2020. július 15., szerda

L. J. Wesley: Hetedhét Birodalom - ("Te jóságos Isten! Ez verhetetlen! Író most aztán magasra tette a mércét. Ezek után mivel fog előrukkolni Simbával az Oroszlánkirályból?")

~~~ Előolvasás ~~~

Szeretném megköszönni L. J. Wesley írónak, hogy elolvashattam a könyvét a megjelenés előtt a Hetedhét Birodalom címmel. Nemrég fejeztem be, és azt kell, hogy fenomenális egy történet. Egyszerűen fantasztikus, nem gondoltam volna, hogy így is meg lehet írni Hófehérke történetét. Előre félek, hogy mit fog kitalálni az író, mert ezzel igencsak feltette azt a bizonyos lécet.


L. J. Wesley:
Hetedhét Birodalom



Tartalom
És boldogan éltek, amíg meg nem haltak. A mesék mindig így érnek véget, de a happy end csak addig tart, amíg a függöny össze nem zárul. Ideje megtudni, mi történt Hófehérkével a boldogító igen után. Beleszerethetett a hercegbe első látásra, vagy csak a hála vezérelte? Mi történt a saját országával? És persze, mi van a többi hercegnővel, akikkel egykor osztozott a mesekönyvek lapjain? 
Íme egy könyv, ami pontosan ott kezdődik, ahol a mesék véget értek. 
Egy komor, sötét történet, ami nem a szende kislányoknak íródott.

VIGYÁZAT! FELNŐTT TARTALOM!


Véleményem
5/5

Te jóságos Isten! Ez verhetetlen! Író most aztán magasra tette a mércét. Ezek után mivel fog előrukkolni, Simbával az Oroszlánkirályból? Gyerekeknek nem ajánlott! Én mondom. Nagyon elborult egy történet. Szegény Hófehérke. 
Nem is számítottam arra, hogy megjelenés előtt el fogom olvasni, hiszen megrendeltem a könyvet. Az írótól bármikor, bármit megveszek. Imádom az írásait, nem kérdés, hogy követni fogom a pályafutását. Szinte mindegyiket elolvastam, kivéve a Brooke-t az várat még magára. De ez?? Őszintén megmondom, erre nem tudok 5 csillagot adni, minimum 100-at, ha lehetne. 
A történet eleje vicces, kalandos volt, míg a másik fele pedig komoly harcok dúltak a királyságban. Nagyon élveztem az olvasását, kikapcsolt és nem tudtam, hogy valójában mi fog következni. Annyira kiszámíthatatlan volt. Kedvenc karakterem Zin volt. Hát nagyon nem örültem, hogy Zin karaktere, így ér véget. Nagyon sajnáltam. Aztán jött Cyda, hát nem is tudom. Valahogy olyan érzésem volt, hogy mintha titkolna, valamit tartogat még meglepetéseket. Tetszet, hogy Disney karaktereket is belevont a történetben. Hamupipőke, Aranyhaj, majd Ariel is… Jókat kuncogtam a történetükön.

– Dehogy engedem le – rázta a fejét. – Ott az ajtó hátul, gyere fel, ha akarsz. Kurvára leszokhatnának az emberek arról, hogy felvonónak nézik a hajam. És ne hívj Aranyhajnak! Van rendes nevem, nem vagyunk már gyerekek.
  
Még jó, hogy nem a gyerekek olvassák el ezt a könyvet, mert a lelkiviláguk romokba heverne, ha megtudnák milyen is lett Hófehérke. Igazi harcos nőszemély, nem az a hárpiás, hisztis tyúk… A történet másik fele pedig, igazi akciódús, izgalmas fordulatos cselekménnyé alakult át. Míg az elején arról szót, hogy bizonyítania kellett, hogy hercegnő, addig a másik fele pedig a birodalmát kellett visszaszerezni. Vagyis két történet egy könyvben. Zseniális. Ezek után várom a következőt. A gonosz karaktert nem véletlenül nem írtam, szóra sem érdemes, de végre megkapta a méltó jutalmát a történet végére. Úgy kellett neki!

– Csak békét akart! – fakadtam ki.
– Az csak illúzió. Egyedül akkor lehet béke a Hetedhét Birodalomban, ha a hatalom egy kézben összpontosul. És ha ez megvigasztalja a törékeny asszonyi lelkedet, ez a nap hamarosan eljön!

Mert, hogy korántsincs még vége. Vajon mit tudd még kihozni az író? Mi lesz a következő történet? Alig várom. 
Mindenesetre szívből ajánlom, aki jól akar szórakozni, és kedvelik Wesley köteteit.


A könyvet itt lehet beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése