2020. június 20., szombat

Borsa Brown: Sapho (Sapho 2.) - ("Fájdalmas szerelem. Pokoli szerelem.”)

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak és Borsa Brown írónőnek, hogy megírta Sapho 2. részét. Ez a könyv szuper lett. Alig pár óra alatt faltam be. Borsa mindig tudja, mi kell az olvasónak. Elképesztő, hogy sok kiadott könyv után tudd még ámulatba ejteni. Még, még többet akarok olvasni Borsától.

Borsa Brown:
Sapho
(Sapho 2.)



Tartalom:
Szerelem és megtorlás a bűn kapujában.
Umberto Sapho, a szicíliai Cosa Nostra egyik családjának vezére, alapos leckét kap. Nemcsak arra jön rá, hogy a hatalom ingatag, mindennap meg kell érte harcolni, hanem arra is, hogy a szíve az egyik legnagyobb ellenségéhez húzza.
Lia Dortella, a nyomozónő, elérheti azt, amit már gyerekkorában kitűzött célként. Apró lépések választják el a lelki békéjétől, de az érzéseivel nem tud harcba szállni.
Mindenkinek megvan a maga fegyvere, és nem fél használni a másik ellen… De megtanulják, hogy „Aki háborúba kezd, annak két sírt kell ásnia!”
Találkozik jó és rossz, kegyes és kegyetlen, szív és ököl, vágy és gyűlölet.
Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikus írásai hamar az olvasók kedvenceivé váltak. Nagy sikerű maffiakötetei folytatódnak, ezúttal egy másik család történetét ismerhetjük meg, de a szabályok ugyanazok: hibázni nem szabad, érezni tilos!

Véleményem
5/5

Még mindig tanakodom, hogy miként írjam meg gondolataimat, érzéseimet a második résszel kapcsolatban. Hiszen annyi minden történt Lia és Umberto között. A második rész lett a legjobb, hiszen itt minden kiderült és érdekes volt olvasni, hogy miként épül fel a maffia, kiből mi lesz,hogyan válik az ember fontos,kulcsszereplő a családban. Miként lesz Don vagy, hogyan lesz Capo. Fordulatos és igencsak szövevényes történetet kaptam kézhez, arra számítottam, hogy második részben végre együtt lesznek, de nem, vagyis igazából látszólag nincsenek együtt. De az érzelmeiknek nem tudnak parancsolni, nem tudják magukból kiölni.

„Mi a faszt csinálok?
Beleszeretek egy rendőrnőbe? Egy Veltába?
Uramisten!”

Itt már lehetett jobban látni, érezni, hogy Umberto bizony tudd kemény, határozott és döntéseket hozni. Nem fél semmitől, ahogy eddig sem fél.
Sokszor úgy éreztem, hogy hajszálon függött Umberto élete, de legfőképpen Liá-é.. De Umberto kivágta magát...
Azt hittem az első kötetnél éreztem, hogy Lia hangulatember. Folyton ugrált az érzései között, de itt is ugyanaz volt...
De!
Umbertot nem érdekelte csak maga Lia és, hogy semmiképpen se legyen baja. Lia erre rácáfolt, nem kell neki védelem, hiszen nagyon jól meg tudja védeni magát. Most már. Hisz tudja nincs már egyedül. Képes volt egyedül leszámolni a saját démonaival, családjával, zsarolóval szemben. Ha ezek után nebáncsvirágnak nézném Liát, ha nagyot tévednék. Bátor és kemény volt a helyzettől függően. Lányáért bármit megtett volna, ezt Umberto látta is.
Umbertot végre igazi vezérnek láttam, nemcsak a hős, bolondos szerelmest. Érdekes volt látni, hogy miképp épül fel a maffia, a Don s ő, hogyan menetel egyre feljebb és feljebb, noha ő ezt a tisztséget semmiképpen nem kívánta. Mégis, nem kerülhette el a végzetét, a családja, szerelme élete volt a tét.
Lia életéről, múltjáról és családjáról is kiderülnek a titkok.

„Fájdalmas szerelem. 
Pokoli szerelem.”

Viszont a vége... Nem is tudom, olyan befejezetlen maradt számomra. Egy kérdésem van. Akkor most tényleg együtt maradnak? Mert hát Umberto...

Remélem azért lesz folytatása ennek, mert így számomra ott fog lógni a kérdésem a levegőben. 

Ezek után nagyon várom írónőnek a következő regényét A Szárd Szikla c. könyvét.
Sapho sorozatot pedig szívből merem ajánlani minden maffiarajongóknak. Érdemes elolvasni. 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése