2018. február 10., szombat

Cristie Andrews Lane The ​First – Az Első

Cristie Andrews Lane The ​First – Az Első
( Recenzió )

Köszönöm  Colorcom Media Kiadónak, hogy elolvashattam a könyvet. Igazán nagyszerű, izgalmas és humoros történet.




Kiadó: Colorcom Media
Kiadás éve: 2017, Budapest
Terjedelem: 226. oldal
Műfaj: Erotikus, fantasy, humoros, YA




Tartalom:

Malorie lassan betölti a tizennyolcadik életévét, amikor az ereje kiteljesedik, és ha az ellenségei rátalálnak, élete végéig vérrabszolgaságra ítélhetik. Évszázadok óta védik az olyan természetfeletti lényeket, mint ő, de ez semmire sem garancia, hiszen a lány csak remélheti, hogy furcsa álmai nem a valóságot tükrözik. Biztonsága érdekében kénytelen szüleivel egy kisvárosba költözni. Ekkor lépnek életébe az Emerson testvérek, akik a szomszédos farmon élnek. A megismerkedésük nem éppen a legjobb módon indul, ugyanis Malorie-nak nagyon is fel van vágva a nyelve, az egyik Emerson fiúnak pedig nem tetszik a lány ellenséges viselkedése.
Vajon hogy alakul Malorieélete az új városkában?
Összebarátkozik a fiúkkal, netán szerelem is kialakul közte, és valamelyik Emerson között?
Sikerül megvédeni a lányt az ellenségtől?
Mit jelentenek a furcsa álmok, és milyen hatással lesznek a fiatalok életére?






Véleményem:
5/5


Luxen rajongók figyelem: a kötelező darab nektek és mindenkinek tetszeni fog, aki szereti a természetfeletti történeteket.  A történet young adult műfaj, mely fiatalok körében osztott hatalmas sikert a Luxen sorozat, és úgy gondoltam ez a könyv is pont ilyen. Az első szerelem, rejtett képességek ezekről szól a történet. 


Fantasztikus ez a könyv. Emmerson fiúkat imádtam.  Jackson, Brian és West Emmerson ikrek ők a Testőr feladatott látják el. Ezek a srácok, dilisek, ennyi poént, szöveget összehordani... 
Imádtam, hogy egyszerre tudták viccesek és komolyak lenni. Hihetetlen csavarokkal lett megtűzdelve ez a történet. Jackson és Lorie igazi álompár. Olyan erős érzelmi kötődés volt köztük, hogy még én is beleborzongtam. Amilyen vékonyka ez a könyv, annyi minden történt benne. Élveztem nagyon a történetet, alig tudtam letenni. 
A végét tekintve én nem igazán erre számítottam. Azt hittem már a szülinapos résznél nem fogom pityeregni, erre, tessék a végénél már jobban elkezdtem.  Döbbenet volt a vége. Nem gondoltam volna, hogy az lesz az áruló aki. Bízom benne, hogy a szerző Cristie Andrews Lane, folytatja a történetet. Lori egy TIF , vagyis Természetfeletti lény, aki képes vihart idézni. Tizennyolc éves korára még nagyobb képessége lesz, ami ez által még veszélyesebb lesz az élete. Ezért vannak Emmerson fiúk, hogy védjék őt. A történet szerint Vérebek az ellenségek, mert TIF vérük által tudnak élni. A védelem közben szerelem szövődik Malorie és Jackson között. Eleinte civakodtak, de később egy veszélyes helyzet miatt belátták fontosak egymásnak. A végzet elől egyikük se tudd menekülni. Malorie rémálma sajnos valósággá válik és kiderül ki lesz a legnagyobb áruló. 
A könyv számomra igazán kikapcsolt, jót szórakoztam, és sokat nevettem. Izgultam, hogy mi lesz velük, a fiúkkal és Malorie és Jacksonnal. Nagyon olvastatott a történet, egy csepp megállás nem volt.  Végig vigyorogtam, Cristie-nek eszméletlen jó humora van. Jól fel lett dobva könyv. Pont az ilyet szeretem, ahol lehet nevetni. 
Egy szó, mint száz ez a könyv szuper. Bátran ajánlom, aki olvasta Luxent, annak nem lesz csalódás ez a könyv. Aki szereti a természetfeletti dolgokat, a különleges képességűeket, a vicces és a bolondos karaktereket. Vigyázz, mert nem fogod tudni letenni ezt a könyvet. Garantáltan élvezni fogod.


Kedvenc idézet, jelenet:
„ –Seggfej vagy.
 -Én szebben beszélnék azzal, akinek a kezében van a testi épségem.
 -Ó, bocsáss meg, kis Mazsolám.
 - Te jóságos ég, ez honnan jött ez neked?
 -Hééé, te akartad, hogy beszéljek veled szebben! Ha a barátnőd vagyok, akkor te vagy az életem mazsolája, a pikáns része a nappaloknak és az éjszakáknak – búgom oda neki.- De csak hogy tudd, nem szeretem a mazsolát. – fejezem be elégedetten. „
„ – Ebből is láthatod, mennyien istenítik a csodálatos barátodat   – nevet Jackson.


 -De beképzelt dög vagy! Nem hallottál még a szerénységről? – somolygok én is”


„- Ejha, jól néz ki a csaj – mondja az egyik.
-Ja,legalább ennyi jusson, ha már a pincsikutyái leszünk – feleli a mellette álló.
- A Testőrei leszünk, nem a kutyái.
-Tök mindegy. Egy és ugyanaz.
-Ha neked mindegy, akkor majd te hozod vissza a labdáját.
-Hagyjátok már abba Menjünk haza. Majd holnap elválik, mennyire csesztek ki velünk – szólal meg a harmadik, a szemét forgatva.”

 „Lélegezz,Jacks! Ne figyelj oda a görényre. Orron be, szájon ki. Vagy fordítva, mit tudom én. És énekeld közben, hogy Csini vagyok, ó de csini…- dúdolom neki. Brian és Wes az asztalra görnyed nevetéstől, de Jackson csak rám néz, gyilkos tekintettel.
-Csak… egy kicsit maradj csendben – sziszegi összepréselt ajkakkal.
- Ne mond, hogy nem láttad a Ki, nevel a végént?  Jack Nickolson és Adam Sandler. Nagyon állat film. Majd megnézetem veled egyik nap. 


A könyvet itt tudod megrendelni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése