2021. július 16., péntek

Szántó Dániel: A hatszög (Budai Viktor 2.) - ("Egy szóval fantasztikus, ha lehetne nem öt hanem tíz, vagy húsz csillagot adnék erre a kötetre. Mostantól tűkön ülve várom a következő részt. Remélem, mihamarabb elolvashatom majd, Szántó Dániel mestere a feszültségkeltésben. ")

Néhány hete kaptam kézhez Szántó Dániel második regényét az A hatszög című kötetet (Budai Viktor 2.) sorozatot. A könyvet Alaxenadra Kiadó gondozásában jelent meg. Számomra ez a kötet elképesztő volt, lendületes, sodródó és izgalmas. Egy percet sem unatkoztam. Szívből merem ajánlani minden krimit kedvelő olvasóimnak a könyvet.

 Szántó Dániel:
A hatszög

(Budai Viktor 2.)

Tartalom.

„- ​Tőlem akarod hallani, hogy egy sorozatgyilkos fekete nőkre vadászik az országban? Ez baromság! Ha sorozatgyilkos lenne az elkövető, aki azt akarta volna, hogy megtaláljuk a holttestet, akkor hátrahagyott volna egy üzenetet vagy egy jelet az áldozatok körül, hogy kérkedjen vele. Érted? Kellene lennie valaminek, ami összeköti a helyszíneket. Valami konkrétnak. Itt viszont nincs semmi. Üres az egész.
– Ez nem az elbaszott Pszicho – rázta meg a fejét Hajnalka.”

Faji indíttatású sorozatgyilkosság Magyarországon.
Egy feltörekvő, fiatal, jóképű rendőr, akiért odavannak a nők.
Egy kiégett, lezüllött, iszákos nyomozó, aki odavan a nőkért, de már az utolsókat rúgja.
Középkorú, fekete női áldozatok, brutális kegyetlenséggel meggyilkolva.
Kétségbeesett hajsza az elkövető után, ami minden szereplő életét gyökeresen megváltoztatja.
Szántó Dániel új regénye pergő cselekményű, lélektani és társadalmi kérdéseket feszegető krimi a mai Magyarországon a Balaton-felvidéki Uzsától Budapesten át egészen Miskolcig.
Ez a történet senkit sem fog hidegen hagyni.

Véleményem
5/5

Atyaúristen!
Gondolkodom mit is írhatnék, szavaim nincsenek. Olyan rég olvastam ennyire jó kirmit. Ennyire zseniálisat, lélegzetelállítót, rejtélyeset, ahogy a darabok kezdenek összeállni... Akár egy puzzle kirakós játék.
Sebők Szilvesztert eleinte ki nem állhattam, annyira lekezelő, pökhendi stílusa volt, akárcsak Viktornak. De végére, minden megváltoztatott. A történtek fényében nem csodálom. Hihetetlen miken ment/mentek keresztül Szilveszter és társai. Azért jó volt olvasni régebbi társakat, Melindát, Rácz Gergőt és Gált is. Na meg Enikőt is.

Egyik csavart, a másikat épített be az író. Nem tudom, mivel lehetett volna még fokozni a hangulatot. Imádom.
Egy szusszanásnyi idő sem volt egy élmény volt elolvasni..
Azt hittem, hogy Enikő és Szilveszter között lesz valami, de aztán… Nem is tudom. Valahogy minden megváltozott. Egyszerre volt jelen valós esemény, és kitalált történet.
Történetben szerepet kap Covid, a rasszizmus, a gyűlölet és Black Life Matter is. Érdekes úgy elolvasni, hogy egyes emberek mennyire ki tudnak kelni önmagukból, író ezt nagyon jól meg is írta.
Az előző Egy Pap vallomása című kötet után nem gondoltam, hogy lehet-e annál jobb történet, de nyilvánvalóan tévedtem. Láttam már sorozatokat, filmeket, hogy az ember mikre képes a másikkal szemben, de mégis mindig meg tudnak lepni, és ez borzalmat kelt bennem. Döbbenet mennyi gyűlölet van a másik iránt. S nem csak ez…

Úgy érzem, hogy sok a nyitott kérdés a történetben, hiszen nem tudni mi lehet Viktorral, Hajnalkával. A történet szálai részben lettek lezárva, hiszen Szántó Dániel újabb gumicsontot dobott nekünk. Most aztán lehet csócsálni, mire megjelenik a következő rész.

Nehéz megírnom, hogy el ne spoilerezzem a történetet, de mindenképpen ajánlom krimi rajongóknak. Kötelező darab. Számomra biztosan, Szántó Dániel rendhagyó, lendületes, csavarokkal teli történetet írt. Egyszerre több szálon is képes megírni úgy a történetet, hogy minden szál a legvégére kössön csomót és derüljön ki az egész. Semmi felesleges sallang, ismétlés nincs a történetben. Magában szippantja az olvasót, és nem engedi el. Mondjuk én direkt lassan olvastam, hogy kiélvezhessem minden pillanatát. Most, hogy vége lett, hiányoznak a szereplők.

Egy szóval fantasztikus, ha lehetne nem öt hanem tíz, vagy húsz csillagot adnék erre a kötetre.
Mostantól tűkön ülve várom a következő részt. Remélem, mihamarabb elolvashatom majd, Szántó Dániel mestere a feszültségkeltésben. 

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Szántó Dániel írói oldala

Moobius

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése