2020. július 23., csütörtök

Utazókönyv. Stian Skald: Az elveszett aranyváros keresése - ("Maga 168 oldalával egy érdekes, kalandos fantasy történetet kaptam, ami lehetett volna több is. Ez így nekem kevés.")

Néhány hete kaptam kézhez utazókönyv formájában Stian Skald: Az elveszett aranyváros keresése c. kötetét.  Jókat olvastam róla, ezért is gondoltam, hogy jelentkezek az utazókönyvre. Viszont sajnos, ahogy befejeztem a kötetet, számomra nem nyerte el a tetszésemet. Hogy miért? Azt alább olvashatod a véleményemet.


Stian Skald:
Az elveszett aranyváros keresése



Tartalom:
Üdvözöllek, messzi égtáj hírnöke!
A világ, melynek kapuját most kitárom előtted más, mint amiben eddig éltél. Olyan teremtmények lakják e földet, amelyeket a legtöbben csak a mesék és babonák világából ismernek. Itt viszont eme történetek is valóságosak, a bennük lévő mágia pedig nem csupán szemfényvesztés, hanem a tudományok és művészetek legmagasabbika. Forrása a körülöttünk örvénylő arkán, mely egykor e földrész hegyeit és tájait megformálta. Lépj hát be e csodákkal teli világba és fedezd fel annak legrejtettebb zugait is!
De figyelmeztetlek! Aki egyszer a vándorok útjára lép és megízleli az igazi szabadságot, akár örökké a rabjává válhat ennek az életnek. Vezessen térkép vagy a vakszerencse, többé nem lesz maradásod. Bármerre is indulj, kalandok várnak rád és olykor a veszély is útitársként szegődik majd hozzád. Dönts hát szándékod szerint, s ha végül nem fordulsz vissza, úgy üdvözöllek Avalantiában!


Véleményem
3/5

Jó ideje befejeztem az olvasást, de mostanra tudtam megírni a véleményemet. Kicsit félek is, mert sokan 5 csillagra értékelték a könyvet, viszont nekem sajnos nem jött be. Végig olyan Gyűrűk Ura féle érzésem volt ezzel a kötettel. Nem tudtam elvonatkoztatni ettől, noha jó is lehetett volna, de számomra kissé erőltetett volt.  Hiába tetszett maga a történet kicsit keveselltem a leírásokat, elbeszéléseket. Pl: Azt, miért volt elveszett a város? Miért pont ez a csapat indult el? Kik voltak, akik elindultak, milyen lények, illetve világ volt ez? Néhol kevés vagy több leírás volt.

Maga 168 oldalával egy érdekes, kalandos fantasy történetet kaptam, ami lehetett volna több is. Ez így nekem kevés. Jó lett volna többet tudni a világról és világban létező alakokról, lényekről stb. Érdemes lett volna kicsit többet írni, magáról az elveszett városról is. Igazából ennél többet nem is tudnék mit írni. Hisz nem volt unalmas, sőt egész jó. Csak kevés volt. Mindenből. Bár lehet, hogy hozzá vagyok szokva, hogy 400-500 oldalas könyvekhez. Én mondjuk, szerettem volna, ha egy kicsit több leírás lett volna, hogy fejemben, a képzeletemben összeálljon egy kerek egész történetté, el tudjam képzelni ki és micsoda. Milyen világ ez. Ezt hiányolom. Ráadásul a vége pedig nyitott. Lesz folytatása? Ha nem, akkor miért nyitott a történet? Mi történt mikor beléptek? Ez sem volt leírva. Valahogy semmilyen lett a vége. Hirtelen lett vége. Ennyi és pont. Sajnos három csillagnál többet nem tudok adni. 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése