2019. június 26., szerda

Szaszkó Gabriella: Vigyázz rám

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Szaszkó Gabriella szerzőnek és Maxim Könyvkiadónak, hogy elolvashattam Pennington testvérekről az utolsó kötetét is Vigyázz rám c. könyvét. Méltó befejezés a történetnek, egyszerre vagyok szomorú és boldog. Nagy érzelmi hatást váltott ki számomra ez a könyv. Nem mindennapi történet két fivérről és egy nőről, aki mindkettőjükben szerelmes volt. Bátran kijelenthetem zseniális műnek tartom a három történet és szívből tudom ajánlani nektek.


(Pennington - testvérek sorozat)Szaszkó Gabriella:
Vigyázz rám
(Pennington- testvérek 3.)Tartalom:

Chris ​Pennington pszichiátere segítségével, egy évvel a halála után osztja meg terápiájának felvételeit testérével, Daviddel, akinek élete ezek nélkül is szétcsúszóban van. Napjait főleg drogokkal és nőkkel tengeti New Yorkban, amíg aztán váratlan események vissza nem űzik gyerekkori otthonába. Davidnek újra a súlyosan bántalmazó, alkoholista édesanyjával kell élnie, aki egy baleset kapcsán az ágyához lett láncolva. Ráadásul rá kell ébrednie, hogy korántsem ismeri teljesen a múltat: a felvételek olyan borzalmak felé nyitnak kaput, amelyekről eddig fogalma sem volt. Elhatározza, hogy újra elmélyül a fájdalomban, de ez az események olyan láncolatát indítja el, amelyek ellen drogok nélkül képtelen felvenni a harcot. David életébe hamarosan beköszönt a paranoia, miközben Amy újra felkeresi, és felforgatja az életét. 
Vajon David győztesen kerül ki a múlt árnyai ellen folytatott küzdelemből? Mi rejtőzhet még a felszín alatt, amire sem David, sem Amy nincs felkészülve? Létezik még olyan kérdés, amire csak Chris tudhatja a választ?


Véleményem
5/5

Végül csak elérkeztem a befejező kötethez. Az utolsó kötetnél még nehezebb volt beszélni róla. Egyre több titok derül ki és sokkal fájdalmasabb részek, következtek. Amy és David szétmentek, miután beleolvasott Amy történetében. Valahol Amy-t hibáztatja testvére haláláért, holott itt mindenki hibás benne. Mindenki tett valamit, hogy Chris ide jusson. De végső csapást még sem ők adták Chrisnek.

David édesanyját baleset érte és kénytelen oda költözni. A kiadója is kezd kihátrálni, de egy esélyt még adnak Davidnak, hogy kijózanodjon, de nem New York-ban. Így kénytelen visszaköltözni szülővárosában, ahol minden kezdődött, ahol annyi fájdalom és megaláztatás érte őt és a testvérét.

Volt egy sejtésem, hogy mi történhetett velük gyerekkorukban, de nem akartam elfogadni. Ennél szörnyűbb tett nincs, mint amit a gyerekek ellen követnek el. Döbbenetesnek tartom, hogy Chris képes lett volna megbocsátani, és kereste a válaszokat a kérdéseire. Hogy az anyja miért nem szerette? Dacára annak, amit az anyja tett ellene, kezet nyújtott felé. Hiába ez a kapcsolat sosem fog megszűnni. Chris egy normális családot szeretett volna, ahol mindenki szeretet és békében élhet. Szüntelenül vágyott rá, de mégis ez lett a veszte. Sajnos.

David pedig a poklot járja át, miután beköltözik régi, szobájában. Érzem a testvére hiányát, ahogy David érezz, a bűntudatot, az önsajnálatot és a keserűséget, dühöt is …
Egyre jobban kezdi belátni David, hogy bizony neki sem múlt el nyomtalanul a fájdalmas múlt. Ahogy telik az idő egyre többet tudd meg édesanyja tetteiről és ismeri meg Chris érzéseit egy dvd-n keresztül. A pszichiáter elküldte Chris anyagát Davidnek. Itt tudja meg mit is érzett valójában testvére és ráadásul tudott a vonzalmáról Amy iránt.


Elképesztő mélységekbe vitt engem a szerző, ahol napokig benne vagyok. Még most is itt van mellettem a könyv. Nem igazán tudom feltenni a polcra még. Nehezen veszek búcsút Pannington történetének. Ilyen nem volt még, hogy ennyire nehéz legyen elszakadnom egy könyvtől, történettől.  Nem hiába Gabriella zseniálisan írta meg a három kötet. Semmi kétség számomra a kedvenceim lettek. S bizton állíthatom, hogy egyszer majd újra fogom olvasni. Mert nem elég egyszer elolvasni, többször olvasós ez a könyv. Ha nagyon neki akarsz állni érdemes egyszerre mindhármat beszerezned.  A könyvet mindenképp 16 év felülieknek ajánlanám. 


A könyvet itt tudod beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése