2021. július 27., kedd

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Rácz Csaba - ("Mindig szerettem volna egy izgalmas váratlan fordulatokkal teli krimiregényt írni, ezért már hónapok óta foglalkoztatott ez a kérdés, támadt egy jó ötletem, a koronavírus pedig megteremtette a rendelkezésre álló időt. ")

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem Rácz Csaba írót, hogy meséljen kicsit magáról, és a  könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet. Az író új könyve július elején jelent meg, amit a Bookline, a Libri és a Líra oldalán lehet megrendelni.

Íme az interjú, fogadjátok szeretettel.

  


Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad? 

36 éves vagyok, főállásban egy autószalon számítógépes adminisztrátoraként dolgozom, mellette regényeket írok. Szeretek még úszni, biliárdozni, sakkozni. Két idegen nyelven beszélek és egy középfokú nyelvvizsgám van. Érdeklődési körömbe tartozik az orvostudomány, az aeronautika, a germán nyelvészet és az informatika. Ezeket autodidakta módon tanultam meg.  

Bosszú egy ellopott életért című könyved sok kutatómunkát igényelt? Meddig tartott az írás folyamata?

A regény sokkal kevesebb kutatómunkát igényelt, mint amire számítottam, mert nagyon sokat tudok az Amerikai Egyesült Államokról, ahol a történet játszódik, ennek ellenére 6 hónapot vett igénybe, hogy megírjam. 

 Történeteidben mennyire van jelen fantázia és valóság?

Mindkét történet, amelyet tartalmaz a regény, teljes mértékben a valóság talaján áll, ennek ellenére az eddig kapott olvasói visszajelzések alapján rendkívül fordulatos és izgalmas, valamint pergő cselekményű.

Hogyan fogalmazódott meg benned új könyved alapötlete?

Mindig szerettem volna egy izgalmas váratlan fordulatokkal teli krimiregényt írni, ezért már hónapok óta foglalkoztatott ez a kérdés, támadt egy jó ötletem, a koronavírus pedig megteremtette a rendelkezésre álló időt. 

Más zsánerben tervezed kipróbálni magad?

Igen, a jelenlegi akciókrimi után napokon belül befejezek egy kalandregényt, valamint egy thrillert is fogok még írni.

 

Milyen érzés számodra, amikor befejezed a kéziratod?

Megkönnyebbülés és boldogság kombinációja, mert mindig magam előtt látom a sikert, amelyet a megjelenő új regény aratni fog.

Miért pont ez az írói álneved? Illetve, ha ez nem írói álnév, nem gondolkodtál még ezen?

Úgy gondolom, azok az írók bújnak álnevek mögé, akik kételkednek saját sikerükben és tehetségükben, ezért nem merik vállalni önmagukat.  

Mindig is ebben a zsánerben szerettél volna írni?

Igen, mert korábban olyan sok tragikusan rossz krimit olvastam, hogy kialakult a meggyőződésem, miszerint ezeknél sokkal jobbakat tudnék írni. Csak a történet alapötletére kellett egy kicsit várnom. 

Milyen érzés volt, amikor az új könyved megjelent?

Fantasztikus! Elöntött a boldogság hulláma, amikor megtudtam a megjelenés dátumát! Semmi nem okoz nagyobb örömet, mint az olvasótábor szórakoztatásának folytatása!

Tervezett és tudatos folyamat számodra az írás vagy impulzív?

Mivel fegyelmezett és céltudatos személyiség vagyok, ezért az aprólékos precíz kidolgozás mellett lényegretörő, ugyanakkor temperamentumos stílus jellemzi a műveimet.

A köteteidben vannak kedvenc jeleneteid? Vagy volt olyan, amiket nehezen tudtál megírni?

Természetesen igen, az akciójeleneteket élveztem a legjobban megírni (verekedések, lövöldözések, robbantások, terrortámadás, repülőgép eltérítés, autós üldözések stb…) Mindent nagyon könnyen tudtam papírra vetni, nagyon gördülékenyen írok, mert képzeletemben folyamatosan látom a történetet pontosan úgy, mintha egy filmet néznék a tévében.

Hogyan születik meg egy-egy történeted? Van valami inspiráció, ihlet, amihez nyúlsz?

A történeteim alapötletei egyébként mindig fejből jutnak eszembe és tudatos gondolkodás eredményeképpen öltenek formát.

Kik láthatják először a kéziratod? Kik olvassák elsőként, kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg, történet alakulásába?

A lektorálást édesapám végzi, ő olvassa és javítja elsőként a kéziratokat, de a történet kibontakozási folyamatát a részletes cselekményvázlat mondja meg, amit én szerkesztek.


A családod miként fogadta a hírt, hogy könyvet írsz, sőt meg is jelent?

Természetesen mindenki nagyon örült, hogy írok és gratulált is a megjelenés után.

Mit üzensz az olvasóidnak, mi várható még tőled az idén?

Következő könyvem egy a jelenlegihez hasonlóan izgalmas váratlan fordulatokra épülő kalandregény lesz, melyben a főhős egy játékban vesz részt, melyben az élete lesz a tét. Várhatóan karácsonyra jelenik majd meg.


A könyvet itt is megtudod rendelni a kiadónál.:

Atlantic Press Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése