában fog megjelenni. A kötet FairBooks Kiadó gondozásában fog megjelenni, december 10-én.

Megyeri Judit:
Boldogságra kényszerítve

Tartalom:

2050-es ​évek közepe, Anglia.

A szigetország egy agresszív járvány utóhatásaival küzd, melyeknek egyike a drasztikusan csökkenő születésszám. A kormány bevezeti azt a házassági rendeletet, amit a tudós, Dr. Gilbert Barlow dolgozott ki, a férfit pedig kinevezi az újonnan alakult Népességgyarapítási Intézet élére. Az állami párválasztó azonban nem biztos, hogy jól működik. Furcsa baleset történik, amit további halálesetek követnek. Lehet, hogy a tudomány sem megoldás mindenre?

Gilbert a saját bőrén kénytelen megtapasztalni a rendelet hátulütőit. Vajon ő és újdonsült felesége, Alinda közelebb tudnak kerülni egymáshoz? Lehet boldog jövőjük egy olyan világban, ahol a házasság nem a kölcsönös szerelmen, hanem tudományos számításokon, orvosi vizsgálatokon múlik?

És rá tudnak jönni arra, mi áll a különös halálesetek mögött?

Jud Meyrin legújabb, több szálon futó történetét disztópikus környezetbe helyezi. Emberi sorsokat, társadalmi problémákat mutat be, ám ez a regénye is vérbeli romantikus krimi, akárcsak a korábbiak.


Véleményem
5/5

Nem gondoltam volna, hogy pont ezt a történetet fogja majd könyvként megjelentetni. Igazából a Vak szerelem volt a kedvencem blogregényként. Annál is inkább még jobban meglepődtem, hogy elolvashattam megjelenés előtt a könyvet. Alig két nap alatt olvastam ki. Annyira magával ragadott Alinda és Gilbert története, hogy nem tudtam letenni. Meg ugye a titokzatos gyilkosságok, rejtélyek, ami Gilbert munkája körül forgott.

Jud Meyrin továbbra is megtartotta illetve megugrotta azt a szintet, hogy az utolsó oldalakig adagolja a megoldást, morzsákat. Én például ki se találtam volna, hogy ki a gyilkos, valaki másra gyanakodtam, hogy kire, azt nem írhatom le.

Grayson a kedvencem, annak ellenére, hogy majd gutaütést kapott mindig, szegényke. Sajnáltam volna. Azon méláztam, hogy mi lenne, ha kapna külön történetet. Jaj, előbújt belőlem a kisördög, minden mellékszereplőnek adnék külön történetet, ha rajtam múlna. De komolyan.

Nini pedig, hát igen nagyon meglepett ki is ő valójában. Minden szereplőről a végén derül ki kicsoda, milyen szerepe volt a történésekben.

Eléggé elgondolkodtatott az egészen, hogy mi lenne, ha ez valóságban is megtörténne? Ki tudja… Ez a történet rávilágít arra, hogy nem szabad senkit sem arra kényszeríteni, amire nem akar, nem szándékozik megtenni. Írónő érdekes társadalmi témákat, megválaszolatlan kérdésekre keresi választ. Hogyan, miként érhető el, hogy az emberi faj ne haljon ki. Mennyire lehet beleavatkozni az emberek magánéletükbe a rendeletekkel. S mi van, ha egyesek nem akarják ezt az életet, amit a rendelet kitalált. Sok kérdésre erre keresi a választ a regény.

Jud Meyrin új oldalát mutatja be e regény formájában. Feszegeti, határokat súrolja a témát, kérdéseket vet fel. És ez tetszik, szívesen olvasnék még többet az írónőtől.

Egy szó, mint száz írónő újabb letehetetlen regénnyel örvendezteti meg az olvasóit. Szívből ajánlom minden Jud Meyrin rajongóknak, és azoknak is , akik most ismerkednek írónő munkásságával!

Itt tudod beszerezni a könyvet

Jud Meyrin írói oldala

FairBooks Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése