2020. június 19., péntek

Borsa Brown: Sapho (Sapho 1.) - ("Sajnos a szívnek nem lehet parancsolni, bármennyire hadakozunk is ellene, főleg nem érdekli az, hogy ki hova született")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és Borsa Brown írónőnek, hogy ezt a fantasztikus könyvet elolvashattam a Sapho (Sapho 1.) címmel. Zseniális, lehengerlő és magával ragadó történet. 
Borsa Brown:
Sapho
(Sapho 1.)


Tartalom:
Vágy és bosszú a bűn kapujában.
Umberto Sapho a szicíliai Cosa Nostra egyik családjának oszlopos tagja. Apja halálával megörökli a bűntől csöpögő birodalmat. Próbál hű maradni a régi Don értékeihez, de olyan kalamajkába keveredik, amiből talán sosem tud majd kimászni.
Lia Dortella a taorminai kapitányság csinos, ám felettébb kusza magánélettel megáldott nyomozónője. A szicíliai maffia tönkretette az egész életét, egy cél vezérli: bosszút állni mindenért.
Ám a céljai egyszer csak bilinccsé válnak…
Találkozik jó és rossz, kegyes és kegyetlen, szív és ököl, vágy és gyűlölet.
Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikus írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Nagy sikerű maffiakötetei folytatódnak, ezúttal egy másik család történetét ismerhetjük meg, de a szabályok ugyanazok: hibázni nem szabad, érezni tilos!


Véleményem:
5/5

Jézusmáriaszentjózsef és az összes szenteknek, komolyan ez a könyv fantasztikus. Borsa Brown megint letett egy szenzációs történetet.  Mikor meghallottam, hogy Samphóról lesz külön története, én megvártam, hogy egyben elolvashassam. Maffia történetet Borsa szeretette meg. Tőle bármikor elolvasnám, mert tudom, hogy garancia a neve, története, hogy nem fogok csalódni. Köszönöm Borsa!

Sapho! Hát nem hiszem el. Maffia család tagja és úgy viselkedik, mintha nem is oda tartozna. Könnyelmű, fesztelen viselkedés... De, ha kell, tudd kemény és hideg lenni is.  Imádtam, pár óra alatt sikerült befalnom. Rég élveztem ennyire jól egy történetet és ráadásul 2 nap alatt, nyomtam be a két kötetet. 

Ha olvastad a Maffia sorozatot, ezt végképp ki ne hagyd. Totál ellentéte Massimo-nak. Érzékeny lelkű ez a férfi, aki tudd zongorázni, és ami vicces, bokszolni is. Viszont, ha családjáról van szó vagy arról, akihez közel áll a szívéhez képes megvédeni bármivel, bárkitől. Nem fél hatalmát felhasználni, nem fél semmitől sem, de még a közvetlen veszélytől sem, ami őt fenyegeti. Egy férfi, aki egyszerre erős és érzékeny. 

Jó volt újra olvasnom Massim-ot és Suzanne-t.Hiányzott a páros,bár gondoltam arra, hogy újra fogom olvasni. 
Umberto-ról végig érezhető a történetben, hogy vágyik a szerelemre, családra, gyermekre. 
A szerelem ott jön, ahol egyáltalán nem is számított rá. 
Vicces volt olvasni, hogy hogyan cserkészi be Liát. Liával kissé hadilábon állok. Mert egyszerre érzek utálatot és sajnálatot a helyzete miatt. Voltak vicces jelenetek, érdes események. Kedvencem Santo és a családja. Bírtam nagyon. 
Azt hittem olyam történet lesz, mint a Maffia sorozat, de nem közel sem annyira. Saphonak van ám csípős, oda – oda beszólogatós szövegei, amin jókat kuncogtam, néhol csapkodtam a homlokomra… Te jó ég!! 

Borsa zseniális történetet hozott össze. Maffia után vártam, hogy lesz-e folytatása, tudja-e majd felülmúlni és igen, megtette. Sőt! Ez lehető legjobb. Kíváncsian vártam a második részét is, hisz azt is befejeztem, és írni fogok róla egy külön bejegyzést. De már most azt mondom a második rész sem piskóta… De nem ám.

A Lia szívében bosszú van, de a lelkében egy meggyötört ember lakozik, és csak egy ember tudná ezeket elfeledtetni, Umberto.  Amikor ők ketten találkozta egyikük sem gondolta volna, hogy hova fog fajulni a kettőjük kapcsolata. A szóváltásuk, a pillantások mind – mind elárulják, hogy nagyon fontosak egymásnak. 

Igazából nem gondoltam volna, hogy egy Don és egy zsaru kapcsolata valaha is erős és komoly lesz. Hogy szerelemmé alakuljon át. Sajnos a szívnek nem lehet parancsolni, bármennyire hadakozunk is ellene, főleg nem érdekli az, hogy ki hova született.

Kedvenc idézeteim:




További idézeket itt találhatod az Instagram oldalamon.


A könyvet itt tudod beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése