2021. augusztus 8., vasárnap

R.Kelényi Angelika: Róma, Róma (Caroline Wood 2.) - ("Legszívesebb fogtam volna magam, s egyből repülőre ültem volna fel. Látszik, hogy van benne kutatómunka, hiszen valósághűen ábrázolta egyes helyeket a könyvben, óhatatlanul ott érezhette magát az olvasó.")

 ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak, hogy elolvashattam R. Kelényi Angelikától a Róma, Róma (Caroline Wood 2.) című kötetét. Nem semmi ez a könyv, igen csak magasra tette lécet. Második kötet sokkal élvezetesebb, szórakoztatóbb volt, mint az első rész. Bár sajnáltam, hogy Tom nem volt benne. Nem hiába kedvencem R.Kelényi Angelika. Hiszen számos könyvét olvastam, és mindig tudja, mi kell az olvasónak. Egyre jobb kötetek kerülnek ki a kezei közül.


R.Kelényi Angelika:
Róma, Róma
(Caroline Wood 2.)

 

Tartalom:

LA ​CASA DELL'AMORE

Caroline Wood a neves londoni magazin rovatvezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap hírt kap egy legendás római házról, melyet a helyiek csak így emlegetnek: La casa dell'amore, a Szerelemház. Azt beszélik, aki beköltözik ebbe az épületbe, arra varázslatos módon rátalál a szerelem…

Caro úgy dönt, hogy egy ilyen fantasztikus sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, bár a kedvese egyáltalán nem örül ennek… A különös kalandokba keveredő újságírónő lelkesen kutat a romantikus, rejtélyes legenda után, aztán egyik pillanatról a másikra egy cseppet sem veszélytelen nyomozás kellős közepén találja magát.

Mindeközben felfedezi az örök várost, megismer egy határozottan vonzó olaszt, aki miatt felteszi magának a kérdést, vajon elég erősek-e az érzelmei Barcelonában élő szerelme iránt. Meddig tarthat egy kapcsolat, ha havonta csupán pár napot tölthetnek együtt?

Véleményem

5/5

Az első részhez kicsit kalandosabb, veszélyesebb vizekre evezett Caroline. Vártam, hogy majd később Tom feltűnik, de úgy látszik ennek a kapcsolatnak is kereszt, vethet Caro. Pedig jó kis páros lehettek volna. Ezúttal egy legendának néz utána, mely egy barátnője mesélt róla. Rómába kell utaznia, hogy utána járjon, La Casa Dell’ Amore avagy a Szerelemház történetének. Nem is gondolná az ember mi minden, történhet pár nap alatt. Na, de Caro-tól mit várhat az ember… Ugye? Pont ezt szeretem, hogy nem fél a veszélytől, de a főnökétől berezel. Vicces.

Humor, szórakoztató a történet. Angelika igencsak magasra tette lécet, mert ezek után a többi részt is el kell majd olvasnom, hogy miféle kalandokba fog keveredni Caro.Olvasás közben úgy éreztem magam, mintha én is Rómában jártam volna. Olyan hangulatosak voltak a helyek, ahol Caro járt, na meg Julia amiket megmutatott. Az ételek.. Hm.. Számban éreztem az ízeket. Legszívesebb fogtam volna magam, s egyből repülőre ültem volna fel. Látszik, hogy van benne kutatómunka, hiszen valósághűen ábrázolta egyes helyeket a könyvben, óhatatlanul ott érezhette magát az olvasó. Ezután kíváncsi vagyok a következő regényére, hogy felül múlhatja-e Róma, Rómát.

Történetben voltak vicces helyzetek, ilyen volt pl a vezetés, Nicolával való ismerkedése.. Nem semmi, ahogy egymással beszélgettek. Azt hittem ők ketten talán esetleg… Viszont nyitottá tette a kapcsolatukat, lehetséges folytatásáról. Nem lenne rossz ötlet. Julia volt a kedvencem, Nicola mellett. Bírtam Juliát, annyira humoros volt, na meg a pasija Giorgio. Olyan aranyos, szívesen olvastam volna még róluk… Talán majd egyszer. Az egész történet nagyon tetszett, igazi rejtélyes és minden rejtély a történet végére derül ki. Miden a legendával kezdődött, és aztán érdekes fordulattal lett vége, avagy derült fény valódi titokra.

Mindenesetre ez a kötet is nagyon ott van, tetszett, hangulatos, lendületes és mókás volt. Itt minden volt benne, hogy az embert lekösse. Egy kis szerelem, legenda, nyomozás és humor. Mi kel még? Szívből ajánlom nektek Róma, Róma c. könyvet.

Folytatom a következő kötettel, a Halálos Hollywooddal, itt van mellettem a további kötetek, hogy ne maradjak le Caroline legelképesztőbb kalandjairól.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

 R.Kelényi Angelika írói oldala

 Álomgyár Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése