2021. augusztus 16., hétfő

Rácz Csaba: Bosszú egy ellopott életért - ("Későbbiekben szívesen olvasnék Rácz Csaba írótól további köteteket, mert bízom benne, hogy nem ez lesz az utolsó. Érdemes tovább írni. Meg van hozzá a tehetség, írói vénája. ")

~~~~ Recenzió ~~~
 

Szeretném megköszönni Rácz Csaba írónak, hogy lehetőségem nyílt elolvasni a könyvét Bosszú egy ellopott életért. A könyvet az Atlantic Press Kiadó gondozásában jelent meg. Igazából már néhány hete végeztem a könyvvel, csak most jutottam, hogy meg is írjam a véleményemet.

Rácz Csaba:
Bosszú egy ellopott életért

Tartalom:

Az ​akciókrimi főszereplője egy nemzetközi hírű idegsebész. Az ő elképesztően eseménydús hétköznapjait izguljuk végig, amint ráterelődik egy súlyos bűncselekmény gyanúja, majd kibontakozik egy szörnyű gyilkosságsorozat, mellyel kapcsolatban újra és újra tisztáznia kell magát. A gyilkos ugyanis mindig ott sújt le áldozataira, ahol a doktor tartózkodik, ami persze nem véletlen. Dr. Barryman azonban sikeresen veszi az egyre nehezebb akadályokat. Még a rendőrségnek is sokat tud segíteni az igazi tettes felderítésében, bár az egymást követő gyilkosságok sorozata még akkor sem fejeződik be, amikor fény derül a titokra, mely az elkövető rettenetes bosszúvágyát fűtötte.
Ennek a lelkiismeretes, nagy tudású orvosnak valóságos kálváriát kell bejárnia, hogy bizonyítsa ártatlanságát, de az éles elme, a fizikai rátermettség és a kitartás végül győzedelmeskedik a beteges erőszakkal szemben. Ám amikor a doktor kalandjai végre befejeződnek, legjobb barátainak egyikét is utoléri egy mindenre elszánt bűnbanda, mely ellen újabb hajtóvadászat indul.
Minden fejezetben történik valami, és az egymást filmszerűen követő vérfagyasztó epizódok közben az olvasó előtt sorra megelevenednek a modern nagyvárosi élet visszásságai és félelmei. Csak egyvalami van, amitől nem kell tartania, ez pedig az unalom.


Véleményem
4/5
 
Gondolkodom azon, hogy hogyan írjam meg a véleményemet. Alapvetően jó volt a könyv, könnyen beszippantott ez a történet.
Néha azon gondolkodtam, hogy vajon dokinak nem kellett volna nyomozónak mennie? De őszintén, amikor olvastam az volt az érzésem, hogy a rendőrök tök alkalmatlanok. Szinte minden ügyben a doki segítségét kérték vaagy, neki volt valamilyen szinten köze egyes bűnesetekhez. Mindig ő adott utasítást, és nem fordítva. Szóval ez kicsit fura volt számomra.
Nem mondom, nem volt jó. Hiszen minden fejezetben nyílt, és rögtön záródott is az adott történet. Elképesztő mik nem történnek a dokival. Világ legpechesebb ember... Nagyon jó lett felépítve a történet, minden fejezet külön izgalom. Bár voltak furcsaságok, összefonódások egyes szálak közt… Már, már hihetetlen volt. De mintsem változtat azon, hogy nekem tetszett.

Miért is adok mégis négy csillagot?

Bár tetszett a történet, azért akadtak némi gondok, hihetetlen fejezetek, amire azt gondoltam, hogy „Na ne, ilyen nincs”, és mégis van.
Végével nem vagyok elégedett, sőt inkább bele sem kellett volna kezdeni új történetben. Inkább hagyta volna a következő kötetbe, és bele szőhette volna Matthew-t, mint mellékszereplő vagy főszereplőként. Az a lezárás Matthew történetének pont elég kellett volna lennie, ami vele és feleségével történt. Abszolút nem kellett az a pár oldalnyi rész.

Összességében ez nagyon jó kötet. Figyelmemet fenntartotta, nem volt unalmas, bár voltak, amikor fejem csóváltam.

Későbbiekben szívesen olvasnék Rácz Csaba írótól további köteteket, mert bízom benne, hogy nem ez lesz az utolsó. Érdemes tovább írni. Meg van hozzá a tehetség, írói vénája. 
 
A könyvet itt lehet beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése