2020. július 18., szombat

Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben - ("...szeretem, ha hazai terepen, hazai nevekkel van megírva egy ütős sztori.")

Kirsch Ákos: Árnyak a sötétben c. kötetét még az írói oldalán olvasgattam a részleteket, és már akkor tudtam, hogy ezt a könyvet meg kell vennem. Így is lett. Amikor előrendelhetővé vált a kötet gyorsan le is csaptam. De sajna mostanra kezdtem el elolvasni, és pár napja fejeztem be. Végülis nem is baj, hogy ennyi idő elteltével fogtam neki, hiszen kellett ehhez hangulat is, hogy elolvashassam. A kötet Gyémántfelhő Kiadó gondozásában került forgalomban és ott is lehet beszerezni.


Kirsch Ákos:
Árnyak a sötétben



Tartalom:


Sirokban eltűnik egy Kerekes László nevű férfi. Édesanyja a budapesti magánnyomozót, Halász Pétert bízza meg fia felkutatásával. Péter a helyszínre utazik, ahol hamarosan különös események történnek. 
Kísértetjárás üti fel a fejét, kutyák és emberek tűnnek el rejtélyes körülmények közepette, gyilkosságok borzolják a kedélyeket, és rémálmok kezdik gyötörni a lakosokat. Ezalatt az erdőben rejtélyes gombafajta jelenik meg. Két tinédzser korú fiú – Takács Kornél és Füzesi Dávid – szintén nekilátnak végére járni a történteknek, és a közeli hegyen bizarr rituálé szemtanúi lesznek.
Vajon mi áll a furcsa események hátterében? Miféle árnyak mozognak az éjszakában? A szereplők ezekre a kérdésekre keresik a választ, nem tudván, hogy amivel szembe kell nézniük, az a legvadabb képzeletüket is meghaladja!


Véleményem
5/5

Kirsch Ákos írótól nem az első, hogy olvastam, de bízok benne, hogy nem az utolsó lesz.
Igazi csemege misztikus,thriller,horror rajongóknak, izgalmas és igazán kellően hátborzongató volt számomra ez a történet. Épp az olvasás közben gondolkodtam el azon, hogy milyen lenne már, ha megfilmesítenék. Olyan filmszerűen hatottak egyes jelenetek. Egyszerre van meg benne a félelem és a rejtély, hogy mi is történt Sirokban. Sosem tudtam mi fog, történi a szereplőkkel, egyáltalán nem volt kiszámítható.

Történet szerint Halász Péter egy ügyet kapott, mely egy fickót kellett megkeresni, édesanyja kérésére. A történet előrehaladtával, még ő magam sem gondoltam, hogy mi lesz a végkifejlett. Mi fog történni Sirokban. Ez az a kötet volt számomra eddigi legjobb olvasmányom az idén. Annyira nem tudtam mi lesz később, ahogy csepegtette az infókat, egyik döbbenetből, a másikban csapódtam. Élveztem az olvasást, tetszett, hogy nem lett a számba téve a megoldás kulcsa, sőt, hanem belevonta az olvasót a titkok kutatásában.

„Nem történhet meg újra! Képtelenség!”

Rég olvastam ilyen jó borzongató történetet, szerintem Ákosnak ezzel a zsánerrel jobban járna, ha nem hagyja abba. Sőt! Szívesen olvasnék Halász Péter kalandjairól. El tudnám képzelni sorozatot ezzel a karakterrel. Úgy érzem, hogy hiába lett lezárva Sirok története, mintha egy újabb titkok lennének még.

„Nem engedhetem, hogy megijesszen valami, melyről még azt sem tudom, hogy valóság-e vagy sem!”

Nem beszélve, hogy miután az eltűnt fickót keresi Sirokban, megismerkedik egy nővel, Eszterrel, akinek igencsak közelebbi kapcsolatban került és rejtélyes dolgok történnek vele. Érdekes volt olvasni, hogy két történet független egymástól és mégis egységgé alkotva szórakoztatja az olvasót. Ezek után minden további túlzás nélkül, ajánlom minden kedves olvasónak ezt a kötetet. S már most beszerzem a következő könyvét Kolóniát. Mindenképpen el fogom azt is olvasni, és figyelemmel fogom kísérni az írót, mert nagyon érdekes történetei kerülhetnek napvilágra.

„Ha ezt előre tudom, akkor többet kérek László anyjától a megbízásért.”

Nagyon örülök, hogy nem egy külföldi helyszínt és külföldi nevet használt az írót. Mikor kezemben vettem ettől féltem nagyon, félreértés ne essék azokat is, szeretem, de szeretem, ha hazai terepen, hazai nevekkel van megírva egy ütős sztori. Ráadásul még azt is elérte nálam az író, Hogy utána is nézzek Siroknak. Csodálatos egy hely lehet. Ha lesz rá módom, elmegyek, és magammal viszem, majd a könyvet. Érdekes lesz végig menni a könyvben megírt helyekre.

Egy szó, mint száz, ezt a történet ajánlom azoknak, akik szeretik borzongást, rejtélyeket és kedvelik a misztikumot. Ez pont nektek való történet.

  
A könyvet itt tudjátok beszerezni:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése