2018. május 27., vasárnap

Marilyn Miller: Küzdj velem

~~~ Recenzió ~~~

Szeretnén meg köszöni Marilyn Miller szerzőnek a lehetőséget, hogy kezembe vehettem Colorcom Kiadó gondozásában megjelent könyvét, Küzdj velem, címmel. Meg kell, hogy mondjam nagyon izgalmas és fordulatos volt. Imádtam minden egyes sorát. Nagyon jól meg írt és elgondolkodtató mondtatok voltak benne, amit nagyon szeretek egy ilyen történetben. Nem egy sablonos romantikus-erotikus történet ez, hanem igazán van mondanivalója is.Egy szóval köszönöm a lehetőséget!



Marilyn Miller: Küzdj velem



Tartalom:

 Két ​ellentétes világ és egy szenvedélyes szerelem.

Egy bokszoló, Derek Deckart, aki elismert sportember, és persze igazi nőcsábász. Egy férfi, akit körülvesz a csillogás, akinek mindene megvan, amire egy férfi vágyhat. Az élete azonban teljesen megváltozik, amikor megismerkedik Naomival. Két ellentétes ember, két ellentétes világ, ami bizony hamar megmutatkozik. Naomi nem tudja elfogadni Derek brutális világát. Ám a kettejük között lévő vonzalom annyira erős, hogy a határok, melyek elválasztják őket egy napon elmosódnak. Izgalmas és szenvedélyes szerelem alakul ki köztük és mindkettejük élete megváltozik. Mikor azt hinnék a boldogság örök, a sors közbeszól, és egy tragikus napon minden megváltozik. A boldogság szertefoszlik és álmok hullnak darabokra. 
És az igazi küzdelem még csak most kezdődik…

Feladhatjuk-e az álmainkat, vagy önmagunkat azért, hogy a másik boldog lehessen? Küzdhetünk-e akkor is, ha minden elveszett, amit egykor szerettünk?

„Amikor eléred az elérhetetlent a lelked szinte szárnyakat kap. Erősebb leszel, mint valaha, nem lesz olyan, amit ne bírnál ki érte. Mert adjon a Sors újabb és újabb pofonokat, te állni fogod, 
mert legbelül érzed, hogy érte megéri KÜZDENI!”


Véleményem
5/5


Igen, ez a könyv kőkemény küzdelemről szól!
Derek Deckart egy igazi dögös, veszélyes két lábon járó tesztoszteron férfi. Ráadásul igazán veszélyes sportot űz még hozzá a bokszot. Szerző nem egy csajos habos-babos mesét írt, hanem kőkemény küzdelemről mesélt. Derek, hogyan és miként jutott a csúcsra, hogy igazi bokszoló legyen.
Egyes jeleneteket, mint pl a bokszot hihetetlen élethűen írta le. Szinte én is drukkoltam Dereknek, hogy gyerünk, üsd már ki. Mire vársz?
Minden verseny után lemegy egy bárba, ahol nem sokkal később szembe találkozik élete legnagyobb harcával. Híres bokszoló igencsak nehezebb dolga lesz becserkésznie a hölgyet. Sokkal nehezebb, mint egy meccset megnyerni.

"Nekem nem szoktak ellent mondani, és főleg nem hagynak faképnél! Azt én szoktam."

Annyira élethűen, jól kidolgozott lett a regény. Tetszett, hogy nem egy könnyen adta meg magát Naomi. Emellett ott van a barátnője Niki. Hát eszméletlen egy nőszemély. Imádtam a szövegeit. Elképesztő, honnan jönnek ezek a mondatok? Nagyon jókat nevettem.
Aztán ott volt Joe, Derek edzője. Személy szerint lehetett volna még több belőle. Picit kevésnek találtam vele töltött időt Derekkel.

"Ne simogasd, ez nem egy szűzlány, ő az ellenfél, aki el akar taposni! Aki el akar venni tőled mindent! Gyűlöld őt, és mutasd meg neki ki a Tornádót!"

Végül Derek barátja Robert következik aki, őt se kell félteni. Igaz barátja Dereknek. Itt látszik meg, hogy nem csak csúcson, de pokol bugyraiban is kitart mellette. Nagyon ritka az ilyen. Igazán fordulatos, sodródó romantikus cselekmény. Sosem lehetett tudni, hogy épp mi következik. Épp ezt szeretem benne, hogy kiszámíthatatlan. Jah és, imádom a váltószemszöget.
Gyönyörűséges helyeken jártak be Naomi és Derek, Marokkó, Kuba és Ausztrália.

"Segíteni kétségbeesett embereken, akiknek a reménye talán én vagyok, aki csillapítja szenvedésüket, és lehetőséget ad az újrakezdéshez, számomra a legizgalmasabb feladat. Mert együtt küzdök velük, együtt örülök a sikereiknek. "

De aztán bekövetkezik egy tragédia, amit Derek nem tudott feldolgozni. Edzője és egybe apja helyett apja hirtelen meghalt. S emiatt mindent és mindenkit elmart magától.
Sajnos nem csak az edzőjét, de a meccset és szerelmét is elvesztette. Hónapok telnek mire feleszmélt mit is hagyott elveszni. S ez kijózanítólag hatott Derekre. Ezután visszatárt Derek, a Tornádó. Nagyon izgultam, hogy összejönnek-e, végre boldogok lesznek-e. De leginkább az a kérdés, hogy Naomi és Derek képesek küzdeni egymásért, boldogságukért, a szerelmükért.  


Az utolsó oldalakig lehet izgulni, hogy mi lesz a kettőjük boldogsága együtt, vagy külön folytatják. Ajánlom olyan olvasónak, akit nem zavar egy boksz meccs részletes írása, aki szereti romantikus-erotikus részeket, aki értékeli a történet mondanivalójtát.


"Soha ne adjátok fel, mert nincs elérhetetlen cél. Az életben sokszor elbukunk majd, de nem mindegy, milyen emberként állunk fel! Mert törjenek össze az élet vasöklei, nekünk minden ütését keményen állnunk kell, hiszen az mutatja meg nekünk, kik is vagyunk!"



Kedvenc beszólások Niki és Naomi.:

-Basszus, de megijedtem - kapok a szívemhez a kezemmel.
-Hallod, muterka , ne ijedezz, alszik a kislegény, itt nem lehet randalírozni!

Na, ki vele! Ismerlek már anyuskám, engem nem vezetsz meg, nem vagyok én áramkör - mondja ,mire halkan nevetnem kell.
-Áramkör? Komoly? - mondom nevetve.

-Szia, de megijesztettél - mondom ijdeten.Niki jó lenne halálnak, csendben jönne az emberért, az biztos.
-Szia! Hallod, olyan lennék, akár egy madárijesztő, hogy mindig megijedsz,mutterka?

A könyvet itt tudod beszerezni: