2020. június 10., szerda

R. Kelényi Angelika: Lánynevelde (Riva nővérek 1.) - "Végre itt a folytatás, imádom, ajánlom nektek!"

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és R. Kelényi Angelikának, hogy elolvashattam Lánynevelde (Riva nővérek 1.) c. könyvét.
Már nagyon vártam, hogy végre folytathassam a Marco és Christina történetét. Az előző kötetekből ismerhetjük meg a Mennyei bűnök sorozataként.


R. Kelényi Angelika:
Lánynevelde
(Riva nővérek 1.)


Tartalom:
Szövevényes ​bűntény Róma fényűző poklában…
Öt évvel a Sant'Ambrogio zárdában történtek után…
Schillingfürst hercegnő támogatásával Blanca Riva, azaz új nevén Christina Rivera a húgaival együtt egy lányiskolát hoz létre. A Sorores nevet viselő iskola árvák, meggyalázottak, kitaszítottak menedéke lesz.
Marco Fiore magánnyomozó irodát nyit, és az évek során egyre több sikeres bűnügyet old meg. Egy nap bekopogtat hozzá egy kétségbeesett nő, és a segítségét kéri eltűnt férje ügyében. A szálak egy hírhedt báróhoz és egy úri szajhához vezetnek… Ugyanebben az időben az egyik, Christina által megmentett gyermek apját brutálisan meggyilkolják.
Vajon mi köze az eltűnt férj és a meggyilkolt apa esetének egymáshoz?
Marco és Christina újra együtt nyomoz. Lehetséges, hogy nem csak a két bűntény szálai fonódnak össze? 

Véleményem
5/5

Végre folytathatom tovább Christina és Marco történetét. Öt év telt el azóta a gyalázatos eset óta. Öt hosszú év és sok minden meg változott. Christina, Sorose leányiskolát vezet,Marco pedig nyomozóirodát nyitott.  A párosunk olyan számomra, mint rég nem látott barátaim volnának. A megszokott stílus, mesélő mód, mint sem változott. Történet előre haladtával csepegteti az infót, de hiába, sok a kérdés, de kevés a válasz. Egyre jobban bonyolódik történet és egyre izgalmasabb, hogy vajon hol van Signore Aldioni úr.
Mi köze a feleségének és a szeretőinek... Sok-sok kérdés merül fel, ami a következő kötetben lelhetünk választ a feltett kérdésekre. Bizony, abból sok van ám.  

Jó volt olvasni azt, Christina húgairól, az előző kötetekből nem sokat tudhatunk meg. Úgy érzem, az, ami vele történt teljesen rányomta testvéreire a béklyót. Ki így, ki úgy dolgozza fel a történteket. Nella számomra továbbra is önző és csak magával foglalkozik. Leona.. Hát ő a legérdekesebb és egyben leghátborzongató egyéniség. Nem igazán tudom hova tenni Leona, titokzatos és úgy érzem valamiben nagyon beletenyerelt. Louisát pedig fűti a bosszúvágy a Farkasok vezére ellen.

Marco pedig...  Az előző életéhez képes sokat változott, felhagyott az ívással és a káros tevékenységektől. Mióta Christinával van, másképpen viszonyul egyes dolgokhoz..
Ugyebár a nyomozást viszont nem hagyta abba és egy igencsak izgalmas ügyet kapott. Szerettem azt, hogy az előző kötetekben lehetett a főszereplővel gondolkodni, nyomozni. Így itt sem változott ebben a könyvben, Angelika ezt sem hagyta ki, szinte észrevétlenül bevonta az olvasót a nyomozásban.
Nagyon kíváncsi vagyok a nyomozás végére, hogy milyen titkokat rejt, rántja le leplet.

Egy szó, mint száz továbbra is lehengerlő, élvezetes és izgalmas kötetet kaptam kézhez. S ráadásul tudom folytatni, mert eléggé erős függővéggel lett befejezve a történet. Nagy izgalommal vetem magam bele, hogy kiderüljenek a titkok.


A könyvet itt lehet beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése