2020. június 18., csütörtök

R. Kelényi Angelika: Lánynevelde ( Riva nővérek 2.) - ("Egyre izgalmasabb ez a történet. Sorjában bontakozik a rejtély, a titkok, úgy érzem, kezdek rájönni ki is a Farkas valójában. ")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és R. Kelényi Angelika írónőnek, hogy elolvashattam Lánynevelde (Riva nővérek 2.) befejező kötetét. Nagyon sajnáltam, hogy véget ért ez az izgalmas történet. Szerettem olvasni ezt a történetet egyszerre volt fikció és igaz történet főleg a Mennyei bűnök sorozat. Kedvenceim Marco és Christina, emellett persze Rizzo, a Marco segédje.
Köszönöm Angelika ezt a varázslatos utazást!


R.Kelényi Angelika
Lánynevelde
(Riva nővérek 2.)


Tartalom:


Christina ​húgai, Nella és Leona is megváltoztak az évek során. Nella huszonkét éves felnőtt nő lett, és komoly munkát kap a Sorores Lányneveldében, de öt év elteltével is magát hibáztatja a nővére pokoljárásáért. Ezért magára vállal egy veszélyes feladatot, amikor kiderül, hogy az eltűnt férj, signore Costello és a véresre vert lány, Carmela ügye összefügghet. Szívén viseli a bántalmazott nő sorsát, saját múltbéli fájdalmait látja rajta, ezért jelentkezik a mulatóba szórakoztató hölgynek, ahol Carmela is szolgált… 
Christina félti ugyan, de beleegyezik húga vállalkozásába, hisz Nella tökéletesen alkalmas erre a szerepre, ráadásul az eltelt öt évben megtanulta, hogyan használja a szépségét és az eszét. 
A titokzatos mulatóban eleinte könnyedén veszi az akadályokat, és hamar a tulajdonos és úri körének kedvencévé válik. Csakhogy a szerelem és a múltja utoléri, ezzel nem csak az éltét, hanem a feladatát, mi több, Christinát is veszélybe sodorja… 
Christina és Marco mindent megtesz, hogy kiderítse, hová tűnt Costello, és egyre több furcsa, rejtélyes dologra jönnek rá. A szálak ijesztő irányba futnak, az ésszerűség határán túlra… 
Közös nyomozásuk során egymás iránti érzelmeik is komoly próbát állnak ki, kemény harcot vívnak azért, hogy ne csak Nellát, hanem szerelmüket is megmentsék. 
Képes lesz-e Nella felülemelkedni múltbéli sérelmein és hidegvérrel véghezvinni a feladatát? 
Lehetséges-e belelátni egy beteg elmébe, és megtalálni a megoldást egy valójában egyszerűnek induló bűnügyre?

Véleményem
5/5

Nos a történet ott folytatódik, ahol abbamaradt. Vagyis Marconál és Rizzonál.
Egyre izgalmasabb ez a történet. Sorjában bontakozik a rejtély, a titkok, úgy érzem, kezdek rájönni ki is a Farkas valójában. Míg a többiek rá gyanakodnak, addig én meg halvány sejtésem van másik emberre... Titokzatos találkák, levelek, beépülések tarkítják a históriát, viszont erre a végkifejletre még én sem számítottam.

Az volt az érzésem, hogy  Christina álomvilágban él nem tudja vagy nem is akarja észrevenni a valódi problémákat. A húgai természete még jobban kiütköznek a második kötetben, nem lehet elnyomni az érzéseket. Nella a hiúsága, nagyravágyása és Leona a bosszúvágya és az a hideg és a közöny, ami árad benne… Mindent megpróbált hogy jó és biztonságos helyen legyenek csak, hogy ez nem volt elég.

A történet során sok érdekességek derülnek ki. Egyik ámulatból a másikba esem, fordulatos, pergős cselekménnyé vált a második rész. Viszont nagyon sajnálom, hogy ezzel a kötettel vége a sorozatnak. De az biztos nem egyszeri olvasás lesz számomra. Ahogy eddigi könyvei sem Angelikának. A történetei egyszerre történelmi, romantikus és néha vicces is. Főleg Rizzo részeknél, azokat szerettem. Aztán ott volt az a rész, ahogy Christina mennyire aggódik a testvérei miatt, noha ez idő alatt igencsak szemellenző volt velük szembe. Ahogy előzőekben, itt sem tudta megkedveltetnie magát Nella. Eléggé önző és csak magára gondolt. Leonát sajnáltam legjobban, ahogy sejtettem ő is borzalmas dolgokon ment keresztül, ha az Cavo ember nem lett volna, ki tudja másképpen történtek, volna, de akkor nem találkoztak volna Marcoval.

Számomra ez a történet nagy űrt fog, hagyni, mert szerettem, megkedveltem a karaktereket és elég ritkán olvasok történelmi romantikus regényeket.
Olyan lehengerlően ír, olyan titokzatosan szövi a mesét, hogy ember legyen a talpán, aki is bogozza. Angelika írásain látszik, érezhető, hogy szerette ezt a történetet írni.
A végére azért szerintem lehetett volna még olyat betenni, hogy egy évvel később. Kíváncsi lettem volna, hogy a történtek után mi változott meg.

Egy szó, mint száz ajánlom, akik szeretik ezt a zsánert, a történelmi romantikát. Fordulatos, pörgős és izgalmas cselekmény. Bár vége ennek a sorozatnak, szerintem érdemes lenne Nellát kivenni és saját önálló történetet indítani. Benne talán van még érdekesség…

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése