2018. február 10., szombat

E. M. Miller: Az örökség

E. M. Miller: Az örökség
Recenzió

Köszönöm  Colorcom kiadónak, a lehetőséget hogy elolvashattam E. M. Miller író Az örökség című könyvét.



Kiadó: Colorcom Media
Terjedelem: 196. oldal
Kiadás: 2017, Budapest
Műfaj: Legenda, Magyar, Magyarország, Vámpír, Vérfarkas, Misztikum





E. M. Miller. Az örökség

Tartalom:

Középkor: A magyarországi vámpírtársadalom vezetője segítséget kér a Kamarilla vezetőjétől, mert titokzatos eltűnések, és egy gyilkosság borzolja a falu lakosainak idegeit és mindennapjait. A Falu boszorkánya, Amanda ekkor megjósolja Morpheusnak Julietta érkezését, de sem ő, sem pedig társai nem hisznek neki. Majd amit mesének hittek 460 évvel később valósággá válik. 

Julietta Speer és barátnője élete egy csapásra megváltozik, miután levelet kapnak egy ügyvédi irodától, miszerint házat örököltek Magyarországon. Mindeközben újjáéled a gonosz, és izgatottan várja két ellenfelének a megérkezését. Titokzatos, rímekbe szedett üzeneteket küld számukra.





Véleményem
 4/5


A könyvet Colorcom kiadótól kaptam, mivel nagyon szeretem a legendákat, ezért örömmel vártam ezt a könyvet.  Már előtte beszélgettem sokat az íróval E. M. Miller a könyvvel kapcsolatban. Terjedelemhez képest igen csak rövid volt a könyv. Igazából a legenda, a vámpírok miatt keltette fel az érdeklődésem.

Ahogy olvastam eléggé vegyes érzéseim voltak a történettel kapcsolatban. Maga a történet jó, tetszett!
A karakterek viszont esetlennek tartom, mert nem igazán lettek kidolgozva. Véleményem szerint a szerzőnek érdemes lenne többször átolvasni a művet, mert sok benne a helyesírási hiba, ami zavaró tudd lenni.
Az egész történet nagyon érdekes volt számomra Ez a könyv egy Szekszárdi legenda, a levegőben repülő emberről szóló történet. Igazából ez a második olyan vámpíros, vérfarkasok történet, ami Magyarországon játszódik. Eddig Selena B. Lowell könyvét olvastam, Selena B.Lowell naplója harmadik részét.

Adott két család az egyik Speer, másik Agnew, akik 500 évre visszamenőleg szoros barátságot kötöttek. De egy valami még összeköti őket, azaz a családi legenda, a jóslat. Ami arról szól, hogy mely 30-40 évente vámpír születik. Egyik család vámpír, másik pedig vérfarkas.

Adott a dolog egy izgalmas olvasáshoz..
Az egész Joseph Benke köré volt felépítve Illetve lett volna, számomra nem sokat lehetett tudni
Julietta és a családja megérkezett Budapestre és már rögtön belecsap a szerző a történet közepébe. Gyorsan haladt a történet, ami jó csak ki kellett volna még bontani az egészet, mert az ördög a részletekben rejlik. Több részletet a karakteréről pl Beau-ról,Zarta-ról Kamarrilla tagja élükön Moprheus-al és a Venture klánról. Voltak benne hibák, de ennek ellenére is okozott meglepetést. Én legalábbis végig olvastam és nagyon vártam a végét. Mindenesetre ajánlom azoknak, akik szeretik a legendákat és vámpírokat, vérfarkasokat, és a Magyarországon játszódó misztikus történet. Kedvenc karakterem sajnos nincs, mert nem igazán tudtam azonosulni egyikkel sem.
A borító nagyon szép, tetszik. Nemrégiben készítettem egy könyvjelzőt a borító színeiből. Terjedelemmel kapcsolatban lehetett volna kicsit több.  A szerző első könyvesként debütált Colorcom kiadónál és bízom benne, hogy még több könyve fog megjeleni.



A könyvet itt tudod megvenni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése