2019. június 17., hétfő

R.Kelényi Angelika: Mennyei bűnök 2. ( Riva nővérek)

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és R. Kelényi Angelikának a lehetőséget, hogy elolvashattam Mennyei Bűnök 2. részét. Nem is tudom, hogy a véleményemet, hogy mondjam el spoiler nélkül. Viszont sokat köszönhetek ennek a sorozatnak, mert végre úgy érzem, olvasok. Nem csak amolyan muszájból. Hanem tényleg élvezem most már. Pár hónapja tartott ez, de most ezzel a könyvvel, a történettel kilábaltam. Köszönöm Angelika. Meg hoztad a kedvemet az olvasáshoz.


R. Kelényi Angelika:
Mennyei bűnök 2.
(Riva nővérek)



Tartalom:

1860. ​Róma. 
Blanca egy gazdag, nápolyi kereskedő lányaként, álnéven – életét kockáztatva – nyer felvételt a Sant'Ambrogio zárdába. 
Marco Fiore, a volt vatikáni nyomozó azzal bízza meg, hogy szerezzen bizonyítékot Maria Luisa zárdafőnöknő gyalázatos tetteire. 
Blancának nincs más választása, a tét a szabadsága és a húga jövője. 
Miközben a lány elviseli a megaláztatásokat, a zaklatásokat, a testi és lelki kínokat is a küldetés érdekében, Marco igyekszik a Vatikán magas rangú hivatalnokairól lerántani a leplet. 
Nyomozásuk során olyan mocskos titkokra derül fény, melyeket korábban a sokat megélt Fiore is elképzelhetetlennek tartott. 
Mire képes egy meggyötört, fiatal nő, ha szembekerül a sátáni kegyetlenséggel? 
Vajon születhet-e szerelem a Gonosz árnyékában? 

A történetet valós események ihlették.

Véleményem:
5/5

Most már tényleg azt kell, mondjam, hogy túltett az Ártatlan sorozat a múlt, jelen pedig Mennyei bűnök. No, nem hiába lett a kedvencem és szeniálisan megírva.. A legjobb lett ez a két könyv. Imádtam minden percét.
A szerző ott folytatta, ahol abbahagyta az előző történetnél. Blancának sikerült bejutnia Sant’Ambrogio zárdába, ahol kémkedni, bizonyítékot ment gyűjteni a zárda rendfőnöknő után. Csak, hogy amiket látott és átélt még előzőnél is borzalmasabb. Nehéz úgy véleményt megírnom, hogy ne legyen spoileres és azt nem, szeretném idő előtt lelőni a poént. Úgy látszik Marco kezdi észrevenni Blancát mint nőt. Tetszett, hogy Marco történet előre haladtával ráébred arra, hogy mit is érezz Blanca iránt.
Viszont Blancánál nem éreztem, vagyis nem igazán volt szerintem alkalma többet érezni az iránt, aki megmentette őt és a húgait. Talán később valamikor. Én pedig várom arra a pillanatra, amikor rájön mit is, érez valójában. Blanca dacára, amiket átélt hihetetlen, hogy nem roppant össze sem lelkileg, sem testileg egy erős, bátor nő lett belőle.  Nagy élmény volt elolvasni, fordulatos és letehetetlen történet volt számomra. Ártatlanhoz képes sötétebb, fájdalmasabb és rettenetes események tarkítják. A kedvenc karakterem továbbra is Valentini atya, és persze Marco Fiore . Rólam tudni kell, hogy ha valós eseményről olvasok bizony utána, járok a történetnek. Mindezek ellenére, ami történt, azért a szerelem csírája már el van vetve. Már csak ki kell hajtania. Egyértelmű, hogy várom a következő történetet a Lányneveldét. 


Mindenesetre felnőtt olvasóimnak ajánlom a könyvet. Részemről szerintem, mehet 10 csillag is erre a könyvre. Méltán megérdemli a 10 csillagot. Az előzőnél is jobb lett és bízom benne, hogy következő történettel még jobb lesz. Nem hiába szeretem Angelika könyveit. Hitelesen, fordulatosan és izgalmasan írja meg a könyveit. Még egyszer köszönöm a lehetőséget.


Kedvenc idézetek:





A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése