2018. május 20., vasárnap

Villám interjú négy szerzővel

Már régóta gondolkodtam egy mini villám interjún és úgy gondoltam eljött az ideje, hogy belevágjak. Négy tehetséges szerzőt kértem meg, hogy válaszoljanak feltett kérdéseimre. Négy szerző: Halasi Miklós – Mike Menders, Sütő Enikő, Emy Dust és Abby Winter szerzők válaszolták meg a kérdéseim. Íme a mini kis interjúm velük.

Köszönöm a szerzőknek, hogy megválaszolták a kérdéseimet.



Sütő Enikő

Jelenleg szerzőnek folyamatban vannak a könyv kiadása. Idén várható 2018. 07. Tomboló vágyak, 2018. 09. Nem tarthatsz sorozat bővített kiadásban.




A következő könyvei megjelenési időpontjai:

2018. 07. Tomboló vágyak
2018. 09. Nem tarthatsz vissza sorozat
2019. tavasz A szenvedély rabjai Szeretve
2019 ősz Lángoló szenvedélyek
2020 tavasz Árnyak fogságában sorozat
2020 ősz Sötét Mennyország sorozat
2021 tavasz Hazug vágyak
2021 ősz Hűtlen vágyak
2022 tavaz Villanófény

1. Most kaptam kézhez az  A Szenvedély rabjai c. legújabb könyvedet. Mesélnél róla?

Két nehéz sorsú fiatalember szenvedélyes egymásra találásának a története. Szenvedélyes kalandnak induló kapcsolatuk alatt bontakozik ki a valódi énjük, és a fájdalommal teli múltjuk. Arra a kérdésre keresi a választ, hogy két embernek lehet a közös jövője, ha teljesen bezárták a szívüket, így védekezve a fájdalom ellen.

2. Kiknek ajánlanád?

Mindenkinek, aki szereti az erotikus regényeket.

3. Romina mennyire illik bele, Nem tarthatsz vissza sorozathoz?

Romina Brianna legjobb barátnője, bár csak mellékszereplőként jelenik, meg a Nem tarthatsz vissza sorozatban, Briannának szüksége lesz rá, hogy végleg lezárhassa a titkokkal teli múltját.

4. Mikorra várhatóak a következő regényeid? És miről szólnak?

07. hóban érkezik a Tomboló vágyak, melyben az erotika mellett lesz egy másik vonala is. Egy történet, szenvedélyről, szerelemről, barátságról, családról, hatalomról. Ősszel pedig a Nem tarthatsz vissza sorozat bővített kiadása, illetve a befejező része, melyben kiderül, hogy Brianna és Kaden kapcsolatának van e jövője.




Halasi Miklós – Mike Menders



Lilith M.Abby – Mike Menders: Krisztin

Jelenleg Krisztin c. könyve jelent meg idén, ami nekem is meg van.

1. Mesélnél kicsit magadról?

Életem során több dologgal foglalkoztam már, melyek az írásaimban is visszaköszönnek: hol verset írtam, máskor erotikus-romantikus-kalandtörténetet, miközben szereztem jó pár egyperces novellát is. Írásaimban inkább a realisztikusabb irányt szeretem, a fantasyvilágot vagy kitalált lényeket kevésbé. Bár a Gyűrűk ura az egyik kedvencem.
Tíz évvel ezelőtt indítottam a Sukitore nevű, kifejezetten szextörténeteket szem előtt tartó alkotói fórumot/oldalt, ahol párokban (vagy többedmagunkkal) írtunk egy-egy történetet, felváltva. A manapság "megszokott" váltott szemszög itt nem egy író műve volt, hanem valóban többen találtuk ki a sztorikat, ezért vannak a történetek fejezetei előtt ezért a szereplők nevei helyett az írói álnevek feltüntetve. Ez egyfajta útmutató is az olvasóknak: máris tudja, hogy az adott írótól milyen stílust várhat (valaki a keményebb /például BDSM/ vonalat képviselte, más a romantikusat), valamint a Sukitore oldalon könnyebb rátalálni az őt érdeklő szerzőre is. Az írók keveredéséből változatos, és fantáziadús történetek születtek, sokszor azt sem tudtuk, milyen folytatást kapunk a társunktól, izgatottan vártuk a történet alakulását. Krisztin is így született, meg mint közös "gyermek", együtt alakítottuk, formáltuk.


2. Krisztint közösen egy másik szerző hölggyel írtad, mesélnél róla? Hogy jött az ötlet, történet?

A történet írásakor (sőt, még utána vagy egy-két évig) nem is ismertem a hölgyet személyesen. Anno a Sukitore oldalon találkoztunk, és ő is szerette volna kipróbálni a páros írást. Első történetünk - az az óta könyvben is megjelent - Bosszú az éjszakában, illetve annak folytatása, a Birtok ura volt. Azután jött Krisztin. Mindketten szerettük a régi, "békebeli" idők hangulatát, a századfordulót vagy a 30-as évek világát, amikor a férfiak még urak voltak, és hölgyek, kisasszonyok sétáltak a parkokban, valamint az adott szó sokat számított. Míg a Bosszú az éjszakában, a harmincas években játszódott, Krisztin esetében még korábbra nyúltunk vissza, és odaképzeltük magunkat abba a világba. Nem törekedtünk a történelemhűségre, inkább a cselekmény középpontjában álló leányra összpontosítottunk. Érdekes erkölcsi és érzelmi korlátokat feszegettünk: vajon egy burokban felnőtt, tizenkilenc éves, ifjú hölgy hogyan nyílik meg egyre jobban az egyedülálló nagybácsi mellett, aki bizalommal vezeti be a nemiség világába? Szembesítjük az olvasót a saját erkölcsi normáival: a rokoni szál vagy a szerelem az erősebb? Létezhet-e egyáltalán bármi kiút ebből a vívódásból?
A könyv második fele bár a történet folytatása, de attól teljesen eltérő stílusban íródott, melyben izgalmas kalandokba bonyolódnak a szereplők. Itt már nem a szerelmes szálak kapják a hangsúlyt, hanem az emberi értékek, a kitartás vagy a megbocsátás.


3. Várható tőled/tőletek könyvek?

Több tervem is van, de hogy melyik irányba indulok tovább, attól függ, mennyire szeretik meg az olvasók Krisztint. A Bosszú az éjszakában csak ebook formában jelent meg tőlünk, viszont ha az olvasók szeretnék, akkor a második résszel együtt ezt is kiadnám újraszerkesztve, korrektúrázva, papíron. Másik könyvünk, a Hogy történhetett korábban nyomtatásban is megjelent a Publio kiadónál, jelenleg már csak ebookban érhető el náluk. Ez a mai korban játszódó, könnyed, ám kalandos regény újrakiadását is elképzelhetőnek tartom.
Tervezem még Krisztin sikerétől függetlenül egy újabb, ingyenes Sukitore válogatás összeállítását (mint amilyen a Szabadon című antológiánk volt) ebook formátumban.
Egyéni írásaim szintén várják az olvasókat: gyűlnek az Egyperces novelláim, a Hangulatkeringő sorozat négy "kötetéből" kettő már elkészült, jelenleg a harmadikat írom, illetve vannak még kisebb történeteim, melyekből az Egy könnyelmű nap címűt biztosan megjelentetném. Ez utóbbit egy zárt Facebook csoport tagjai már végig olvashatták pár hónapja, és úgy vettem észre, sikere volt.


4. Kiknek ajánlanád Krisztint?

Többeknek, de lássuk, miért! A romantika kedvelőinek, mert a másik fél tiszteletben tartásával, klasszikus udvarlással hódítja meg a két főhős egymás szívét. A páros írást kedvelőknek, mert vannak, akiknek a sok hasonló átfedés, ismétlés unalmas lehet, ellenben pont az apró eltérések adhatják a történet zamatát. A kalandos, Rejtő stílust kedvelőknek, mert ez a műfaj közel áll hozzám, amit a könyv második felében kicsit megidézünk. A nyílt, de nem trágár erotikát kedvelőknek, hogy kedvet kapjanak a pikáns játékokhoz. Végül pedig azoknak, akik szeretik, ha elvarázsolják, visszarepítik a múltba, és maguk elé képzelhetik egy szerelmespár szépséges történetét.


Emy Dust 

Akinek jelenleg 8 kötete jelent meg illetve jelenik meg folyamatosan.

A szerző regényei:

Összetört jövő – A kezdet 1
Összetört jövő – Megtalállak 2



Szerelemmel szabadulva
Bilincsbe zárt szerelem
Több vagy nekem



A szerelem ára
Karácsonyi karakter boom
Csapdába zárt szerelem – Abby Winter szerzővel közösen megírt történet –



Érzelmek túrája (Hamarosan megjelenik)

1. Hihetetlenül nagyon sok könyved jelent meg. Kérlek, mesélj a könyveidről, és persze magadról.

Az írással két éve foglalkozom komolyabban. A történeteimben a humor és a romantika dominál, néhol enyhe erotikával és sok akcióval, de ugyanakkor megjelenik a drámai vonal is. Szeretem minél fordulatosabbra, pörgősebbre írni a történeteket, ahol a happy end-ért a karaktereknek meg kell dolgozni. Na és persze nekem is.

2.Ha jól számolom 8 eddig megjelent könyved, van. Gondoltad volna, hogy ennyi kézzel fogható könyved lesz?

Igen, nyolc van összesen eddig. Abból öt regény, egy kisregény és egy novella. Valamint van egy közösen írt történetünk Abby Winter írónővel. Szerző közösen írt Emy Dustal egy könyvet, mely címe: Csapdába zár szerelem címmel.


Még két évvel ezelőtt az első könyvem is csak egy álom volt, hogy egyszer majd a kezemben tarthatom. Aztán szinte észre sem vettem és már nyolc van. Számomra is hihetetlen.  Soha nem gondoltam volna.


3. Ezek a történetek, amiket írsz, honnan meríted?

Mindenhonnan. Hétköznapokból, környezetemből, egy mondatból, elkapott beszélgetés vagy gesztus, egy érzés, bármi, ami a környezetemben felbukkan. Vannak persze saját tapasztalatok is. Minden könyvemben van olyan, amit tapasztaltam vagy hasonlót átéltem csak éppen kiszínezve írtam le. Van olyan történetem, amelyik előre tervezett volt, és van olyan, amelyiket egyáltalán nem terveztem, leültem és
a karakterek életre keltek az ujjaim alatt.
  
4. Kiknek ajánlanád a könyveket?

Mindenkinek ajánlanám 16 éves kor felett, aki szereti a romantikát, humort,
Fordulatos, izgalmas történeteket, vagy csak egyszerűen szeret olvasni.

5. Várható még következő időkben történeteid megjelenésére?

Igen, természetesen nincs megállás olyannyira, hogy a fantasy műfaj felé is nyitottam. Nem kis kihívás, de szeretem. Természetesen a romantikus száll itt is, megmarad. A jövőben szeretnék még több változatosabb történetet alkotni, amikkel a szürke hétköznapok színesek lesznek.




Abby Winter

Abby Winter egyike tehetséges szerző. A leomló falak c. könyvvel debütált és remélem még sok izgalmas romantikus könyvvel fog megajándékozni.

Leomló falak
Csapdába zárt szerelem – Közösen írt Emy Dust szerzővel –



A múlt fogságában



1. Mesélj kicsit magadról? Mióta írsz?

Abby Winter néven írok. Ez az új hobbim, civilben tanítok. Igazából nagyon friss dolog ez nekem, mert az első betűket szeptember közepén ütöttem le


2 Hogy jött az ötlet Leomló falak c.történet írása?

A Leomló falak egy magánéleti válság újragondolásaként született. Nem is terveztem, hogy könyvként megjelenjen, csak szerettem volna az elképzelésemet egy csoportban megosztani. Aztán az ottani tagok biztatására végül decemberben, magánkiadásban ugyan, de megjelent.


3. Hamarosan érkezik a másik könyved Múlt fogságában. Mesélnéd, miről szól?

A múlt fogságában alig három hete kapható. Ez már teljesen a fantáziám szüleménye. Vivien egy tragédiát túlélő és új életet kezdő nő, Daniel pedig egy határozott és öntudatos férfi. Együtt töltenek egy szenvedélyes éjszakát, ami mindkettőjüknek többet jelent, mint azt először gondolták. Miután rájönnek, hogy hiába harcolnak az  érzéseik ellen, úgy tűnik minden rendben, de akkor a múlt újra felszínre tör és minden megváltozik.


4. Kiknek ajánlanád a két könyved?


Leginkább a romantika kedvelőinek ajánlom, akik nem bánják, ha egy kis erotikával is fűszerezve van a történet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése