2022. október 8., szombat

Előolvasás: Hadházi Anita:Örökölt múlt - ("Hadházi Anita első önálló debütáló regénye, mely számomra e szívem csücske lett. Könnyű, haladós, olvasmányos volt.")

Szeretném megköszönni Hadházi Anita írónőnek és NewLine Kiadónak, hogy lehetőségem nyílt megjelenés előtt elolvasnom az Örökölt múlt című könyvét. Az biztos minden olyan olvasónak ajánlom, aki szereti a kosztümös romantikus könyveket.


Hadházi Anita:
Örökölt múlt


Tartalom

Mit teszel, ha a kastéllyal együtt a múltját is megöröklöd?

London, 1819. Sophie Plumbury zavartalanul éli előkelő életét, mígnem apja vidéki birtokot örököl, és lányaival azonnal költözni akar. A Plumbury családot gazos park, omladozó falú kastély és egy mogorva házvezetőnő fogadja Berrytonban. Sophie nem is lehetne csalódottabb, nem érti, apjának mi oka van rá, hogy egy rozoga házért hátrahagyja kényelmes életüket, az úri társaságot. Gőgös viselkedésével magára haragítja a környék lakóit, még a falu elhivatott orvosával, Oliver Doyle-lal is összetűzésbe keveredik.

A kastély ráadásul nemcsak huzatos, hanem titkokat is őriz, a birtok néhai uráról különös pletykák keringenek a faluban. Sophie-t hidegen hagyják a történetek, amikor azonban kiderül, hogy az édesanyja fiatalon sok időt töltött itt, rájön, hogy talán ez a kastély a kulcs az asszony titokzatos múltjához. De nem csak a birtok kelti fel az érdeklődését. Bár megfogadta, hogy soha többé nem áll szóba Oliverrel, a sors úgy hozza, hogy segítséget kell kérnie tőle.Véleményem
5/5

Igazi bájos romantikus történet olyan korszakból, ahol ismerték a tisztességet, az őszinteséget, tiszteletet és tudták mi az a nagy betűs szerelem. Noha a történetben sok a titok, szégyen és félreértés is, viszont ettől lesz kerek a történet. Nem sablonos, nem tucat história. Nem egy csöpögős romantikus könyvet vettem kezembe. Hanem igazi múlt századi korokat idéz elő. Oly ritkán olvasok ilyen kosztümös romantikus kötetet. Őszintén megmondva, amikor kézhez kaptam nem igazán tudtam miről szól. Azt hittem a szokásos szerelmi történet lesz, amit (sajnos) tucatjával lehet olvasni manapság. Tisztelet a kivétel, azért akad jó is köztük. Mint, ahogy ez a kötet is bebizonyította, hogy lehet jót, jól megírni. Emlékeztek arra a tv filmsorozatra, ami Christie: Nehéz választás volt a címe? Olvasás közben jutott eszembe és arra gondoltam, milyen lenne már filmként is megnézni. Ugye? Mindvégig olyan volt mintha filmet néztem volna. Olivert Matt Barr színészt képzeltem el, Sophie-t pedig Lauren Lee Smith-t.

Hadházi Anita igazi, gyönyörű hamisítatlan romantikus történetet írt, imádom az 1800-as évek korhű történeteket olvasni. Akkoriban minden más volt. Írónő, élethű módon ábrázolta a kort, a helyszínt az adott idő divatjait.  Ráadásul nem kellett sok-sok részeken kivárni, hogy az adott karakter fejlődjön. Hisz Sophie sokat változott és előnyére, Oliver is sokat változott, rájött mi is a boldogság, mi a fontossági sorrend, mi az életben legfontosabb, hisz nemcsak a karrier, a tanulmányok lehetnek fontosak az ember életében.    

Tetszett az egész történet, szívesen olvasnék még későbbiekben írónőtől. Reménykedem, hogy nem ez lesz az utolsó megjelent kötete. Kellenek az ilyen történeket, nem hiába kedvencem ez a zsáner. Hadházi Anita első önálló debütáló regénye, mely számomra e szívem csücske lett. Könnyű, haladós, olvasmányos volt.  Sokat tudnék még írni, hogy mi tetszett benne, a szókincs, elbeszélő mód és az, hogy akkoriban tisztelettel szóltak a másikhoz.  Szóval, szívből ajánlom, aki szereti a kosztümös történeteket.  

A könyv NewLine Kiadónál jelenik meg 2022.novemberben.

Hadházi Anita Szerzői oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése