2020. június 28., vasárnap

Interjú C.C.Brown írónővel - ("Személyes kedvencem Tania sorozat, szívből ajánlom mindenkinek.")

C. C. Brown nagyon köszönöm, hogy elvállaltad az interjú felkérésemet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogyan készült el Tania sorozat, hiszen szerencsésnek mondhatom, hogy olvashattam a két történetet. Számomra kedvencemmé vált. Imádtam, és szívesen olvasnék még többet.




Forrás: C. C. Brown írói oldal



Kérlek, mesélj kicsit magadról? Mikor kezdtél írni?

Gyermekkoromban inkább verseket faragtam, de imádtam olvasni, faltam a könyveket. A kilencvenes évek elején az akkor debütáló Kiskegyed c. magazinban jelent meg először nyomtatott formában egy pályázott írásom, majd később is előfordult, hogy publikáltam novellákat. Összetett egyéniség vagyok, sok minden érdekel, tehát érthető, hogy kipróbáltam ezt-azt, de végül mindig visszatértem az íráshoz. Komolyabban azonban az elmúlt hét évben kezdtem írni, sőt publikálni. Néhány pályázott írásom megjelent különböző antológiákban, és egyes irodalmi portálokon folyamatosan publikálok, egy Ausztráliában megjelenő magyar nyelvű havilapban jelennek meg a novelláim immár harmadik éve. Ezt inkább az ott élő idősebb magyar származású emberek olvassák, és hálás visszajelzéseket kapok, ami jó érzéssel tölt el. 

Miért pont az "időutazásról" írtál?

Ki ne szeretne néha visszacsöppeni a múltba? Mindenkinek van kedvenc kora, ahol szívesen körül nézne. Izgalmasnak találtam, hogy a jelent és a múltat kicsit összemixelhetem, ebből bonyodalmak, mulatságos helyzetek adódhatnak. Taniának ráadásul az okostelefonja is átvészeli az utazást, és ennek fontos szerepe van a történetben. Érdekes feladatnak tűnt azonban az is, hogy a régies stílusú társalgásoknál hősünk sokszor kommunikációs problémákkal küzd, de igyekszik tanulni a környezetétől. 



Mennyibe volt fantázia és valóságos történet?

Nyolc éve élek e regény egyik helyszínén, az angol riviérán, Torquay-ban. Még halvány fogalmam sem volt arról, mikor ideköltöztem, hogy ez a hely volt Agatha Christie szülőhelye, és Oscar Wilde, Kipling és Dickens is rendszeresen tiszteletét tették, hogy a pörgő városi élettől elvonulva kipihenjék magukat. A hely hangulata jócskán hozzáadott, hogy meglóduljon a fantáziám. Tehát a helyszínek léteznek, a szereplők kitaláltak. Bár feltűnik Agatha Marie Clarissa Christie egy szösszenet erejéig alig pár évesen az egyik kávéházban.

Tervezed-e folytatni Tania történetét. Ha igen mire számíthatunk?

Nehéz egy történet végére úgy pontot tenni, hogy onnantól nincs tovább. Az író abban a szerencsés helyzetben van, hogy szőheti a mesét tovább, de nem könnyű úgy folytatni, hogy ne bonyolódjunk ismétlésekbe, elsütött poénokba, klisékbe. Nehéz elkezdeni, de ha megvan a vezérszál, akkor magától íródik a mese. Remélem hamarosan.


Meddig tartott megírnod a két történetet?

Az első könyv rendkívül gyorsan megíródott, alig egy hónap alatt, függetlenül attól, hogy a tabletemen, telefonomon írtam, néha késő este pötyögtem, küzdve az ékezetekkel. A második könyv már ideálisabb körülmények között született, de hosszabb időbe tellett mire befejeztem.

Mi kellett ahhoz, szórakoztató, izgalmas és romantikus legyen egy történet?

Imádom a romantikus regényeket, valamint a kalandos, utazós, felfedezős sztorikat. A romantikus történetek legtöbbje addig a legizgalmasabb, amíg a főhős(ök) egymásra nem találnak. A Tania c. regény nem elsősorban romantikus, de a visszajelzések alapján jól fűszereztem az általam kedvelt stílusokkal a történetet.

Melyik volt legnehezebb megírnod az Örvény a múltban vagy az Az Ausztrál pokol c. könyved?

Utólag visszatekintve az Örvény a múltba volt egy picit nehezebb, hiszen akkor kellett kitalálnom az összes szereplőt, a jellemeikkel, hibáikkal, sok kutatómunka fekszik a száz évvel ezelőtti helyszíneket illetően, ami folyton változik. Az Ausztrál pokolban a szereplőim már ismerték egymást, tudtam ki-kicsoda, és mi várható el tőlük. 

Van számodra kedvenc karaktered vagy jeleneted?

Egyik kedvenc karakterem Lady Thinder, aki idős kora ellenére egy nagyon nyitott, jókedélyű, bohókás hölgy. Ő veszi szárnyai alá Taniát, mikor a sziklák alól kihalásszák a szolgái, és az egész történet alatt végigkíséri őt. Én is ilyen szeretnék majd lenni, ha megérem ezt a kort. A másik kedvencem John, a Lady inasa, aki az igazi angol inasok megtestesítője. Jó néhányszor lesz tanúja, mikor Tania kiesik az úrihölgy szerepéből. Hálás karakter, jól megformázható.

A családod, barátaid miként fogadták, hogy írsz és megjelent három könyved.

Támogatnak, bátorítanak, időt, helyet szorítanak nekem az alkotáshoz. Hálás vagyok nekik.
A borítókat a legidősebb lányom tervezte, a másik két lányom segített a megfelelő címek megtalálásában. Jó hallgatóság, hálás olvasók. A barátaimtól és a kedvesemtől laptopot kaptam, hogy emberi körülmények között írhassak. 

Nemrég jelent meg Sorscsapda c. könyved, mesélnél róla?

Már nem is emlékszem, hogy egy hír vagy történet hallatán merült fel bennem Tonka története. Vékony jég választja el a történetben a bűnöző és az önfeláldozó, segíteni akaró ember karakterét. Egy lány, aki szeretné megváltoztatni egy gyermek sorsát, bűnöző lesz, elrabolja a kislányt és sajátjaként neveli fel. Amit ez által fel kell adnia, nem kevés, de évek múltán kockáztatnia kell a biztonságát, mert a gyermek élete a tét. Ez a könyv merőben eltér a Tania regényektől, de izgalmas és elgondolkodtató egyaránt. 

Forrás: C. C. Brown írói oldal


Gondoltál már arra, hogy esetleg nyomtatott formában jelentesd meg a könyveid?

Ez minden vágyam, de egyelőre a legjárhatóbb út a magánkiadás lenne. Nem kell magyaráznom, hogy ez milyen költségekkel jár, ha valóban a könyvesboltok polcain szeretném látni a könyveim. Sajnos jelenleg erre nincs lehetőségem.

A három könyvedet kiknek ajánlanád?

Kortól, nemtől függetlenül mindenkinek, aki szereti a humort, a kalandot, a felhőtlen szórakozást, és néhány órára szeretne kikapcsolódni! Hálás vagyok minden egyes mosolyért, vagy könnycseppért, melyet az én történeteim csaltak az olvasók arcára!

Köszönöm!
Én köszönöm az interjút!

 A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése