2018. május 9., szerda

Tomcsik Nóra: A baronet lánya

~~~ Előolvasás ~~~

Előolvasásra  Tomcsik Nóra: A baronet lánya c. könyv olvasásra jelentkeztem. Igazán megtiszteltetés számomra, hogy megjelenés előtt elolvashattam. Egy élmény volt nekem és kétség sem fér, hogy folytatni fogom. A könyvecske önállóan is lehet olvasni, de szívből ajánlom a könyv többi részét is. Ez kiegészítő kötet a Változások kora sorozathoz.




Tomcsik Nóra : A baronet lánya




Tartalom:

A huszonegy éves Gwendolyn izgatottan várja, hogy Londonba érkezve újra találkozhasson a jóképű és megnyerő Mr. Colinnal, és arról álmodozik, hogy hamarosan a férfi felesége lesz. Apja azonban egy másik, előkelőbb fiatalembert jelöl ki a számára. 
Gwendolyn eltökéli, hogy kitart Mr. Colin mellett, akár megszökni is kész a férfival, ezzel azonban veszélybe sodorja saját becsületét.




Véleményem
5/5

Számomra igazán izgalmas és érdekes volt olvasni a 19. században, amikor még élt az elemi udvariasság etikett szabályai. Férfiak udvarolhatnak a hölgyeknek. Szerző tökéletesen hozta London felső tízezer krémjeit. Ahol csak bálok vannak minden este. A bálon pedig az urak kiválaszthatják kik, lesznek leendő feleségük. Gwendolyn itt ismerkedik Mr. Colinnal, akivel később igencsak kiderül néhány pikáns történet. De sajnos a szülei mást szántak neki. Eleinte dühös és eltökélt lesz. Nem ahhoz akar férjhez menni, aki édesapja választott. Tetszett a határozottsága, de egy kis naivság lakozik Gwendolyn kisasszonyban. Itt kezdődik igazán a történet. Titkok, ki nem mondott szavak, szerelem ébredezése, találkák. 
Örömmel olvastam végig a történetet, mert végre ki szakadhattam 21 századi életből, ahol nincs mobil, autó stb. Hanem a jó öreg London, ahol fontosnak tartják az erényt és a tisztelet, becsületességet. Szerző lehető legjobban tudta ábrázolni londoni életet és azt, hogy egyes család feje néha érdekből adják lányaikat házasodni. Ha megvetted a sorozatot, akkor ajánlom ezt a könyvecskét. Azt hiszem, ennél többet nem mondok, csak annyit olvasd el. Számomra nagyon élvezett volt. S emiatt meghozta a kedvemet, hogy neki álljak hamarosan a sorozathoz. 

Köszönöm a lehetőséget Tomcsik Nóra. Történelmi vonalat ne hagyd abba. Nagyon jó vagy benne.



Kedvenc ídézet:

"Ha valaki szerelmből házasodik szerencsés, de azért a szerencsénél több kell."

"Kettesben szomorkodni és bosszankodni a világ dolgain még mindig jobb, mint egyedül."





A könyvet itt megrendelni az űrlap kitöltésével.

Május 20-ig lehet leadni.:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése