2019. június 3., hétfő

Elias Petterssen : Azinkvizitor.hu

Szeretném megköszönni Elias Petterssen szerzőnek, hogy lehetőséget adott elolvasni a nem mindennapi krimit Azinkvizitor.hu c  könyvét, mely egy izgalmakkal és fordulatokkal bővelkedő , letehetetlen történetet kaptam kézhez. Újabb szerző vált számomra kedvencemmé, mert ez a könyv mindent visz. Nem gondoltam volna, hogy ennyire magával fog ragadni, hogy izgalmas lesz főszereplővel, együtt nyomozgatok.
De bővebben lentebb olvashatod, mit gondolok a történetről.


Elias Petterssen:
Azinkvizitor.hu



Tartalom:

Norbert Elias, a bergeni (Norvégia) rendőrség öntörvényű nyomozója – életében először – Magyarországra látogat, egyik unokatestvére, Illés Petra meghívására. Norbert apja még 1956-ban hagyta el Magyarországot, Norvégiában évekkel később családot alapított. Norbert a Facebook-on ismerkedett meg Petrával és a megérkezése után úgy érzi, mintha követnék őt, Petra nem jelentkezik, és Magyarországon éppen egy brutális sorozatgyilkos vadászik női áldozatokra, akiket az ország különböző pontjain találnak meg. Norbertben feléled a gyanú és elkezdi keresni unokatestvérét egy olyan országban, amit csak apja régi elbeszéléseiből és az internetről ismer, miközben a különös események láncolata veszi kezdetét és egy régebbi bűntény nyomai is kezdenek körvonalazódni. A könyvben egy népszerű politikai rendszer legsötétebb, eddig ismeretlen oldala jelenik meg...



Véleményem
5/5

Nem tudok megszólalni. Nehezen találom meg a szavaimat e könyv elolvasása utána.
Eleinte nehezen indult be, de később már alig tudtam letenni. Egyszerre volt izgalmas és félelmetes ez a történet. Olyan érzésem volt, mintha puzzle darabkákat szórtak a fejemhez… Izgalmas volt, hogy magam is részese lehetettem a történetnek, hogy Norbert helyébe képzelhettem magam. Norberttel együtt mentem azon az úton, hogy megtudjuk, hogy valójában mi történhetett Petrával, Norbert unokatestvére. Hiszen, ezért jött Magyarországra, hogy megismerhesse apai ágon a rokonait. Csak, hogy nem számolt azzal, ami itt történik az orra előtt. Sorozatgyilkos garázdálkodik és a családi titok, pedig egyre jobban kiderülnek Nortbert számára.
Egyre több titok derül ki és egyre veszélyesebb vizeken, evez Norbert.

Végre nem egy szájba rágós krimit kaptam, hanem egy izgalmakkal teli fordulatokkal bontakozó történetet olvashattam.
Ahogy haladt a történet úgy bontakozik ki a rejtély ki is, lehet az Inkvizítor. Szerző egyik csavart a másik után tett bele a könyvében. A történet vége felé hiába derült ki a sorozatgyilkos kilétére, még mindig voltak kérdéseim, vagyis inkább hasonlóan Norbertnek voltak kérdései.  
Sokszor az volt az érzésem, hogy némely történetnek, eseménynek van valóság alapja. Lehet, hogy tévedek… Ki tudja… Minden esetre ez a könyv számomra idei év legjobb krimije volt. S kíváncsian várom a folytatást, hiszen olyan befejezetlennek éreztem a történetet. Korántsincs még vége szerintem.


Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a skandináv krimiket.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Egy kis beleolvasó is van a honlapon:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése