2018. május 7., hétfő

Sienna Cole: Lefelé a folyón

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Álomgyár Kiadónak és Sienna Cole szerzőnek, hogy lehetőséget adott, hogy elolvasni a könyvet. Szívből remélem, hogy Sienna még több történettel fog elkápráztatni. Az én polcomról nem hiányozhat egy kötet sem. 


Sienna Cole : Lefelé a folyón



Tartalom:

Te ​hiszel a sorsszerűségben?
2002 májusában megdöbbentő vallomás söpört végig az Egyesült Államokon. A fiatal és mélyen megsebzett Alice Carrington olyan titkot hozott nyilvánosságra, mely felbolygatta és felháborította az egész országot. Alice megrettent a felelősség súlyától, és a szökést választotta, de elképzelni sem tudta, hogy tettei milyen események láncolatát indítják el. Olyan sorsokat csomózott össze, melyeknek sosem kellett volna találkozniuk.
Lynn Walker pincérnőként dolgozik Hohenwaldban, egy isten háta mögötti tennesseei településen, és egyetlen célja, hogy valóra válthassa lánya álmait. Frank Carrington újságíró és családapa, aki megszállottan küzd gyermeke igazáért. Jeffrey Mills zseniális tehetséggel megáldott, ám nehéz sorsú festőművész, akit egy személyes tragédia pályája feladására késztet. Az egyetlen közös nevező hármuk életében Alice titka, melyet csak az idő és hármuk külön-külön kibomló, majd egymásba kapcsolódó élete oldhat meg.

Véleményem
5/5

Sokszor, amikor kezembe veszek egy könyvet, félek, hogy milyen lesz, leköt-e, érdekes lesz –e vagy netán unalmas lesz-e De végül nem így lett. Első rangú könyvet kaptam kézhez.
Sienna olyat tettél velem, ami más szerző nem tett meg. 1 nappal az olvasás után is a történeted jár az eszembe. Éjjel se tudtam aludni. Annyira magával ragadott az egész. Kérdések kavarognak a fejemben. Mi lenne, ha Ally nem tette volna? Mi lett volna, ha Frank oda figyelne kicsit a családjára? Mi lett volna, ha felesége Nicole sarkára állt volna. Vajon másképp történne?  Lehet, ezt már sosem tudjuk meg.
Sok itt a Ha szócska.  Ez miatt teszi érdekessé a mesélést. Ráadásul nagyon valósághűen írta meg a történetet. Azt kell, hogy mondjam sajnos manapság nagyon gyakoriak az ilyen esetet. Sőt, meg is történik talán ebben a percben.

Egy pincérnő.
Egy újságíró.
Egy festőművész.
És egy tizenöt éves titok,
ami örökre összeköti őket.


Az egész történet középpontjában Ally és Frank áll illetve Lynn és Jeff. A szerző zseniálisan végig tudta tartani a három történetet, hogy 15 év múltán egy folyó mellett bontakozzon ki. Az apa Frank sosem tudta abbahagyni a lánya keresését.  Emiatt a családja elfordult tőle. Az újságírói pályát kénytelen felhagyni. Minden idejét arra fordította, hogy megtalálja a lányát.  Negatívum számomra Nicole. Ally anyja, hogy tudta feladni? Pont az anyák nem szokták feladni, hiába van ott másik kettő.
Lynn egy pincérnő egy lepukkant bárban. Itt találkozott össze Frankkel. Aztán évek alatt egyszer találkoztak. Lynn egy kedves, megértő nő volt Frank számára. Aki megértette, hogy ő most lányára tudd figyelni.
Jeff, aki szintén a bárban ismerkedett meg 15 évvel később. Megismerte Lynn és lányát is.  Majd kapcsolat alakul ki Lynn-el. 
15 éves titok összeköti őket. Egy lány, aki bosszúból tönkre akarta tenni azt, aki legjobban szeretett. De nem számított arra, hogy milyen következményekkel járt az egész. Végig ott volt a kérdés, hogy életben van? Mi lett vele? Noha tudtam, jól nem aligha lesz boldog vég. De mégis bíztam benne. Mind hármójuknak külön kis történetük van, amit szerző nagyszerűen tartott izgalomban. Allyt nagyon sajnáltam a legjobban. Egy magányos lány, aki senki nem figyel rá. Nem törődtek vele. Az olvasás végére kiderülnek a titkok.  Ki miatt változott meg Ally.  Frank, Lynn és Jeff ez a három meggyötört ember. Összeköt egy súlyos titok.

Bátran merem ajánlani az olyan olvasóknak, akik szeretik az ütős, jól megírt történetet. Igazi vérbeli thriller, tele izgalmas mély drámával.
Sienna Cole zseniális!  

  Érdemes lenne ebben, műfajban írnia tovább. Sőt! Minden olvasónak érdemes elolvasnia. Mert az év egyike legjobb könyvét tartom/tartottam a kezembe.



Kedvenc idézetem: 


"Sokszor előfordul, hogy nem ismerjük azokat, akiket szeretünk... Olyan természetessé válik a jelenlétük, hogy nem igazán fordítunk rájuk energiát. Ez nem azt jelenti , hogy maga rossz apa, Frank... csak olyan, mint bármelyik másik ember..."

"Hogy az egész valójában egy gyomorszorítóan szomorú történet. Nézz körül: itt élünk ebben a zsúfolt nagyvárosban egymás hegyén - hátán, és a legtöbben máris olyan rohadtul egyedül vannak, hogy bármit odaadnának egy kedves szóért... egy ... igazi, valódi kontaktusért. A csaj csak szeretett volna egy jót ebédelni a férjével. Együtt lenni, élvezni egymás társaságát. Szerette volna érezni, hogy valaki figyel rá, hogy fontos, hogy ér valamit... hogy él... Tőlem azt a bizonyosságot kapta meg, hogy létezik. Én voltam számára a a legközelebbi idegen, akivel aznap találkozott."

" Élj! ez az egyetlen dolog, amit emberként tehetsz"

" Volt már úgy veled, hogy nagyon hittél egy kapcsolatban, aztán kiderül, hogy egy rohadt nagy hazugság az egész?"



A könyvet itt tudod beszerezni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése