2020. július 4., szombat

Susannah Skiethen: Hogyan tovább? (Együtt veled 1.) - (" Hamisítatlan nyári romantikus könyv,amit vétek lenne kihagyni.")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Susannah Skiethen írónőnek, hogy elolvashattam Hogyan tovább? (Együtt veled 1.) c. kötetét. Nagyon élveztem az olvasást és ezek után, szívesen olvasnék még további köteteket az írónőtől. Nyár egyik legjobb kötete lett számomra,tele fordulatokkal, meglepetésekkel. A kötet Book Dreams Kiadó gondozásában jelent meg, amiért hálás vagyok, kiadták.

Susannah Skiethen
Hogyan tovább?
(Együtt veled 1.)


Tartalom:
„A mesékben minden olyan egyszerű. 
Van a hercegnő, aki álmodozik a hercegről a fehér lovon, majd néhány kisebb kaland után meg is érkezik hozzá. Aztán szerelembe esnek és boldogan élnek míg meg nem….”

Hope a saját bőrén tanulja meg, hogy a szerelem nem olyan, mint a mesékben. 
Boldogan él párjával San Franciscóban, amikor kényelmesnek hitt élete, és harmonikusnak gondolt kapcsolata egyik pillanatról a másikra összeomlik. A sors váratlanul egy titokzatos idegent sodor elé, akibe szó szerint belebotlik. A férfi új reményeket ébreszt a lányban, miközben az ő múltja is bonyodalmakat sejtet. Megannyi akadályt kell leküzdeniük, hogy együtt lehessenek. Vajon a kettőjük közötti vonzalom elég erős hozzá? Mi történik, ha váratlanul egy régi szerelem is felbukkan az életükben? 
Szerelem, csalódás, küzdelem a sorok között. Létezhet számukra happy end?

„Tudod milyen az, amikor a lelked elveszít egy darabot, de jön valaki ismeretlenül, és elkezdi összerakni?”


Véleményem
5/5

Hogyan tovább? Az ember minduntalan felteszi ezt a kérdést magában, ha olyan esemény következik be az életében, mint a szakítás, kirúgás, cserbenhagyás stb.
Sokszor kétségbe esve állunk a dolgokhoz és nem tudjuk, hogyan tovább kellene folytatni az életet.

Így járt Hope a történetben. Kapott egy szuper munkát San Franciscoba, majd később szakított Zane-el, ezután pedig egy új szerelem is betoppan az életében. S itt kezdődik igazán bonyodalom Hope életében, hiszen Will nem egyszerű eset... Ahogy a körülmények sem.

„Füllentettem a barátnőmnek, hiszen nagyon is emlékeztem az ismeretlen férfi tekintetére, ami belém ivódott és ehhez elég volt az a fél pillanat a parton: kék, gyönyörű tengerkék szeme volt.”

Első könyves szerzőként ezzel a történettel nagyot robbantott. Számomra egy élmény volt, izgalommal,humorral és teli élet bölcsességgel. Annyi, de annyi van tényleg, hogy alig tudom kiválogatni. Nem hiába, kedvencem lett. Igazán könnyed, kis nyári romantikus történet volt. Ha mennél nyaralni, feltétlenül tedd a csomagodba.

A másik meglepetés számomra Hope szülei voltak. Susannah belecsempészet olyat, amit én már ezer éve vágyok egy történetbe, azt, hogy valamelyik karakter hallássérült legyen. Szóval, én örültem ennek. Viszont keveselltem a jelenetet velük.  Jó lett volna, ha kicsit több lett volna Will-el és szülőkkel...
Sebaj.. Majd talán a következő kötetben, talán választ is kapok Will, hogy honnan tanulta a jelelést.

Maga a történetet élveztem, nagyon jó volt, izgalmas és csavaros is. Noha, néha úgy éreztem, hogy Hope -ot meg kellene ráznom, annyira makacs-nyakas ez a nő. Sokszor csapkodtam, amikor makacskodik...
Will pedig, hát Will... Tetszett, ahogy végig éreztette, hogy fontos neki Hope és nem akar mást. Különösen bírtam azt a jelenetet, amikor egyik percben kiderülnek ki kicsoda a srácok, másikban pedig Eddie és Will kakaskodnak. Jaj, pasik…
Aztán ahogy haladtam az olvasással, úgy derültek ki a családi szennyes. Azt hittem, hogy Shawn bosszúból ráhajt Hope-re. De végül tévedtem.. Nagyon nem lett volna jó ezzel elrontani a történetet.

„Összetört bennem valamit. Igazából mindent. Mindent, amiben addig hittem. Egy szempillantás alatt véget vetett mindannak, amit együtt felépítettünk. Bíztam benne, hittem neki, az életemet szerettem volna összekötni vele, és most minden semmissé vált egy pillanat alatt.”

Most először éreztem, hogy egy kivételével egyik karaktert sem tudtam utálni. Sőt, még a barátnős karaktert sem tudtam fojtogatni gondolatban. Pedig számos ilyen romantikus történetet olvastam és sokszor nem bírtam elviselni a barátnős jeleneteket. De itt! Nagyon szuper volt. Jól lett megírva. Nem éreztem azt, hogy "jaj istenem megint ő jön". Kedveltem Ellie karaktert.

Eddie-t bírtam, vicces egy figura, de sajna neki is meg volt a maga szív ügye. Remélem, azért vele folytatódik a történet, szívesen olvasnék róla, illetve Shawn-ról is.


„(…) ha engeded, hogy az a fal még vastagabb legyen és még tovább, ott legyen a szíved körül, akkor elzárod annak a lehetőségét magadtól, hogy maradéktalanul boldog legyél.”


Ellie tanácsa roppantul igaza van, és ezt szívesen ki tapétáznám vele a falamat. Egy szó, mint száz tökéletes volt számomra ez a történet. Minden romantikus lelkű olvasóimnak ajánlom ezt a könyvet. Kihagyhatatlan, érdemes beszerezni nektek.


A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése