2019. június 23., vasárnap

Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm Maxim Kiadónak és Szaszkó Gabriellának, hogy elolvashattam, Beszél hozzám c. könyvet. Nem hiába vártam ilyet sokat az olvasással. Valahol sejtettem, hogy kissé padlóra fog küldeni ez a történet. S igazam lett. Köszönöm az olvasást,számomra egy élmény volt.


Szaszkó Gabriella:
Beszélj hozzám


Tartalom:

Amy ​Forester élete nem könnyű; úgy tűnik, senki sem érti meg tetteinek mozgatórugóit. Amy a híres íróval, David Penningtonnal él párkapcsolatban. A férfi nem olyan régen publikálta gyerekkori memoárját, amiből ország-világ számára kiderül, hogy Amy korábban az író bátyjával, Chrisszel járt jegyben. David testvére öngyilkosságát követően határozza el, hogy megosztja mindenkivel gyermekkora borzalmait, alkoholista édesanyjuk bántalmazásait és zűrös kapcsolatát Amyvel. 
Amy a rágalmazások után dönt úgy, hogy megírja a saját történetét, és elmélyed a múlt eseményeiben. Emlékeit a Pennington fiúkról egészen a megismerkedésüktől kezdi, majd elmeséli Chrisszel való kapcsolatát, és azt, hogy milyen is volt egy súlyosan önbántalmazó fiú és drogfüggő testvére mellett élni. Bár az írás ad némi megkönnyebbülést neki, de a visszaemlékezés és Chris halálának közelgő évfordulója feltépi a fájó sebeket. Vajon sikerül majd Amynek a felszín felett tartania Davidet? Túlélheti szerelmük a próbatételt? Egyáltalán lehetséges egy elvesztett személy árnyékában felépíteni egy párkapcsolatot?


Véleményem
5/5

Ez a második rész nagyot ütött, alig tudok most róla írni, megírni a véleményemet, gondolataimat Beszélj hozzám-ról. Második részben Amy meséli el milyen volt az élet Penningtonokkal élni, illetve Chris mellett élni.
Szerző olyan mélységekbe vitt, hogy az óta se nagyon tudok kimászni. Tehetetlenség, fájdalom és őszinteség teljes hiánya mutatkozik meg ebben a történetben. Amy próbál minden módon segíteni Chrisnek. De David??? Valahol meg tudom érteni, hogy menekül a gyerekkori trauma miatt...

Nem gondoltam volna, hogy egy történet ennyire lenyomjon lelkileg. Teljesen magam alatt voltam. Tisztában voltam, hogy a második rész is fájdalmas és melankolikus lesz. Viszont örülök, hogy Amy elmesélte milyen volt Chris és David az ő szemszögéből. Nagyon érdekes volt, így elolvasnom. Sok titkokat mesélt el a könyvében, amire maga David sem tudod. Milyen volt az élet Chris mellett. Miket kellett átélnie. David csak nagyon keveset tudod…
Úgy éreztem, mintha kukkolnék vagy valami. Őszintén megmondom, hogy nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz Chris életéről, döntéseiről és ráadásul Amy érzelmeiről olvasnom. Hiszen nem könnyű olyan ember oldalán élni, aki nem akarja az életét. Illetve teljesen pengeélen él, mintsem tudva, hogy bármikor megtehette. Nem igazán tudom megérteni azt, hogy ott volt mellette David és Amy s mégis egyedül érezte magát. Számomra nehezebb volt olvasni.

Kiváncsi lennék arra, hogy a szerző miként tudta ilyen élethűen megírni a történet
Ha tudnék inni egy üveg bort, tuti megtenném két üveggel. De ehelyett egy teát ittam. Nagyon fájdalmas volt végig olvasni, hogy Amy mennyit próbált segíteni Chrisnek. Csoda, hogy kitartott 10 éven át mellette. Ez az igazi szerelem. Na, de David?? Eközben hol volt? Na őt meg pláne nem értettem a viselkedését. Amikor már elment Chris, akkor jön rá, hogy van testvére? Mikor kellett volna segítség, nem érdekelte ... Valahogy nekem ez jött le. 

Ahogy befejeztem, a torkomat a sírás szorította. Még mindig nehezen tudom elengedni, pedig már a befejező kötetet is elolvastam és hamarosan azt is hozom nektek. Azt hiszem, ennél többet nem tudok mit mondani. A lényeg, hogy nagy lelki erő kell annak , aki el szeretné olvasni.



A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése