2019. június 20., csütörtök

Rácz - Stefán Tibor: Kapcsolatpróba ( Szállj a dallal 2.)

~~~ Recenzió ~~~


Köszönöm Könyvmolyképző Kiadónak és Rácz – Stefán Tibor szerzőnek, hogy második kötetét is elolvashattam Kapcsolatpróba(Szállj a dallal 2.) c. könyvét. Számomra ez a két kötet kedvencem lett és nagyon fognak hiányozni a srácok. De bízom benne, hogy egyszer valamikor, valamelyik karakter visszafog térni valamilyen formában. S kíváncsian várom milyen, könyvvel fog előrukkolni Tibor. További sok sikert kívánok és jó munkát a következő regényéhez.

Rácz – Stefán Tibor:
Kapcsolatpróba
(Szállj a dallal 2.)


Tartalom:

 Te ​képes vagy megnyitni a szíved?
Hanna azt hitte, megtalálta a tökéletes srácot. De miközben a barátaival az énekverseny következő megmérettetésére készülnek, a lánynak másvalakin jár az esze: Mátén, a rosszfiún, aki egyre kedvesebb hozzá…
Kiderülhet, hogy mégsem az a nagy Ő, akit álmaid pasijának hittél?
Máté nagy lehetőséget kap: egy újabb műtéttel ugyanúgy zongorázhatna, mint régen, feltéve, hogy nem bénul le a keze az operáció következtében…
Megéri mindent kockáztatni az álmaidért?
Dávid és Áron most külön utakon járva próbálják legyőzni a démonaikat: Áron a cukorbetegségével és az identitásával küzd, míg Dávid a teste gyengeségével.
Elég erősek lesznek ahhoz, hogy az első szerelem az utolsó maradjon?
Xiara már nem az a magabiztos, népszerű lány, aki egykor volt. 
Társai kiközösítik, és retteg attól, hogy a múlt tönkreteheti a megújult kapcsolatot a szüleivel.

A tánc és a barátai szeretete elég erőt ad neki ahhoz, hogy elfogadja önmagát?
Az öt barát továbbra is egymás mellett áll, és a zenei vetélkedő következő fordulójára készülve küzdenek az álmaikért.
Van egy pont, amikor a szerelem lehet az egyetlen megoldás.
Kövesd a szíved dallamát!

Véleményem
5/5

Lehetne ezt a könyvet 10 csillagra értékelni? Mert méltán megérdemelné. Ezzel a második kötettel nagyot alkotott Tibor és legnagyobb favorit lett ez a könyv.
Ezt a könyvet nem kevesebb, mint 24 óra alatt olvastam ki. Magával ragadott a cselekmény, mindenhová vittem, mert annyira tudni akartam mi lesz Áronnal és Dáviddal, Hanna hogyan dönt Máté és Patrik között. Xiara visszakapja-e a szüleit, barátait.

Miután sikerült megmenteniük a kollégiumot, valahogy szétcsúszott az egész banda. Áron már nem akart többé táncolni. Máténak élete nagy lehetősége előtt áll. Dávid kapcsolata Áronnal mosolyszünet állt be. Hanna pedig... Döntenie kell, hogy kihez húz a szíve. Patrik vagy Máté. Egyre több és több gondjuk van a többieknek, és úgy érzik, nehezen tudnának megbirkózniuk vele. A következő zenei fordulón már nem a megszokott társaság lép fel. Hanem Xiara táncol egyedül, Rajmund, akinek kemény beszólásai vannak, fog hegedülni, míg Hanna egyedül énekel Máté nélkül.

Egyedül Rajmundon látszott a változás. S ez nagyon tetszett. Örültem, hogy később belátta, hogy nem érdemes beszólogatni. Inkább legyen barátai, mint egyedül, , magányosan tengetni az időt Viszont meglepett, hogy Xiara vonzódott Rajmundhoz és viszont. Sajnáltam, hogy ebből nem lett kicsit több. Pedig tök jó lett volna.

Áron és Dávid végre valahára kibékültek, szorította nagyon értük. Kellett ez a távolság kettejük kapcsolatában. S sokat változtak nagyon.

Hanna pedig továbbra sem tudta eldönteni mi legyen a két sráccal. Én Máténak drukkoltam. Őt jobban bírtam, Patrikot. Ez van… Gyengéim a rosszfiú stílus.

Xiara fejlődőtt leglátványosabban. Bátorságra vall, hogy odaállt Odett elé és elmondta, mit érez. Csíptem nagyon.

Mátét sajnáltam a legjobban. Nagyon bíztam, hogy az álmai megmaradnak, megvalósulhatnak. Drukkoltam, hogy sikerüljön neki.

Jaj, majdnem ki is hagytam Kornélt. Az egyik legaranyosabb fickó volt a történetben. Akarva akaratlanul is sokat segít Dávidnak.
Nem is tudom, hogy ezek után miként fogok majd újabb könyvet kezembe venni Tibortól. Mert ez a két könyv Mikrofonpróba és Kapcsolatpróba a kedvenceim. Imádtam olvasni és olyan jó érzés volt, hogy velük együtt lenni. Mintha oda tartoztam volna, barátjuk lettem volna. Hiányozni fognak nekem.

Viszont megjegyezném, hogy nem lett volna rossz ötlet pl 3 évvel később részt betenni. Kíváncsi lettem, volna, mi lenne velük, 3 évvel később. Szóval igen kellett volna. De sebaj. Így is tökéletes ez a két könyv. Ajánlom minden 16 éve feletti vidám, boldog tini lányoknak és fiúknak. Ne féljetek kiállni, ha valami vagy valaki bánt titeket. Ez nektek szól a történet, nektek mesél a Kapcsolatpróba. Olvasd el és légy részese a csodás történetnek.


Kedvenc idézeteim:





A könyvet itt tudod beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése