2018. június 9., szombat

Sylvia River: Reményhajsza (Beleolvasó)

Hoztam is újabb részletet a könyvből az RH1-ből. Jövő héten már ugrunk előre kicsit a történetben. A következő rész már kicsit izgalmasabb lesz. S hamarosan újabb részleteket fogok megosztani a történetekből.


Sylvia River: Reményhajsza 
(Reményhajsza 1)



Tartalom:



John ​Kenderson rockzenész felfigyel az énekesnőként szárnyait próbálgató Bonnie-ra, majd úgy dönt, lehetőséget ad neki arra, hogy bizonyítson. Meghívja együttesébe, a Bermudába vendégszerepelni, és a lány rövid időn belül bebizonyítja, valóban tehetséges. A duett-lemez elkészítésének munkálatai közben Bonnie és John időt szakít a romantikus érzelmi szálak szövögetésére is, amelynek folyományaként hamarosan összeházasodnak. Az új taggal kibővült együttes turnézni indul a lemezzel, ám a koncertsorozat végén a házaspár sorsa tragikus fordulatot vesz. 

A kialakult helyzetből adódóan igen úgy tűnik, hogy esély sincs már a boldogságra, marad a remény, vagy csak annak hajszolása. 
Az apróbb félreértéseket követik a nagyobb horderejű hazugságok, amelyeket – szinte törvényszerűen – a véletlenek azért erősen megtámogatnak. 
A küzdelem megkezdődik, szavakkal, tettekkel és bizony néha fegyverrel is. 
Az oldalak fogytával együtt a problémák is megoldódni látszanak, bár ezt csak azért teszik, hogy létrehozzák az új bonyodalmat a történet következő kötete számára…



Részlet a könyvből
(Szerző engedélyével)


"– Gyorsan egy papírt és egy írószerszámot! Itt van a fejemben egy dal, le kell írnom! – hirtelenkedett a gitáros.
Bonnie gyorsan szerzett papírt, ceruzát és Richie már írta is a hangjegyeket. Amikor elkészült, együtt elkezdték dúdolni a dallamot, majd Bonnie-nak jutott eszébe a szöveg. Alig fél óra alatt elkészült egy vadonatúj dal, amelynek a címe Freedom, azaz Szabadság lett.
Elérkezett a vacsoraidő is, de Johnnak még nyoma sem volt. Richie azt javasolta, hogy minden a megszokott módon történjék és vacsorázzanak meg. Hamarosan az esti mese idején is túl voltak, de ekkor már a gitáros is komolyan aggódott barátjáért. Tudta, hogy bármi történjék is, az énekes semmi pénzért nem hagyná ki az estnek azt a meghitt pillanatát, amelyet kislányával tölthet, ezért azt javasolta Bonnie-nak, hogy menjen be a lányokhoz, hallgassák végig a mesét, ő pedig addig megkeresi Johnt.
Az énekesnő bement a gyerekekhez, Richie pedig felült a motorjára, és zenésztársa keresésére indult.
A lányok Bonnie ölelésében végighallgatták a mesét, de nagyon hiányolták a férfit. Kathy Donovan már az ötödik mese vége felé járt, amikor győzött a kimerültség és a lánykák végre elszenderedtek.
Az énekesnő lement a nappaliba, ott várta, hogy a fiúkról valami hírt kapjon. Még félóra eltelt, mire megcsörrent a telefon. Richie színtelen, fakó hangon közölte, hogy Johnt baleset érte, nagy valószínűséggel elgázolták, állapota válságos. Elmondta, hogy az énekes éppen a műtőben van, megmondta a kórház nevét és címét, majd bontotta a vonalat.
Bonnie még akkor is a fülére szorította a telefont, amikor abban már csak süket csend honolt. Bement a konyhába, közölte a hírt Abigaillel és Kathyvel, elkérte a házvezetőnőtől a férfi terepjárójának kulcsát, megkérdezte, hogyan jut el a kórházba, majd elindult.
Az épületben kis keresgélés után rátalált Richie-re, aki hátát a falnak támasztva, a műtő előtti folyosón állt. Odament hozzá, a gitáros pedig vigasztalóan átölelte. Néhány perc múlva megérkeztek a rendőrök, hogy beszéljenek Fraserrel. Kifaggatták a férfit, hogy ivott-e John alkoholt, mielőtt elindult; van-e ellensége, aki az életére akar törni; mióta van jogosítványa, illetve járművezetői gyakorlata. Richie készségesen válaszolt a kérdésekre, nem hallgatott a családi háttérről és a feleség szájából elhangzott fenyegetésről sem. Mivel a rendőrök éppen elég indítéknak tartották az elhangzottakat, kiadták a körözést Dorothea ellen, majd megköszönték a férfi segítségét, és távoztak."


A könyvet itt tudjátok beszerezni :