2020. július 5., vasárnap

Buótyik Dorina: III. Amenemhat rejtélye - ("...kikapcsolt és egy másik világban kalauzolt el engem és ráadásul végre nem egy romantikával lett megfűszerezve a történet. ")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Buótyik Dorinának és NewLine Kiadónak, hogy lehetőségem volt elolvasni a III. Amenemhat rejtélye c. könyvét. Izgalmas, csupa rejtély és titkok tarkítják a történetet, nagyon élveztem. Számomra olyan volt, mintha egy filmet nézte volna végig. 


Buótyik Dorina:
III. Amenemhat rejtélye


Tartalom:

Egy ​fáraó. 
Három fiatal egyiptológus. 
Egy idős kalandor. 
No meg egy kairói tolvajbanda és egy macska.
Gracie új tárlatra készül a British múzeumban. Úgy gondolja, a legnagyobb problémája az, hogy asszisztense, a jóképű Louis folyton összecseréli a leleteket, és hogy a nagyképű újságíró, David mindenbe beleüti az orrát. 

Ám este felhívja őt a Kairói Egyiptológiai Múzeum igazgatója, hogy helyettesítsen egy tárlaton, mivel a helyi egyiptológusnő, Rania rejtélyes körülmények közt eltűnt. 
Gracie és Louis hamar rádöbbennek, hogy darázsfészekbe nyúltak. Kiderül, hogy Rania eltűnése szokatlanabb, mint hitték és a baljós eseményeknek itt nincs vége. 
A fiatalok rábukkannak egy titkos kamrára III. Amenemhat csarnokában. Gracie a bazárban belebotlik bácsikájába, és az idős kalandor sietősen a lánynak adja a naplóját, mert valaki üldözi. Ráadásul Louis is eltűnik. 
Mi olyan fontos a naplóban? Ki ez a III. Amenemhat? Ki van az idős kalandor nyomában és miért?
Gracie, Louis és David egyesíti erőit. Kalandjuk során a napló újabb és újabb titkait fedezik fel. 
Ez a különös ókori egyiptomi rejtély valóban a múltba röpíti olvasóit, keljünk útra Kairóba!

Véleményem
5/5

Őszintén megmondom, számomra ez a könyv fordulatos és izgalmas volt. Csak sajna, keveslem az oldal számot. Jó volt olvasni egy kis kalandregényt, kikapcsolt és egy másik világban kalauzolt el engem és ráadásul végre nem egy romantikával lett megfűszerezve a történet. Hanem titkokkal, rejtélyekkel és történelemmel. Hiányzott ez nekem ez a fajta kalandos történet. Rég nem olvastam már.
Örülök annak, hogy nagyon nem volt beleszőve a romantika csak épp annyira, amennyire szükséges volt. Mondjuk, bakker David-re számítottam… Végülis jöhet Louis is… Csak meglepett…
Mint, ahogy fentebb is írtam imádom mindent, ami Egyiptomról szól és a fáraókról, piramisokról. Mindent megnézek, elolvasok. Külön örültem, hogy egy hazai író tollából kikerül egy ilyen fantasztikus kalandregény. Nem is olvastam el a tartalmat, csak megláttam a borítót, már akkor mondtam magamnak, kell ez a könyv. Tök mindegy miről szólt volna… Ebből is látszik, hogy mennyire oda vagyok, ezért az Egyiptomért.

A történet, a rejtély izgalommal töltött el, mikor beleolvastam. Érdekesnek találtam a történetet nem gondoltam volna, hogy egyik ámulatból a másikba fogok esni. Tetszett, hogy részben a múlt is megjelent, viszont itt egy egészen apróságot javasolnék, legközelebb, ha két idősík íródik történetben érdemes, lenne, jelölni melyik a múlt és melyik a napjainkban játszódó történet. Picit megzavart engem, de annyira nem vészes sőt, tetszett is. Csak a jelölés hiányzott. Tetszett, hogy ez a két idővonal megjelent a történetben és szép lassan bontakozott ki az utolsó oldalakig.

Ahogy haladtam az olvasással úgy derültek ki a rejtélyek, titkok. Főszereplőink közül is sok furcsaságok derülnek ki. Hihetetlen milyen titkok, rejtélyek derülnek ki a Fáraóról és a Királynéról. Bár tudom, hogy maga a történet fikció, viszont III.Amenemhat nem kitalált személy volt. Elképzeltem, milyen lett volna, ha valóban kiderült volna egy ilyen szenzációs történet.
Őszintén megmondom, ezt filmre kellene venni. Elképzeltem milyen lenne, ha filmre vinnék.. Szuper ötletnek tartom, vagyis tartanám. 

Egy lebilincselő, izgalmas történetet kaptam. Szerintem Dorina fog még meglepetéseket okozni nekünk, olvasóknak. S bízom benne, hogy nem egy könyvet fog írni, hanem számos történetekkel lát majd el minket.

Amúgy, hol az ördögben van Indiana Jones?? Nem kéne itt lennie? 


Egy szó, mint, száz fantasztikus könyvet olvashattam. Igazi kalandregény, ez kell nekem és mindenkinek, aki szereti a kalandregényeket. Buótyik Dorinát érdemes figyelemmel kísérni, én azt fogom tenni. Várom a következő regényét. 


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése